Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Βγήκαν τα... πολυβόλα – Τεσσάρα στο ρελαντί ο Ολυμπιακός

Ένας αποτελεσματικός Ολυμπιακός "καθάρισε" χωρίς να αγχωθεί τον Λεβαδειακό και ζευγάρωσε τις νίκες του στη Σούπερ Λίγκα. Πρωταγωνιστές του 4-0 οι δύο Αλγερινοί. Ο Αμπντούν σέρβιρε και ο Τζιμπούρ "εκτελούσε" ενώ Μανιάτης και Σιόβας σημείωσαν τα πρώτα τους γκολ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Στο +4 οι πρωταθλητές Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό.
Δεν πιέστηκε, δεν εντυπωσίασε αλλά σίγουρα ικανοποίησε τον κόσμο της η ομάδα του Ζαρντίμ που ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με την πρεμιέρα της στη Σούπερ Λίγκα. Το γρήγορο γκολ βοήθηκε τα μέγιστα τους γηπεδούχους που εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν όλες τους τις ευκαιρίες και έφτασαν άνετα στο 4-0.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ασκεί πίεση στους αντιπάλους όπως πέρυσι όμως είναι αποτελεσματικός και παίρνει ως τώρα αυτό που θέλει.

Στο πρώτο του ματς μπροστά στο κοινό του ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και να βγάλει από πάνω του το άγχος. Στο 5' ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε αλλά έφτασε στον αμαρκάριστο Σιόβα ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το τέρμα δεν έδωσε ζωντάνια και ρυθμό στο ματς και ο Λεβαδειακός σιγά σιγά αναθάρρησε και βγήκε στην επίθεση χωρίς πάντως να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Κάρολ.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ μετά το 30΄ πήραν την κατοχή της μπάλας και στο 38' έφτασαν στο δεύτερο γκολ. Ο Παπάζογλου πήρε με το κεφάλι τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Κυριακίδη και ο Τζιμπούρ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός αναγκάστηκε να βγει μπροστά, ο Ολυμπιακός βρήκε ακόμη περισσότερους χώρους και δεν τους άφησε ανεκμετάλλευτους.

Στο 63' ο Μανιάτης βρήκε το γκολ που έψαχνε από πέρυσι. Ο Αμπντούν πάσαρε και ο διεθνής μέσος σημείωσε με προβολή το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες όμως ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Στο 74' ενώ όλος ο Λεβαδειακός ήταν πάνω από τη σέντρα ο Αμπντούν έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Τζιμπούρ και ο επιθετικός του Ολυμπιακού διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Από εκεί και μετά οι παίκτες του Ζαρντίμ έριξαν το ρυθμό τους και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον κόσμο της ομάδας να τους χειροκροτεί.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 6 βαθμούς, 4 περισσότερους από το βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο, Παναθηναϊκό ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ)
: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (73' Φουστέρ), Αμπντούν (81' Φετφατζίδης), Μασάντο, Τζιμπούρ (85' Πάντελιτς).

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Γκονζάλεθ, Μαχαίρας, Κόρμπος, Ροτζέριο, Πόι (57' Ναπολεόνι), Βασιλείου (75' Μίλιεβιτς), Ζησόπουλος (70' Κοτίτσας), Λισγάρας, Μεντί, Ακόστα.