Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ολόκληρο το συγκλονιστικό σημείωμα του αυτόχειρα- "Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια"

Τι έγραψε λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του


Συγκλονίζει το σημείωμα που άφησε ο 77χρονος λίγο πριν αυτοκτονήσει:
«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνο (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα για αυτή.

Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)».

To χρονικό
Όλα έγιναν λίγο πριν τις 9 το πρωί. Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, όταν ένας άνδρας  μπροστά στο παρτέρι απέναντι από την είσοδο του ΜΕΤΡΟ, έβγαλε από την τσέπη του ένα όπλο, είπε "Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου", και το έστρεψε στον εαυτό του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο πυροβολισμός "πάγωνε" όσους βρισκονταν εκεί γύρω και ο άνθρωπος αυτός σωριαζόταν νεκρός.
Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και λίγη ώρα αργότερα άνδρες του ΕΚΑΒ μετέφεραν την σορό του στον Ευαγγελισμό. Συγκλονιστική η εικόνα όλων όσων βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος την ώρα της μεταφοράς της σορού που έκαναν τον σταυρό τους.




Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη.
Λίγα λουλούδια, αναμμένα κεράκια και πολλά οργισμένα σημειώματα άφηνουν από το πρωί πολίτες στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 77χρονος που με το θάνατό του συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Νωρίτερα στο Σύνταγμα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του τραγικού αυτόχειρα.
Ανθρωποι απλοί που ποτέ δεν γνώρισαν τον Χ.Δ θέλουν να εκφράσουν με κάθε τρόπο τα συλληπητήρια τους. Ενας νεαρός με κοτσίδα, ένα ζευγαράκι, μια κυρία ηλικιωμένη με δάκρυα στα μάτια, ένας υπάλληλος γραφείου, ο λαχειοπώλης του Συντάγματος.
Αφήνουν λουλούδια, γράφουν σημειώματα, κάνουν τον σταυρό τους.
Το περιεχόμενο των σημειωμάτων που άφησαν οι πολίτες είναι ενδεικτικό. "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" και "ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ" γράφουν μερικά μόνο από τα σημειώματα.
Λίγα λουλούδια άφησαν στο σημείο και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
O Κώστας Λουράντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν μέλος του ΦΣΑ έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο του σε έναν άλλο φαρμακοποιοί.
"Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. Θεωρώ ότι λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν θα επέτρεπε να ζήσει υπο συνθήκες διαφορετικές από αυτές που πίστευε, τον οδηγησε σε αυτή την πράξη που όχι μόνο με θλίβει αλλά με εντυπωσιάζει αρνητικά."

Και συνέχισε: "δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που το έκανε αλλά το γιατί το έκανε. Δεν έχει κανείς το διακαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που τραβάει το πιστόλι. Ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν και θα σας πω και κάτι ακόμα. Μια συνάδελφός μου όπως μου είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, πήγε να αυτοκτονήσει και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή."

news