Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σαμαράς προς υπουργούς: "Σε 2 χρόνια θα είναι όλα καλύτερα! - Ξέρω ότι έχουμε φτάσει μέχρι το κόκκαλο - Ευαγγέλιο για μας η προγραμματική συμφωνία


- Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο
- "Βρείτε τρόπο να αυξήσετε τα έσοδα", είπε ο πρωθυπουργός
- Ομόφωνα αποφασίστηκε η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκη ως Προέδρου του ΣτΕ


Να ξεχάσουν τις προσωπικές στρατηγικές, να επιταχύνουν το έργο στους τομείς τους και να στηρίξουν τα μέτρα, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά την πανηγυρική συνεδρίαση που ακολούθησε ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Με τα μέτρα να έχουν σχηματοποιηθεί και να είναι αβάσταχτα και επώδυνα, ο κ. Σαμαράς με τα λεγόμενά του έδειξε ότι είναι μονόδρομος η ψήφιση και η εφαρμογή τους.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες. Είναι όμως οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».

"Μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Παλιά το μετρούσαμε σε μήνες, τώρα σε εβδομάδες και μέρες".

Ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να στηρίξουν τα μέτρα.

"Τώρα έχετε γνώση των υπουργείων σας και πρέπει να επιταχύνετε. Είναι ευαγγέλιο για μας η προγραμματική συμφωνία των 3 κομμάτων", είπε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

Και συνέχισε: "Έχουμε να πάρουμε δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που κανείς δεν τις θέλει, είναι όμως αναγκαίες.
Αν δουλέψουμε σωστά το 2013 θα προχωρήσουμε στην αναχαίτιση της κρίσης, της ανεργίας και των λουκέτων.

Ο κ.Σαμαράς, επανέλαβε όπως το έκανε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες, ότι το λόμπι της δραχμής είναι πραγματικά ισχυρός αντίπαλος εντός και εκτός Ελλάδος και έχασε μόνο μια μάχη.

"Εχουμε βαρύ έργο μπροστά μας έως τις 18 Οκτωβρίου. Το κλίμα αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς την εικόνα μας. Έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ καθώς μέρα – μέρα κερδίζουμε αξιοπιστία και θα φανούμε συνεπείς."

"Ξέρω", συνέχισε ο πρωθυπουργός, "ότι έχουμε φτάσει μέχρι το κόκκαλο ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τα μέτρα" και ζήτησε από τους υπουργούς την συμβολή τους για να αυξηθούν τα έσοδα.

"Σε 2 χρονια θα είναι όλα καλύτερα", είπε επίσης ο κ. Σαμαράς.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού αποφασίστηκε ομόφωνα η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκη ως νεου Προέδρου του ΣτΕ.
Στις θέσεις των 4 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τοποθετούνται οι Σπύρος Ζιάκος, Χαράλαμπος Δημάδης, Βασίλης Λυκούδης και Γιώργος Γιαννούλης. Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει η Γαρουφαλιά Καλαμπαλίκη.
newsit.gr