Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνος του ο Βενιζέλος στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ - Ποιοί πρωτοκλασσάτοι λείπουν


Από τη γιορτή του κόμματος απουσιάζουν οι Μ.Χρυσοχοίδης, Γ.Ραγκούσης, Α.Λοβέρδος και η Α.Διαμαντοπούλου.
Ομιλία με ιδεολογικό πρόσημο στην οποία εξηγεί πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος με τη σημερινή συγκυρία απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη διαβεβαίωση ότι το νέο πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο για τον ελληνικό λαό έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.
Όπως είπε, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένα και δίκαια ενώ πρόσθεσε ότι συνοδεύονται από ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό αλλά και από ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθύνει ομιλία με ιδεολογικό πρόσημο, στην οποία εξηγεί πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος με τη σημερινή συγκυρία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει επτά άξονες για την ιδεολογική φυσιογνωμία και τη στρατηγική του Κινήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει, το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει επτά, αντί για εννέα ακτίνες, όπως, δηλαδή, ήταν το έμβλημα της παράταξης, το 1974. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ιπποκράτους στη σημερινή εκδήλωση είναι το γεγονός ότι απέστειλε πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης, από τα παλαιότερα έως τα νεώτερα, από τα ιδρυτικά και ιστορικά έως τα στελέχη που συνέβαλαν στην προσπάθεια του κόμματος, είτε ως βουλευτές είτε μέσα από τα όργανά του. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπική επικοινωνία με την πλειοψηφία αυτών των στελεχών, προκειμένου να τους προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση.

Το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση δίνει, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος προσκλήθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν. Κανονικά στην εκδήλωση και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, γι' αυτό τον λόγο, επέσπευσε την επιστροφή του στην Αθήνα από το Κέιπ Τάουν, όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, προεδρεύοντας στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Η 38η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πανηγυρικούς εορτασμούς», αλλά «αντιθέτως, αποτελεί μια νέα αφετηρία που μπορεί να επαναβεβαιώσει την αφοσίωσή μας στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, την προσήλωσή μας, την πίστη μας, στις δυνάμεις του ελληνισμού και τις δυνατότητες της χώρας», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος, στο περιοδικό BHMAGAZINO.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ο αγώνας που δίνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει κοινούς στόχους με αυτούς που οδήγησαν στην ίδρυσή του, το 1974. Ο αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας, σημειώνει, τότε ήταν από γεωπολιτικές δυνάμεις που επέβαλαν διαχρονικά τη θέλησή τους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, ενώ «σήμερα, είναι αγώνας για την απεξάρτηση της χώρας από τις αδυναμίες και τις παθογένειες ενός άδικου πελατειακού συστήματος και από τις συντηρητικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που εξέθρεψαν τον παρασιτισμό και οδήγησαν στη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους».

Με δήλωσή του, χθες, και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, εκτός Αθηνών. Από την εκδήλωση απουσιάζει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.
Με δήλωσή του, χθες, και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, εκτός Αθηνών.
Από την εκδήλωση θα απουσιάζει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.
Όσον αφορά σε πληροφορίες και δημοσιεύματα, που θέλουν κορυφαία στελέχη να απουσιάζουν από την αποψινή εκδήλωση, στην Ιπποκράτους υποστηρίζουν, όπως το έθεσε και η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real Fm, «οι σημερινές παρουσίες είναι αυτές που θα δώσουν το μήνυμα και όχι οι απουσίες».