Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η επιστροφή του Σουφλιά

Λίγες ώρες πριν από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, από το οποίο υπάρχει η προσδοκία ότι θα προκύψει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο, με τη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ο Γιώργος Σουφλιάς επιχείρησε τη δική του παρέμβαση, με δήλωση στην εφημερίδα «Real News».
Ο άλλοτε κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, και πρόσωπο-κλειδί της περιόδου 2004-2009, τάσσεται υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφευχθεί η ακυβερνησία, και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ειδικότερα αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρόταση του Γιώργου Σουφλιά είναι να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένης στόχευσης: Τη διατήρηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, την εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σουφλιά, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, θα πρέπει όλοι να παραμερίσουν τις κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες τους, και να προτάξουν το συμφέρον του τόπου.

statesmen.gr

*Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 14 Μαΐου στις 14:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Συγγρού 47), το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.