Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

H πιο μεγάλη "ερυθρόλευκη" ώρα - Ολυμπιακός-Μέταλιστ (22.05). Η πρόκριση “περνά” απ'το Καραϊσκάκη – Τα σχέδια του Βαλβέρδε

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League μετά τη νίκη του 1-0 στο Χάρκοβο και μπροστά στον κόσμο του θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τους "8" του Γιουρόπα Λιγκ στη ρεβάνς με τη Μέταλιστ (22.05, NewsIt, ΑΝΤ1)
Τα.. πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε για την πρόκριση, η πιθανή χρησιμοποίηση του Ιμπαγάσα και ο "πονοκέφαλος" των καρτών.
Μπορεί το 1-0 της Ουκρανίας να δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπικαό, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι “ερυθρόλευκοι” να επαναπαυτούν σ' αυτό το αποτέλεσμα.Οι "ερυθρόλευκοι" γνωρίζουν ότι έχουν κάνει μόνο το πρώτο βήμα και θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μέταλιστ. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός έδρας, κάτι που τόνισε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Οι Ουκρανοί βολεύονται στα εκτός έδρας ματς τους. Έχουν 18 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα μακριά από το γήπεδο τους σε πρωτάθλημα και Ευρώπη
Οι Πειραιώτες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά και επί τούτου δεν θα επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να διευθύνουν αυτό το σερί τους.
Στα αμιγώς αγωνιστικά νέα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα στο εκτός έδρας ματς με την Μέταλιστ. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Ιβάν Μαρκάνο με τον Χοσέ Χολέμπας να ξεκινάει στα αριστερά της άμυνας.
Στον αντίποδα, στην διάθεση του επανέρχεται ο Ντιόγκο, ο οποίος εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών. Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρεθεί και ο Αριέλ Ιμπαγάσα αντί του Ζαν Μακούν.
Ο Αργεντινός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και επί τούτου αναμένεται να αποτελέσει τον "εγκέφαλο" της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.
Τέλος να πούμε πως ο Νταβίδ Φουστέρ προπονήθηκε κανονικά και θα δώσει το "παρών" στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς.
Έτσι, ο Βαλβέρδε προσανατολίζεται να τοποθετήσει κάτω από την εστία των “ερυθρόλευκων” τον Μέγκιερι, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά θα βρεθούν οι Τοροσίδης, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χολέμπας.

Κεντρικά χαφ θα είναι οι Ορμπάιθ και Μανιάτης, ενώ λίγο πιο μπροστά τους, ως συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης θα είναι ο Ιμπαγάσα. Στα δεξιά τους θα βρίσκεται ο Φουστέρ, ενώ στα αριστερά ο Μιραλάς. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζεμπούρ.
Στο πάγκο ως εναλλακτικές λύσεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει τους: Κάρολ, Μοδέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Καζίμ Ρίτσαρντς, Αμπντούν και Ντιόγκο.
Το παιχνίδι όμως κρύβει αρκετές παγίδες και μία από αυτές έχει να κάνει με τις κάρτες που έχουν δεχθεί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
Συγκεκριμένα επτά παίκτες είναι στο όριο της τιμωρίας και αναφερόμαστε στους: Χοσέ Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ραφίκ Τζεμπούρ, Βασίλης Τοροσίδης, Κέβιν Μιραλάς, Νταβίδ Φουστέρ και Ιβάν Μαρκάνο. Οι δύο πρώτοι έχουν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν από δύο. Έτσι, σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο Βαλβέρδε να στερηθεί τις υπηρεσίες σημαντικών παικτών του στον επόμενο γύρο.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 22.05 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1

newsit.gr