Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τι εξόργισε τον Θ.Πάγκαλο - Φτού σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!"

 
Ποιοί είναι οι "χυδαίοι, μαλλιαροί, ιδρωμένοι, με σπυράκια, εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκοι και λαιμοί".
Η Παγκαλιάδα δεν έχει τελειωμό. Σήμερα εξελίχθηκε μέσω Twitter και μέσω ενός άρθρου στα ΝΕΑ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου αφού κατηγόρησε το κόμμα του ότι από τότε που ο ίδιος εγκατέλειψε την Βουλή, τον αγνόησε, ζήτησε συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι όπως τα άλλα κόμματα δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Όλα αυτά μέσω Twitter.

Το άρθρο για τους "ξεκούμπωτους"

Ταυτόχρονα όμως με άρθρο του στα ΝΕΑ, επιχειρεί να περιγράψει τα ενδυματολογικά ήθη των πολιτικών.
Μιλάει για ξεκούμπωτους εκπρόσωπους κομμάτων που καμιά γραβάτα δεν καλύπτει τους "χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους, με σπυράκια, εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς".

Mε καυστικό ύφος αναπολεί την εποχή της ενδυματολογικής ευπρέπειας του πολιτικού κόσμου – δείγμα σεβασμού προς τους ψηφοφόρους - και δεν χάνει την ευκαιρία να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι τα δικά του στελέχη ήταν αυτά που καθιέρωσαν τις εμφανίσεις χωρίς γραβάτα.

"Η γραβάτα στο Κοινοβούλιο ήταν θέμα αρχής: σεβασμού προς αυτούς που μας είχαν στείλει εκεί να τους εκπροσωπούμε. Σιγά σιγά, τα τελευταία χρόνια διάφοροι εμφανίζονταν χωρίς γραβάτα, ελάχιστοι χωρίς σακάκι. Δεν φοβόταν κανένα. Δεν υπήρχαν πια οι τρομεροί πρόεδροι, ο Αλευράς, ο Τσαλδάρης που θα σε ειρωνευόταν από το ύψος της έδρας, εξαναγκάζοντάς σε σε μία ευπρεπή συμπεριφορά που οπωσδήποτε περιελάμβανε ως πρώτο και αναντικατάστατο συστατικό τη γραβάτα",
αναφέρει χαρακτηριστικά.

O κ. Πάγκαλος τα βάζει και με πρώην υπουργούς επισημαίνοντας ότι "είναι τόσο μεγάλη η δίψα για τη νεοτερικότητα, είναι τόσο μεγάλο το μίσος για κάθε τι παλιό και καθιερωμένο ώστε ακόμα και πρώην υπουργοί με δεκαετίες και βάλε θητείες πέταξαν στον αέρα τα ντεκολτέ τους για να μαζέψουν ψήφους. Φτού σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!".

Πάντως, ο κ. Πάγκαλος σημειώνει ότι αν και έχει αποχωρήσει από την ενεργή πολιτική, αν "εμφανιζόταν ένα κόμμα της γραβάτας θα με δελέαζε αφάνταστα. Εκεί που καταντήσαμε άλλωστε δεν βλέπω γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο".

newsit.gr