Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κώστας Κόλλιας...Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά χρεωθήκαμε μέρος αυτής της ευθύνης, παρά το γεγονός ότι υπήρξαμε πολέμιοι του Μνημονίου και προειδοποιήσαμε για την αναποτελεσματικότητα και τα δεινά που θα προκαλούσε.


Δήλωση του Κώστα Κόλλια για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι Έλληνες πολίτες έδωσαν στις 6 Μαΐου την ετυμηγορία τους, υποδεικνύοντας την ανάγκη για αλλαγή της πολιτικής που τους οδήγησε στη φτώχεια και την ανεργία. Εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, δίδοντας παράλληλα εντολή για μία ευρύτερη συνεργασία πολιτικών δυνάμεων. Καταδίκασαν τις επιλογές των ηγητόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εμμένουν σε πολιτικές λιτότητας, εις βάρος της ανάπτυξης, των εθνικών οικονομιών και των πολιτών της Ευρώπης.
Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά χρεωθήκαμε μέρος αυτής της ευθύνης, παρά το γεγονός ότι υπήρξαμε πολέμιοι του Μνημονίου και προειδοποιήσαμε για την αναποτελεσματικότητα και τα δεινά που θα προκαλούσε. Οι προτάσεις μας για προοπτική και ανάπτυξη στάθηκαν αδύναμες απέναντι στην αγανάκτηση των πολιτών. Τώρα, η παράταξή μας θα αναζητήσει τρόπους συνεργασίας, με στόχο την αποφυγή της ακυβερνησίας και τη διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής, η οποία θα διατηρήσει ζωντανή την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και θα διασφαλίσει την έξοδο από την ύφεση και την κρίση.
Σε αυτήν την προσπάθεια θα σταθώ αρωγός, όπου και όπως μπορώ, συνεχίζοντας να υπηρετώ την παράταξη στην οποία πίστεψα και πιστεύω. Πρωτίστως δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις την Κορινθία και τους Κορίνθιους. Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι, από όποια θέση και αν βρεθώ, θα είμαι πάντα στο πλευρό τους.
Ελπίζω ότι αυτή η ταραχώδης πολιτική περίοδος θα λάβει σύντομα αίσιο τέλος, ώστε με σύμπνοια και ομοψυχία να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανάταξη της χώρας, την ανάκτηση της εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας και την επάνοδο στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.