Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

"ΜΑΓΕΨΕ" Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​ΩΝ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕ​Σ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την 186η επέτειο της ΕΞΟΔΟΥ της φρουράς των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ στην
Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ.
Η λιτανευτική πομπή στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλαρμονικές και στρατιωτικά αγήματα κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων.
Οι Φιλαρμονικές που εντυπωσίασαν φέτος ιδιαίτερα τους χιλιάδες κόσμου που έδωσαν φέτος το παρόν ήταν η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" καί η Φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ", που ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις σε όλη την πομπή παρελαύνοντας ως μία, κοινή Φιλαρμονική!

Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε, τοσο ηχητικά όσο και οπτικά, μιας και έπαιξαν και παρέλασαν μαζί 100 μουσικοί !!!
Το "πείραμα" των δύο φιλαρμονικών πέτυχε απόλυτα, κατι που επίσης θα επαναλάβουν στο Αίγιο τη Παρασκευή 22 Απριλίου 2012που ο Δήμος Αιγιάλειας εορτάζει την πολιούχο Αγία της, Ζωοδόχο Πηγή (Παναγία Τρυπητή).

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ:
http://filarmonikiaigeiras.blogspot.com/2012/04/blog-post_09.html