Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ατρόμητος και Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου

Ατρόμητος και Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου , με φόντο μια Κούπα που θέλουν όλοι. Ο Βαλβέρδε για ένα πανηγυρικό φινάλε, ο Δώνης για τη μεγάλη πρόκληση.
Ή ώρα για τον 70ο τελικό κυπέλλου Ελλάδας έφτασε. Ο Ατρόμητος διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του απέναντι στον Ολυμπιακό που αναζητάει το 25ο κύπελλο και το 15ο νταμπλ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το κύπελλο. Οι Περιστεριώτες που θα έχουν την υποστήριξη περίπου 8.000 φίλων τους στο Ολυμπιακό Στάδιο θέλουν να γίνουν η 12η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο.
Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει μόνο στον Γιαννούλη και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια τοποθετώντας μπροστά του τους Σκόνδρα, Φυτανίδη, Τομάς και Οικονόμου. Στην μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Δημουτσος, Ιγκλέσιας, ενώ στα πλάγια θα βρίσκονται οι Επστάιν και Μπρίτο. Ρόλο επιτελικού χαφ θα αναλάβει ο Τάτος και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου.
Στην αντίπερα όχθη οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να κατακτήσουν το κύπελλο για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο μία από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων χρόνων για αυτούς. Επιστρέφοντας σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια και τον αλησμόνητο αγώνα με την ΑΕΚ, οι Πειραιώτες διεκδικούν το 25ο κύπελλο και το 15ο νταμπλ της ιστορίας τους.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που θα καθίσει για τελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακό αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Μαρκάνο, ενώ στην μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Ορμπάιθ, Μανιάτης και Μακούν. Στην επίθεση την τριπλέτα θα αποτελούν οι Μιραλάς, Αμπντούν και Τζιμπούρ.
Ο τελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΟΤΕ TV και το ΣΚΑΪ, από το Ολυμπιακό Στάδιο.