Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μεγάλη η απήχηση του Κώστα Κόλλια στον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας



Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου Βουλευτή Κώστα Κόλλια στην Κορινθία. Ο κ. Κόλλιας επισκέφθηκε τη Δευτέρα χωριά της Κεντρικής και Δυτικής Κορινθίας,  όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με αγρότες. Μετά το πέρας της περιοδείας του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Διαπιστώνω ότι ο αγώνας και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα βρίσκουν απήχηση στους παραγωγούς της Κορινθίας. Και χαίρομαι διότι έχω συμμετάσχει προσωπικά, τόσο στον αγώνα, όσο και στη διαμόρφωση των προτάσεών μας, μέσα από τη θητεία μου στη Γραμματεία Αγροτικού και στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της παράταξης.
Οι αγρότες μας βεβαίως ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ποιο είναι το πρόγραμμά μας. Επειδή όμως στο πολύ πρόσφατο παρελθόν εξαπατήθηκαν από τον κύριο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προεκλογικά έλεγε ότι ο αγροτικός τομέας είναι το κλειδί της ανάπτυξης και στη συνέχεια τον κατέστρεψε, εκείνο που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι το χειροπιαστό έργο. Έργο το οποίο αναγνωρίζουν στις προσπάθειες που έχω καταβάλει για το εισόδημά τους, τις αποζημιώσεις τους, για την επιστροφή του ΦΠΑ, για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Το Μνημόνιο και οι εν γένει επιλογές της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έχουν σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο. Όμως αυτά τα εμπόδια δεν μας σταμάτησαν ποτέ, ούτε εμένα ούτε τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους, από το να διεκδικούμε. Συζητήσαμε το μείζον πρόβλημα με τις αποζημιώσεις του περονόσπορου. Ενημέρωσα τους παραγωγούς για τη διαδικασία που προώθησε το Υπουργείο μέσω ΠΣΕΑ και τους εξήγησα γιατί από την αρχή εναντιώθηκα σε αυτήν την επιλογή. Τους πληροφόρησα ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του περονόσπορου επιβεβαιώνουν τους φόβους μου, καθώς δείχνουν ότι οι αποζημιώσεις, εάν υπάρξουν, θα καθυστερήσουν πολύ και θα είναι ελάχιστες.
Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο σύστημα των αποζημιώσεων. Ο νόμος για τον ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει, τόσο ως προς τον υπολογισμό της εισφοράς όσο και ως προς την καταβολή των αποζημιώσεων. Θα συνεχίσω να δίνω τον αγώνα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης των αμπελοκαλλιεργητών μας για τον περονόσπορο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βρούμε έναν ορθολογικό και οικονομικά βιώσιμο τρόπο να ξαναλειτουργήσει ο ΕΛΓΑ ως κοινωφελής οργανισμός υπέρ των αγροτών μας. Αυτό προϋποθέτει τη συνδρομή του κράτους, όπου και όποτε χρειάζεται, και αυτό θα διεκδικήσουμε, μέσα σε ένα νέο οικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον, με αναπτυξιακούς πλέον, και όχι εισπρακτικούς στόχους.»