Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στη Β’ Αθηνών ο Καλογερόπουλος


Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου συνιστούν τη “μητέρα των μαχών” για τη Νέα Δημοκρατία. Κάτι λιγότερο από τρία χρόνια μετά την οδυνηρή ήττα των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, η Κεντροδεξιά βρίσκεται και πάλι στον προθάλαμο της εξουσίας.
Υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, και στο πλαίσιο μιας ιστορικής πανστρατιάς όχι μόνο των φυσικών πολιτικών δυνάμεων του χώρου, αλλά συνολικά όσων πολιτών ασπάζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του τόπου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ως η δύναμη εθνικής ευθύνης, που διασφαλίζει την αποφυγή της χρεοκοπίας, και τη βίαιη απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Μετά το “πάθημα” της αναμέτρησης της 6ης Μαϊου, στη Συγγρού δίνουν πλέον συγκροτημένα τη μάχη. Μετά μάλιστα και από την επανάκαμψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, μια σειρά έμπειρων στελεχών με πολιτική αναφορά στην πρώην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπως ο Θεόδωρος Μπεχράκης, ο Αντώνης Σγαρδέλης και ο Κυριάκος Γριβέας, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα. Με ορμητήριο τη Ρηγίλλης.
Ο Θεόδωρος Μπεχράκης μάλιστα, ο οποίος διαδέχτηκε τη Ντόρα Μπακογιάννη στο αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, όταν εκείνη μετακινήθηκε το 2006 στο υπουργείο Εξωτερικών, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αναλαμβάνει την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας για τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών. Μια περιφέρεια κρίσιμη, από την επιτυχή έκβαση της μάχης στην οποία, θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο μέρος το αν θα μπει “φρένο” στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη πιο κρίσιμη βέβαια είναι η Β’ Αθηνών. Η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, όχι μονάχα της Ελλάδας αλλά συνολικά της Ευρώπης. Εκεί, η Συγγρού επέλεξε να αξιοποιήσει ως υπεύθυνο για την προεκλογική μάχη, ένα στέλεχος περισσότερο μάχιμο από τον Θεόδωρο Μπεχράκη, τον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω και τέως πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρη Καλογερόπουλο.
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη μάχη της 6ης Μαϊου, καθώς παραμένει ενεργός στον Τομέα Αυτοδιοίκησης, έχει απευθείας επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά, και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Η Β΄Αθηνών άλλωστε είναι προνομιακός χώρος για τον ίδιο, λόγω της οκταετούς θητείας του στο αξίωμα του δημάρχου Αιγάλεω, και έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει με άνεση πυρήνες ψηφοφόρων κρίσιμους για την επίτευξη του πολιτικού στόχου της Νέας Δημοκρατίας να είναι πρώτο κόμμα.

statesmen.gr