Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επίσκεψη Λυκουρέντζου στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΝΝΕΔ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, επισκέφθηκε, χθες το απόγευμα, τα Κεντρικά Γραφεία της ΟΝΝΕΔ, όπου είχε συνεργασία με το Εκτελεστικό Γραφείο της Οργάνωσης. Ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό δράσεων της ΟΝΝΕΔ στο διάστημα που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές και ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις του κόμματος. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να προβληθούν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σ’ ό,τι αφορά τις νέες και τους νέους μας. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά την Παιδεία και την απασχόληση, την εφαρμογή προγραμμάτων νεανικής επιχειρηματικότητας και ουσιαστικής στήριξης για προσλήψεις νέων ανέργων.

Ο κ. Α. Λυκουρέντζος δώρισε στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου το βιβλίο για τον Οδυσσέα Ελύτη «Ο Ναυτίλος του αιώνα».
Μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύσσωμη η ΟΝΝΕΔ έβαλε στόχο να πετύχουμε, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, εκείνο που πέτυχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμιά μας. Τα νιάτα της Ελλάδας, όποια κι αν είναι η ιδεολογική προέλευσή τους, απ’ όποια κοινωνική ομάδα κι αν προέρχονται, να είναι –και πάλιν– πρωταγωνιστές της νίκης. Της νίκης που θα διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδος στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του Ευρώ.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, μαζί μπορούμε να αλλάξουμε εκείνα που τους απογοήτευσαν, να αναβαθμίσουμε την Παιδεία μας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας, να κτυπήσουμε στη ρίζα της τη μάστιγα της ανεργίας.
Μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αποκατάσταση των αδικιών, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ενωμένοι στην Ελλάδα, ισχυροί στην Ευρώπη, αισιοδοξούμε ότι τα όνειρα της νεολαίας μπορούν να πραγματοποιηθούν».