Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Δημήτρης Αβραμόπουλος Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου
στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη


Κύριε Πρόεδρε,
Στελέχη και φίλοι της Παράταξής μας,

            Με την σημερινή Συνδιάσκεψη, η Παράταξή μας έτοιμη, ισχυρή, ενωμένη ξεκινάει τον αγώνα και την πορεία της προς την σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων σαράντα χρόνων.
            Αναμετρώμεθα με το μέλλον που στέλνει απειλητικά τα μηνύματά του, αφού εκτίθεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, η κοινωνική μας συνοχή και ασφάλεια, ακόμα δε, και η εθνική μας ανεξαρτησία.
            Είναι ώρες κρίσιμες.
Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.
            Για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Για  τους Έλληνες πολίτες.
Για την ιστορική Παράταξή μας.
            Παράταξη, που χάρις στην ιστορική ενόραση του Ιδρυτή της Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενέταξε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και εμπέδωσε την σύγχρονη Δημοκρατία μας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και προοπτικής για τον τόπο μας και τον λαό μας.
            Αυτές οι παρακαταθήκες σήμερα κινδυνεύουν.
Πρώτος μεγάλος κίνδυνος είναι η αποπομπή της Ελλάδος από την ευρωζώνη,
Δεύτερος κίνδυνος, συνέπεια του πρώτου, είναι η κατάρρευση της οικονομίας και η αποσάθρωση του κοινωνικού μας ιστού.
Τρίτος κίνδυνος, έχει να κάνει με την ίδια την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται και περιφρονούνται ακόμα και από κοινοβουλευτικά κόμματα.
Γι’ αυτό και οι ευθύνες μας είναι μεγάλες.
Ευθύνες που είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε στο όνομα της αποστολής που μας αναθέτει ο ελληνικός λαός και η οποία θα επικυρωθεί την ημέρα των εκλογών, με την ανάθεση στον Πρόεδρο του κόμματός μας Αντώνη Σαμαρά και σε όλους εμάς, της λαϊκής εντολής, να ξαναβρεί η πατρίδα μας με αξιοπρέπεια το δρόμο της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της αισιοδοξίας και της προόδου.
Για να προχωρήσουμε άμεσα σε μια νέα πολιτική συμφωνία με την Ευρώπη, παράλληλα με ένα, έτοιμο από τώρα, εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Είμαστε αποφασισμένοι, πέρα και μετά την κρίση, να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Να περάσουμε σε μια νέα εποχή.

Φίλες και φίλοι,
            Είναι δύσκολοι οι καιροί για την πατρίδα μας, για το λαό μας, για την Ευρώπη, για την παγκόσμια οικονομία.
            Βιώνουμε και εμείς, ως γενεά, συνθήκες πολέμου. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν καταστρέφει κτήρια και δεν σκοτώνει ανθρώπους.
            Σκοτώνει όμως τα όνειρα της νεολαίας μας.
            Σκοτώνει πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις.
Διαλύει την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και απειλεί να τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στην καρδιά του οποίου είναι και θα είναι η πατρίδα μας.
            Αυτές τις ώρες οι Έλληνες πολίτες, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αντιπολιτικής τους διαμαρτυρίας και δικαιολογημένης αμφισβήτησης, περιμένουν και προσδοκούν, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αντιληφθούν τον κίνδυνο και να ορθώσουν ένα εθνικό μέτωπο μπροστά στη μεγάλη απειλή.
            Σταθερός άξονας της σταθερότητας, της κοινωνικής και εθνικής ενότητας και της διασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντός μας είναι η Παράταξή μας.
            Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
            Με θέσεις, λόγο και προτάσεις, δείχνει το δρόμο της εθνικής συνεννόησης και της σύνθεσης.
            Πρώτο βήμα η έκκληση για πανστρατιά των ευρωπαϊκών δυνάμεων και η συσπείρωση της πολιτικής βάσης της ευρύτερης Παράταξής μας.
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.
            Συναγερμός και σάλπισμα ενότητας και ομοψυχίας προς όλους και κυρίως, προς την ελληνική κοινωνία, η οποία είναι αυτή που μας δίνει την κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία και μας αναθέτει την αποστολή να οδηγήσουμε τον τόπο μας και πάλι σε δρόμους ασφάλειας και αισιοδοξίας.
            Έχουμε μπροστά μας τρεις εβδομάδες σκληρού αγώνα, στον οποίο όλοι καλούμεθα να δώσουμε την ενέργεια, τη δύναμη, τις ιδέες και τον καλύτερό μας εαυτό, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας αλλά και με λόγο υπεύθυνο, ρεαλιστικό, ειλικρινή.

            Με ξεκάθαρες θέσεις, με αλήθειες, με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο και πρόγραμμα και με σεβασμό στο κεντρικό μήνυμα που μας έστειλε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Θα την κερδίσουμε στο όνομα των αρχών, των αξιών, των ιδεών και της ιστορίας της Παράταξής μας.
            Πάνω απ’ όλα όμως θα την κερδίσουμε, στο όνομα των Ελλήνων πολιτών και της πατρίδας μας.
Σε αυτήν την πανστρατιά αγώνα και νίκης, θα είμαστε όλοι, στην πρώτη γραμμή, ενωμένοι, με δύναμη λόγου και ψυχής, κοντά και δίπλα στον λαό μας, οδηγούμενοι από τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος παρά εκείνος που:
·                     Θα δυναμώσει τις σχέσεις της πατρίδας μας με την Ευρώπη.
·                     Θα διασφαλίσει τη θέση μας στη ζώνη του ευρώ, την κοινωνική μας συνοχή και σταθερότητα.
·                     Θα προστατεύσει τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις και τις εθνικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις.
·                     Θα ξαναδώσει αυτοπεποίθηση και περηφάνια στους Έλληνες, αποκαθιστώντας το χαμένο κύρος της Ελλάδος στον κόσμο και
·                     Θα ανοίξει και πάλι με αξιοπρέπεια το δρόμο του κοινού, όλων των Ελλήνων,
μέλλοντός μας.
Καλό αγώνα και καλή νίκη.