Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το “ποντίκι” που βρυχάται


Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν το δελτίο ειδήσεων του Mega, θα έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα περί της… «κυβερνώσας Αριστεράς». Να σκεφθείτε ότι μέχρι και την κυβέρνηση… πρόσφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έστριψε δια… των διερευνητικών εντολών.
Οι διάλογοι ήταν απολαυστικοί και συνάμα αποκαλυπτικοί των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο εκπρόσωπος προσπαθούσε να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Δηλαδή να απαντήσει αν το κόμμα του θα δεχόταν να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Είχε βάλει τη κασέτα που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την εντολή και θα μιλήσει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους οι οποίοι φυσικά δεν έχουν κοινοβουλευτική παρουσία.
Προφανώς είναι διαφορετικό να βγάζεις τον κόσμο στο δρόμο από το να αναλαμβάνεις κυβερνητικές ευθύνες. Αφήστε που επιδιώκουν-ενώ η χώρα απειλείται με χρεοκοπία- νέες εκλογές για να αυξήσουν τα ποσοστά τους!
Ηθικόν Δίδαγμα: Πόσο διαφορετικό θα ήταν το αποτέλεσμα, αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αντί να αλληλοκατηγορούνται, είχαν ακολουθήσει προεκλογικά αυτή την τακτική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

XAΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ / statesmen.gr