Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το μανιφέστο διακυβέρνησης του Σαμαρά



Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο “Βήμα της Κυριακής” έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλήρους πολιτικού μανιφέστου από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος προβάλλει ως το φαβορί για να αναλάνει τις τύχες διακυβέρνησης της χώρας, μετά την οριακή εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς, με βαριές καταγγελίες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από την πολιτική ρητορική της χαλαρότητας, που έχει αγκαλιάσει η Κουμουνδούρου, αναφορικά με την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, και επιστροφής στο δημοσιονομικό καθεστώς της δραχμής.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί το “λόμπι της δραχμής” ότι επιδιώκει τη λεηλασία της Ελλάδας, καθώς έχει επενδύσει στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, χωρίς να προσμετρά και να συνυπολογίζει τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη, για την κοινωνική συνοχή αλλά και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.
Ο Αντώνης Σαμαράς πετάει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, σε αυτή την άτυπη προσωπική μονομαχία των δυο πολιτικών ηγετών, εις εκ των οποίων θα είναι πιθανότατα ο πρωθυπουργός ο οποίος θα αναλάβει να βγάλει την Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.
Κατηγορεί λοιπόν τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει μπλέξει την πολιτική με τον τζόγο, ενώ επισημαίνει με έμφαση ότι, σε μια δυνητική, μονομερή καταγγελία του Μνημονίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα και από του δανειστές θα αντιδρούσαν οι διεθνεί αγορές.

statesmen.gr