Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πατέρας τριών παιδιών ο ιερέας που δολοφόνησαν στην Ηλεία - "Δεν ήταν ληστές" λέει η Αστυνομία

 

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι στην διασταύρωση της Κρέστενας. Ο ιερέας είχε σταματήσει για λίγο με το αυτοκίνητό του.
Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέταζαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία, ωστόσο τώρα, το αποκλείουν και διευκρινίζουν ότι, όπως όλα δείχνουν, είναι μια δολοφονία για προσωπικούς λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.
Τρία παιδιά άφησε πίσω του ο 52χρονος ιερέας Αθανασίοs Αυγερόπουλοs ,τα οποία έφτασαν πριν από λίγες ώρες στην Ηλεία και εξετάζονται απο τις Αρχές για να βοηθήσουν όπως μπορούν στην υπόθεση.
Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του 52χρονου ιερέα, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, Πυρά Ηρακλέους, στους πρόποδες της Οίτης, ένα πανέμορφο χωριό της Φωκίδας,, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Το χωριό του , στην έχει βυθιστεί στο πένθος. Kανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο Παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν το τέλος του άτυχου ιερέα που ήταν άριστος οικογενειάρχης ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά. Τα παιδιά του είναι μικρά και πηγαίνουν σχολείο στην Γραβιά.
Στην Πυρά  κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο Παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο,
"Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια έχει 3 υπέροχα παιδιά και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα...έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε" , αναφέρουν οι συγχωριανοί του ιερέα που δολοφονήθηκε από αγνώστους σήμερα το πρωί, στο LamiaReport.gr

Στην Ηλεία, ο ιερέας βρισκόταν για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, η οποία κατάγεται από χωριό Φλόκατ ης Αρχαίας Ολυμπίας.
Σήμερα ξεκίνησαν για τη Ζαχάρω για να κάνουν κάποιες δουλειές. Οι κάτοικοι στο Κάτω Σαμικό (κοντά στο σημείο της δολοφονίας) λένε στο newsit ότι προφανώς χρειάστηκε να σταματήσει για λίγα λεπτά στο σημείο και εκεί βρήκαν την ευκαιρία οι δράστες να τον πλησιάσουν.

Η σύζυγος του ιερέα τη στιγμή της δολοφονίας δεν ήταν παρούσα. Είχε απομακρυνθεί κάποια μέτρα. Άκουσε, είπε στους αστυνομικούς, δύο πυροβολισμούς. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο είδε τον σύζυγό της νεκρό και κατέρρευσε.
Η σύζυγος του ιερέα κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είδε μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο, ωστόσο ενδέχεται να μην σχετίζεται με την υπόθεση...