Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εκδήλωση για την παράδοση των ασφαλιστήριων καρτών 85.000 περίπου μαθητών δωρεά της εταιρίας Λαρσινός

Τις θερμές ευχαριστίες του προς την εταιρεία Λαρσινός και ιδίως την πρόεδρο της εταιρείας κα. Ευγενία Λαρσινού, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να ενεργοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου με στόχο την επίτευξη της συνοχής τους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παράδοση των ασφαλιστήριων καρτών των μαθητών από την εταιρεία στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν εκτός του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και της προέδρου της εταιρείας κας Ευγενίας Λαρσινού, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αναστάσιος Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός, η Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός και οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, εκφράστηκε το αίτημα για την παροχή κάρτας ασφάλισης των 85.000 περίπου μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και άμεσα η εταιρεία Λαρισινός ανταποκρίθηκε επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.
Το σύνολο της ευθύνης της εκπαίδευσης, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, θα έπρεπε να έχει καθαρώς περιφερειακό χαρακτήρα γιατί η παιδεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα συγκρότησης του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. «Η εξαγγελία για την επένδυση στην παιδεία δεν θα πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά να γίνεται πράξη. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση είναι η βαθιά πίστη για πραγματικές επενδύσεις πάνω στην παιδεία και όχι ο περιορισμός τους λόγω της κρίσης και η αλλοθική συμπεριφορά των πολιτικών οργανισμών που δεν παραδέχονται την πραγματικότητα».Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, βρίσκεται σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και ήδη ετοιμάζονται και άλλες δράσεις, όπως το πρόγραμμα με ευθείες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό περιεχόμενο τη Πελοποννήσου με επίκεντρο την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η πρόεδρος της εταιρείας Λαρσινός κα Ευγενία Λαρσινού αφού εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για τη σημερινή ημέρα, δήλωσε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει όλοι να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας κυρίως για τη νεολαία. «Στην εταιρεία τρία είναι τα χαρακτηριστικά μας, προσπάθεια, σεμνότητα και αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη όμως με πράξεις». Ο κ. Μισθός από την πλευρά του τόνισε ότι η πράξη αυτή είναι μια προσφορά αγάπης και ανιδιοτέλειας, διαπίστωση την οποία συνυπέγραψαν οι κ.κ. Αποστολόπουλος και Πνευματικός.  «Η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία μιας κατεξοχήν Πελοποννησιακής εταιρείας, η οποία παρά την κρίση συνεχίζει τις επενδύσεις βοηθώντας την οικονομία της Πελοποννήσου. Θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μου προς την ετιαρεία και ίδίως πορς την κα Ευγενία Λαρσινού για την αγαθή της προαίρεση και την αγάπη που επιδεικνύει για τον τόπο, αποτελώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης.