Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Χρίστος Δήμας : Επείγοντα Προβλήματα Γενικού ΝοσοκομείουΚορίνθου


ΧρίστοςΔ ήμας                                                                                                              25 Ιουλίου 2012
Βουλευτής Κορινθίας, Νέα Δημοκρατία

Προς τονκ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Επείγοντα Προβλήματα Γενικού ΝοσοκομείουΚορίνθου
Το ΓενικόΝοσοκομείο Κορίνθου αντιμετωπίζει επείγοντα προβλήματα λόγω των οποίων αδυνατείνα ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες ιατρικής περίθαλψης του νομού Κορινθίας.Εκτός όμως από τους πολίτες της Κορινθίας, το Γενικό Νοσοκομείο εξυπηρετεί πολύπερισσότερους ανθρώπους, διότι βρίσκεται σε κόμβο της Εθνικής Οδού και επιπλέοντο καλοκαίρι ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται από τον εσωτερικό τουρισμό και ταΣαββατοκύριακα υπερπολλαπλασιάζεται.
Μεταξύτων άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι τα εξής:
1.Προβλέπονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις παιδιάτρων, οι οποίες είναι όλεςκενές. Παρά τις υπεράνθρωπές προσπάθειες που γίνεται από το προσωπικό δεν είναιδυνατόν να καλυφθούν οι εφημερίες του μήνα. Τις ημέρες που δεν υπάρχει εφημερίατης παιδιατρικής διακομίζονται και οι τοκετοί.
2.Εκτάκτως πριν δύο περίπου μήνες βγήκε σε αναρρωτική ο Διευθυντής τηςχειρουργικής, ο οποίος κατά πληροφορίες θα πάρει αμέσως μετά σύνταξη.Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι τρείς εν ενεργεία χειρουργοί (6οργανικές θέσεις) να αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες. Ως εκ τούτου, από τις17 Ιουλίου δεν εφημερεύει η χειρουργική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει ναληφθεί υπόψη ότι εκτός από τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά του νομούκαθημερινά υπάρχουν πολλά τροχαία στην εθνική οδό.
3. Στην Γυναικολογική/Μαιευτικήλόγω της αποχώρησης της επικουρικού γυναικολόγου οι εναπομείναντες τρειςγυναικολόγοι αδυνατούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες με αποτέλεσμα τα έκτακταπεριστατικά να διακομίζονται σε εφημερεύοντα νοσοκομεία εκτός νομού.
4.Υπάρχει καταδικαστική απόφαση αποζημίωσης ύψους 950.000,00€. Το Υπουργείο μετάαπό ενημέρωση της προηγούμενης διοίκησης κατέβαλε στο Νοσοκομείο 500.000,00€,τα οποία όμως απέχουν μακράν και από τα δεσμευμένα για να καλύψουν τις ανάγκεςτου νοσοκομείου.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α. Αν υπάρχουν  σχέδια για την συμπλήρωση του ιατρικού προσωπικού(πχ. παιδιάτρου, χειρουργού, γυναικολόγου κα) ώστε να μπορέσει το Νοσοκομείο ναεκπληρώνει τις βασικές του υποχρεώσεις;
β. Αν θα καλυφθούν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου με μετακινήσειςιατρών από άλλα Νοσοκομεία;
γ. Αν θα καταβληθεί άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου το υπόλοιπο τουδεσμευμένου ποσού, δηλαδή 450.000,00€; 

                   Ο ερωτών βουλευτής           

                   Χρίστος Δήμας
_____________________
Χρίστος Δήμας
Βουλευτής Κορινθίας ΝΔ