Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«Η Ντ. Μπακογιάννη έπρεπε να έχει αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά», εκτιμά ο Κυριάκος

Η Ντ. Μπακογιάννη έπρεπε να έχει αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά», εκτιμά ο Κυρ. Μητσοτάκης! Μίνι εμφύλιος στην οικογένεια Μητσοτάκη ή άνοιγμα για συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ και ΝΔ

Μίνι... εμφύλιος στην οικογένεια Μητσοτάκη ή άνοιγμα για συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ; Όπως και να ʽχει, οι δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η αδερφή του και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη θα έπρεπε να έχει ήδη αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά, αναμένεται να προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, δεν διευκρίνισε αν κάνει λόγο για επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ (κάτι το οποίο έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρασκήνιο στους κόλπους της ΝΔ) ή για μετεκλογική συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 9», σημείωσε ότι μεταφέρει την άποψη πολλών ψηφοφόρων της ΝΔ που θεωρούν ότι θα ήταν καλό να πετύχει το κόμμα μία τέτοια διεύρυνση, συμπλήρωσε, όμως, ότι για τέτοια θέματα «απαιτούνται αμοιβαίες υπερβάσεις, αλλά αφήστε να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές».
Παράλληλα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ μίας ευρύτερης πλειοψηφίας ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ. «Η ΝΔ πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας ευρύτερης πλειοψηφίας που θα στηρίξει τις αλλαγές», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι τον προβληματίζει η δημοσκοπική δυναμική του, ωστόσο όπως εκτίμησε, τέτοια κόμματα δεν συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο, ενώ έκανε λόγο για απίστευτες ασυναρτησίες στο πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

eklogika.gr