Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η πιο ηχηρή απουσία για το ΠΑΣΟΚ

Η 3η του Σεπτέμβρη του 2012 δεν θα έχει καμία σχέση, με οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και βρίσκεται σήμερα στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ξεκίνησε από το 14%, έφτασε στο 48%, για να καταλήξει σήμερα στο 12%.
Αυτή η πολιτική διαδρομή, μέσα σε 38 χρόνια, δεν παραπέμπει ακριβώς σε… επιστροφή στις ρίζες. Δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αντέξει. Όπως άλλωστε υποστηρίζει και η γνωστή ιστορική ρήση, δεν μπορείς να τους ξεγελάς όλους για πάντα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα ένα… πρώην κόμμα. Θλιβερή σκιά του άλλοτε κραταιού εαυτού του. Σχεδόν, συνιστώσα της Κουμουνδούρου, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου έχει μετακομίσει η πλειοψηφία της ιδεολογικής και κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου, το οποίο είχε… δανειστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο Κώστας Σημίτης.
Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων αναφέρεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα… μετρά απόντες στην επικείμενη εκδήλωση μνήμης για την 3η του Σεπτέμβρη. Η προσέγγιση είναι στρεβλωτική και λανθασμένη. Επειδή η πιο ηχηρή απουσία θα είναι του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

statesmen.gr