Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ζημιές σε καλλιέργειες στα Καλάβρυτα από το χαλάζι - Έντονη η βροχόπτωση στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, οι βροχές που έπεσαν το μεσημέρι στα Καλάβρυτα ήταν δυνατές ενώ το χαλάζι που ακολούθησε "χτύπησε" αρκετές περιοχές στα ορεινά δημιουργώντας προβλήματα στις καλλιέργειες.
Έντονη είναι η βροχόπτωση που εκδηλώνεται εδώ και λίγα λεπτά στην περιοχή της Πάτρας, με τα μπουμπουνητά να προειδοποιούν μάλλον για μια αντίστοιχη συνέχεια την επόμενη ώρα.
 Εξ’ αιτίας του ισχυρού αέρα και της μπόρας κατέρρευσε τοίχος από παλιό κτίριο, κομμάτι του οποίου έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο Ι.Χ. που ήταν παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Σολωμού και Παπαφλέσσα.. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν από το σημείο κάποιος πεζός κι έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.
Βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου.
Αν και η βροχή μες την καρδιά του καλοκαιριού για κάποιους είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα στον καύσωνα και ιδιαίτερα αν συνοδεύεται από το δροσερό αεράκι....για κάποιους άλλους που ξέρουν να ερμηνεύουν τα..ημερομήνια...η σημερινή αλλαγή του καιρού παίρνει άλλη διάσταση...
Τι είναι όμως τα ημερομήνια;
Από την 1-12 Αυγούστου, η κάθε μέρα αντιστοιχεί με ένα μήνα του χρόνου, ενώ οι ώρες της ημέρας αντιστοιχούν στον κάθε μήνα...Η πρώτη μέρα σήμερα, μπήκε με βροχές, αν συνεχίσει έτσι ο καιρός...μάλλον δύσκολο χειμώνα θα έχουμε...
Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.