Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Mε προβλήματα η κυκλοφορία στην Εθνικη οδό Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών

Με τεράστια δυσκολία διεξάγεται αυτή τη στιγμή η κίνηση στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών , από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό. Δράμα  από το Δερβένι μέχρι το ύψος του Αιγίου!
Και η κοινοπραξία συνεχίζει να εισπράττει 3,10 ευρώ, διόδια, για να μένουν μποτιλιαρισμένοι επί ώρες σε έναν δρόμο που τα έργα έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο!.
Συνολικά, από τις 6.00 το πρωί της Μ. Πέμπτης έως τις 6.00 το πρωί σήμερα Μ. Παρασκευή, από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου έχουν διέλθει 85.532 οχήματα
Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών
Σε ισχύ παραμένουν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα αφορούν τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και σήμερα ισχύει από τις 06.00 έως τις 16.00.
Οι απαγορεύσεις ισχύουν για τη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου. Αυξημένη θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου θα υπάρχει όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Βροχές και νεφώσεις το Πάσχα

Ωστόσο, ο καιρός προβλέπεται άστατος τόσο σήμερα, όσο και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ με ομπρέλες στο χέρι φαίνεται ότι θα πουν το Χριστός Ανέστη, όλοι όσοι βρεθούν σε κάποιο από τα νησιά του Ιονίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Υπό βροχή αναμένεται να ολοκληρωθεί και η επιστροφή των εκδρομέων καθώς τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις