Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη... Σοβαρός τραυματισμός οπαδού Ολυμπιακού

Τα όσα έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη... πλήγωσαν το ελληνικό μπάσκετ αλλά ευτυχώς αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα. Οπαδός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε σοβαρά από χτύπημα με σιδερογροθιά στο κεφάλι και πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο. Θα συνεχίσει να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της Πόλης στην οποία μεταφέρθηκε μετά από παρέμβαση των Αγγελόπουλων.


Αποστολή NewsIt στην Κωνσταντινούπολη – Νικήτας Δρόσος
 
Το σκηνικό της ντροπής που στήθηκε στους δρόμους και τις πλατείες της Κωνσταντινούπολης δεν τιμά κανέναν. Το ελληνικό μπάσκετ δικαιολογημένα γιόρταζε την Παρασκευή για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό και την υπερσπρασπάθεια του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αλλά πλέον έχει κάθε λόγο να.. θρηνεί το Σάββατο. Ευτυχώς δεν θρηνεί πραγματικά, αφού ο άτυχος οπαδός του Ολυμπιακού διέφυγε τον κίνδυνο.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι οπαδοί των δύο ομάδων απολάμβαναν  την ημέρα... χαλάρωσης και ως τουρίστες έβλεπαν τις ομορφιές της Κωνσταντινούπολής. Αυτό όμως δεν κράτησε για ώρα. Η συνάντηση περίπου 300 οπαδών του Παναθηναϊκού με μεμονωμένες παρέες οπαδών του Ολυμπιακού ήταν ικανή να βάλει... μπουρλότο στην Πόλη.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την hurriyet.
 
Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν γενικεύτηκαν όταν εμφανίστηκαν 20-30 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί. Η αστυνομία προσπάθησε να βάλει τέλος στις συγκρούσεις και τράβηξε τους οπαδούς του Ολυμπιακού μέσα στην Αγιά Σοφιά, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να διαλύσει τους «πράσινους».


 
Δυστυχώς ο άτυχος άντρας που βλέπεται στη ΦΩΤΟ από το CNN TURK δεν πρόλαβε να μπεί στο ναό και κάποιος ανεγκέφαλος τον χτύπησε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αιμόφυρτος έπεσε στο έδαφος και διακομίστηκε άμεσα σε δημόσιο νοσοκομείο.
 Αρχικά, λόγω επιθυμίας και του ίδιου, υπήρξαν πληροφορίες ότι η κατάσταση του δεν ήταν σοβαρή, όμως όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τα πράγματα άλλαξαν. Η ζωή του φίλου του Ολυμπιακού ήταν σε κίδνυνο και οι Αγγελόπουλοι ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Βρήκαν τον άτυχο άντρα στο νοσοκομείο όπου τον είχαν... ξεχάσει οι γιατροί, τον μετέφεραν σε ιδιωτική κλινική, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα και ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά. Λίγο πριν τις 22.00 με ιατρικό ανακοινωθέν οι γιατροί ενημέρωσαν ότι ο ασθενής δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά φυσικά θα συνεχιστεί η νοσηλεία του και τις επόμενες ημέρες. 
Τα επεισόδια όμως δεν τελείωσαν στην Αγιά Σοφιά. Η ίδια μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού συναντήθηκε τυχαία με οπαδούς της Γαλατά που πήγαιναν να παρακολουθήσουν το ντέρμπι κόντρα στη Φενέρ και συγκρούστηκαν στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις και σε ερώτηση του NewsIt προς αξιωματικό της αστυνομίας για το γιατί... η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Σε περίπτωση που συλληφθεί ξένος σε Τούρκικο έδαφος για διατάραξη της δημόσιας τάξης, δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος αν δεν περάσει ένα δίμηνο. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις αλλά επέβαλε την τάξη με το δικό της σκληρό τρόπο.
 
NewsIt.gr