Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μήνυμα εστάλη

Στη στρατηγική της πανστρατιάς του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς, με στόχο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο που θα τεθεί αντιμέτωπο με την επέλαση της Κεντροαριστεράς του Αλέξη Τσίπρα, οδηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.
Κλιμακώνοντας τη σχετική πολιτική ρητορική του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νικητής των εκλογών απηύθυνε σχετικό κάλεσμα στα κόμματα του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς, με την εισήγηση που παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Αναλυτικά η εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας:

«Προειδοποιήσαμε για κίνδυνο ακυβερνησίας πριν τις εκλογές.
Τώρα κάνουμε ό,τι μπορούμε να τον αποτρέψουμε.
Προειδοποιήσαμε για την ανάγκη σταθερότητας μετά τις εκλογές.
Τώρα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αποκαταστήσουμε.
Το βράδυ των εκλογών μίλησα για την ανάγκη δημιουργίας μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, που θα διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της Οικονομικής πολιτικής, ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και άμεση ανακούφιση της κοινωνίας.
Χθες, είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ακόμα και την ανοχή μας σε μια κυβέρνηση όπου δεν θα συμμετείχαμε εμείς, εφ’ όσον διασφαλιζόταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα προκύπτει ότι ο ίδιος αποκλείει κάτι τέτοιο.
Διότι η καταγγελία της συμφωνίας, που πρότεινε, θα οδηγήσει σε άμεση κατάρρευση εσωτερικά και πτώχευση διεθνώς. Με αναπόφευκτη την έξοδο από την Ευρώπη. Ενώ υπάρχουν κάποιοι στον Ευρώπη που αυτό ακριβώς επιδιώκουν: να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Και αυτών το παιγνίδι παίζουν τέτοιες ιδέες.
Για να μη μιλήσουμε για κάτι αψυχολόγητες δηλώσεις για τις καταθέσεις, που δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου…
Είναι άλλο πράγμα η συμφωνημένη τροποποίηση όρων της δανειακής σύμβασης, κι είναι τελείως διαφορετικό η μονομερής καταγγελία. Το δεύτερο, οδηγεί σε καταστροφή. Σίγουρη και άμεση.
Όλα αυτά δημιουργούν τεράστια ανησυχία στον κόσμο. Αν δεν σταματήσει αυτή η ανευθυνότητα, η ανησυχία αυτή θα διογκώνεται συνεχώς.
Ελπίζω ότι ως το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα συνέλθει…
Αν δεν το κάνει, αυτό θα σημαίνει ότι ο ίδιος προσπαθεί απλώς να δημιουργήσει ένα ευρύτερο αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο για να πάμε ξανά σε εκλογές.
Ο Ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η χώρα. Ούτε να βγούμε από την ευρωζώνη. Το αντίθετο ακριβώς. Κι όσοι κάτι τέτοιο κατάλαβαν, αλλοιώνουν και παρερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η Ν.Δ. είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας σήμερα. Και εμείς θα εγγυηθούμε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την τροποποίηση της Οικονομικής πολιτικής, που άλλωστε, πρώτοι θέσαμε.
Γιατί η ΝΔ προειδοποίησε τους εταίρους ότι το Μνημόνιο αποσταθεροποιούσε την Οικονομία. Και η ΝΔ επιμένει στην ευρωπαϊκή πορεία, χωρίς ταλαντεύσεις.
Είμαι λοιπόν, αποφασισμένος να πάρω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός.
Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών.
Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, εντός κι εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Ο λαός έχει ανάγκη, αυτή τη στιγμή, από αίσθημα ασφάλειας.
Πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς, αυτό πρέπει να αποκαταστήσουμε: το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού!».

EMMANΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ /  statesmen.gr