Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ατρόμητος ξανά στον τελικό με δώρο Πουλίδο!


Με «ασίστ» Πουλίδο και εκτελεστή, τον Κώστα Μήτρογλου ο Ατρόμητος απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και με δεδομένο το 0-0 του Περιστερίου πήρε την πρόκριση και στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στον τελικό του Κυπέλλου, λοιπόν, θα βρεθεί για 2η σερί σεζόν ο Ατρόμητος που έδειξε, βέβαια, τάσεις αυτοχειρίας. Και το λέμε αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πως αντιμετώπισε και έδωσε δικαίωμα σε έναν Αστέρα που από το 6' έπαιζε με δέκα παίκτες και από το 15' έχανε με 1-0 ενώπιον του κοινού της.
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Αστέρα. Μόλις στο 6' οι οικοδεσπότες βρέθηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την ορθή αποβολή του Μπαρτολίνι για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τάτο που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ετσι οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν άμεσα την εξέλιξη αυτή και στο 15' προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Μήτρογλου σέρβιρε στον Τάτο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα για να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Στη συνέχεια, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Αστέρας ανέβασε ρυθμούς παρότι αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές και στο 19' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Ναβάρο. Μία απόφαση που αμφισβητήθηκε και δεν ξεκαθαρίζεται ούτε με το ριπλέι με τον Ροτζέριο στο 21' να ευστοχεί και να ισοφαρίζει σε 1-1.
Οποιος περίμενε αντίδραση από τον Ατρόμητο, διαψεύστηκε… Διότι πολύ απλά ο Αστέρας ήταν αυτός που έλεγχε το ματς και είχε μία-δυο πολύ καλές στιγμές για το 2ο γκολ, το οποίο, όμως, δεν ήρθε. Ετσι οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 1-1 που μέχρι εκεί έδινε πρόκριση στον Ατρόμητο.
Ιδανικό ξεκίνημα ο Αστέρας
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Αστέρας ανταμείφθηκε για την απόδοση του ειδικά μετά το γκολ της ισοφάρισης και στο 46' οι Αρκάδες πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ναβάρο. Ο εξτρέμ του Αστέρα εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Φυτανίδη και την κεφαλιά-πάσα του Περόνε και με κεφαλιά έγραψε το 2-1 υπέρ της ομάδας της Τρίπολης.
Ευκαιρίες και ισοφάριση-δώρο για Ατρόμητο
Ο Ατρόμητος, πλέον, βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και αποδεικνυόταν επί της ουσίας ιδανικός αυτόχειρας. Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αντιδράσουν και φρόντισαν να το κάνουν… Στο 62' ο Μητρόγλου από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ, ενώ στο 66' ο Χουανίτο είχε καθοριστική επέμβαση σε σουτ του Τάτου με το 2-1 να παραμένει.
Στο 72', όμως, τα πάντα άλλαξαν με ένα ολέθριο λάθος του Πουλίδο, ο οποίος δεν είδε τον Μήτρογλου που παραμόνευε και στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Μπαντή, ουσιαστικά σέρβιρε στον επιθετικό του Ατρόμητου που έγραψε το 2-2 υπέρ του Ατρόμητου. Σκορ που έδωσε εν τέλει την πρόκριση στους Περιστεριώτες που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω ορθής αποβολής του Σκόνδρα στο 95'.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πουλίδο (86' Σολάκης), Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο, Ροτζέριο (77' Φρανκού), Περόνε (63' Μπρέσκα).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης (53' Επστάιν), Ιγκλέσιας (59' Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (71' Αναστασάκος), Δημούτσος, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.

sentragoal.gr