Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τατούλης: «Δεν πληρώνω» διόδια στη ΜΟΡΕΑΣ

Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην έγκριση λειτουργίας σταθμού διοδίων Καλαμάτας και των πλευρικών σταθμών διοδίων του Α/Κ Αρφαρών, μια απόφαση του τέως υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη που υπεγράφη στις 14/5/2012, δύο μέρες δηλαδή πριν από την ανάληψη καθηκόντων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες να μην πληρώσουν διόδια, μέχρι η Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ να έχει ολοκληρώσει το έργο της στον άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας και στον Περιφερειακό Καλαμάτας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατυπώνει ρητά την αντίθεσή της στην πρακτική της κεντρικής κυβέρνησης να μετακυλήσει το κόστος των δικών της ευθυνών και των δικών της καθυστερήσεων στους πολίτες και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης», σημείωσε σε δήλωσή του ο Π. Τατούλης.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ να εγκαταστήσει σταθμούς διοδίων πριν από την ολοκλήρωση του οδικού άξονα, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με την αιτιολογία ότι «μπορεί να επιτρέπεται η λειτουργία των σταθμών αυτών και στην περίπτωση μερικής ολοκλήρωσης του οικείου υποτμήματος ή λειτουργία αυτοτελούς τμήματος του υποτμήματος εφόσον η ολοκλήρωση της κατασκευής του καθυστέρησε με υπαιτιότητα του Δημοσίου».
«Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως πολλάκις έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης προς κάθε κατεύθυνση, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας θα θεωρείται ότι έχει συντελεστεί όταν και εφόσον έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο Περιφερειακός της Καλαμάτας, που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ. Μέχρι το χρονικό σημείο αυτό, είναι ξεκάθαρη η θέση της Περιφέρειας για τη μη καταβολή διοδίων από τους πολίτες και για την ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν στην κεντρική κυβέρνηση», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η περιφέρεια.