Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι έξυπνοι ελιγμοί του Παπούλια

Ένας έμπειρος πολιτικός σαν τον Κάρολο Παπούλια, αποδεικνύεται απόλυτα πολύτιμος για την αποφυγή της διολίσθησης της χώρας σε ακυβερνησία και ακραίο χάος, στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα σε μια σειρά από έξυπνους ελιγμούς, προκειμένου να διευκολύνει την προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, και να αποτρέψει έτσι την προοπτική διενέργειας νέων εκλογών, που φαντάζει καταστροφική για τον τόπο.
Έτσι, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Κάρολος Παπούλιας όρισε αμέσως για το μεσημέρι της Κυριακής (12.00), τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην οποία ποντάρουν πλέον όλοι, για να λυθεί η σοβαρή εκκρεμότητα αναφορικά με τη διακυβέρνηση του τόπου, που προέκυψε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αιφνιδίασε, καθώς αναμενόταν η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα, αιφνιδίασε όμως ακόμη και με την επιλογή του να βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι, πίσω από κλειστές πόρτες, μονάχα ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Πάνο Καμμένο, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Φώτη Κουβέλη, αφοπλίζοντας έτσι τις ανησυχίες περί Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών με την παρουσία και του προέδρου της Χρυσής Αυγής.
Με δεδομένη άλλωστε τη θετική προδιάθεση του Φώτη Κουβέλη να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, η απουσία του από τη συνάντηση των τριών δεν θεωρείται επιζήμια.
Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, και το πώς προδιαγράφονται για το μέλλον.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr