Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ψήφος ευθύνης ! ας κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα στο λαϊκισμό από όπου κι αν προέρχεται


 

Ακούω πολλούς που σε αυτές τις εκλογές θέλουν να τιμωρήσουν τα παλιά κόμματα που μας έφεραν ως εδώ. Aυτή είναι μια παιδική αντιμετώπιση της κατάστασης , τη στιγμή που οι εναλλακτικές λύσεις μας υπόσχονται την καταστροφή.
Αυτό που πρέπει να δούμε είναι ποια πολιτική δύναμη έχει αυτή τη στιγμή σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποια μπορεί να πραγματοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Αναμφίβολα αυτή η πολιτική δύναμη , παρά τα λάθη της , είναι η Νέα Δημοκρατία που έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο με πολλά θετικά σημεία κ ρεαλιστικό σε μεγάλο βαθμό . Μια παράταξη με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αρχηγό ένα άνθρωπο γνώστη της αγοράς , που έχει αποδείξει ότι και πατριώτης είναι και ξέρει να διαπραγματεύεται , αλλά δεν παίζει με τις τύχες τις χώρες όπως εύκολα κάνουν εμπόριο ελπίδας διάφοροι πολιτικοί τυχοδιώκτες . Ας επιλέξουμε λοιπόν ,πως θα βγούμε από την κρίση , έστω και σε βάθος χρόνου ,με ψήφο ευθύνης κι όχι με τυφλό θυμό για να τιμωρήσουμε και καλά το δικομματισμό κάνοντας χαρακίρι.
Πάντως ακόμη κι αν κάποιος δεν θέλει να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία , υπάρχουν οι επιλογές της Δημιουργίας Ξανά , ένα πραγματικό νέο κόμμα με νέες ιδέες που μπορεί να κάνει την έκπληξη των εκλογών , αλλά και η ΔΗΜΑΡ του σοβαρού Φ.Κουβέλη για όσους έχουν αριστερή λογική . Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου , που τον θεωρώ εντελώς διαφορετικό από το ΓΑΠ , την παρέα του και τους Παπουτσιδορέππες , είναι καλύτερη επιλογή από Καμμένους , Τσίπρες , κλπ που σήκωσαν μια σημαία ευκαιρίας για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών ,λέγοντας συνειδητά κατά τη γνώμη μου ,ψέμματα .
Ας προσέξουμε ,λοιπόν , γιατί και κάποιοι άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν και μας οδήγησαν ως εδώ . Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις , ας κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα στο λαϊκισμό από όπου κι αν προέρχεται .

ixnilatis