Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος έπεισε τον Πύρρο Δήμα για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας είναι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές από την Ιπποκράτους, το πρόσωπο που επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ορίσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στράφηκε στον Πύρρο Δήμα, από τη στιγμή που δεν «περπάτησε» ο σχεδιασμός να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος ο άλλοτε Εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς.
Κατά της υποψηφιότητας Ζορμπά τάχθηκε πληθώρα στελεχών από όλες τις τάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου αναγκάστηκε να μην επιμείνει στον αρχηγό σχεδιασμό του.
Με τον Πύρρο Δήμα απ’ την άλλη, η επικοινωνία ήταν περισσότερο άνετη, καθώς ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και του Σίδνεϊ δεν είχε κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον του για τα κοινά. Πολιτικά δε, θεωρείται ότι κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, από την εποχή που ο σημερινός Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, τον είχε «επιστρατεύσει» στη dream team της Άρσης Βαρών, ως τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

ΦΙΛΛΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr