Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012. Oι τελευταιές Ελλήνικεσ συμμετοχές


Με τη συμμετοχή του Περικλή Ηλία στην ορεινή ποδηλασία και του Κώστα Πούλιου στο μαραθώνιο ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους οι Έλληνες αθλητές στο Λονδίνο.

Δύο πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ρίχνουν την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών την Κυριακή (12/8) στο Λονδίνο.

Είναι οι εκπρόσωποι δύο επίπονων αθλημάτων: Ο Περικλής Ηλίας στην ορεινή ποδηλασία και ο Κώστας Πούλιος στο μαραθώνιο.

Ο 34χρονος Πούλιος με ατομικό ρεκόρ δύο ώρες και 17.12 δευτερόλεπτα θα επιχειρήσει να τερματίσει σε ένα χρόνο που θα του επιτρέψει να βελτιώσει την ατομική επίδοση του. Οι μαραθωνοδρόμοι θα πάρουν εκκίνηση στις 13.00.

Ο Περικλής Ηλίας θα είναι ο τελευταίος Έλληνας αθλητής που θα αγωνιστεί στο Λονδίνο. Κάνει ντεμπούτο στο θεαματικό άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και συμμετέχει στο 5ο γκρουπ. Το cross country, όπως ονομάζεται, θα ξεκινήσει στις 15.30.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.
Η ελληνική αποστολή αποχωρεί από την πρωτεύουσα της Αγγλίας με μόλις δύο μετάλλια στις αποσκευές της, όμως δεν έλειψαν και οι στιγμές συγκίνησης για τις υπερπροσπάθειες των αθλητών μας.

Τρανό παράδειγμα ο Σπύρος Γιαννιώτης! Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε 4ος στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης και παρά το γεγονός πως δεν κατέκτησε τελικά κάποιο μετάλλιο, δέχτηκε το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων.
Ο ίδιος, επιβεβαίωσε την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης, μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook, σχολιάζοντας…

"Είμαι υπερήφανος που θα είμαι σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτή την τιμή"!

Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος μετά την Αφή της Ολυμπιακής φλόγας στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία.