Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Νέες απώλειες στο ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία - Έξι βουλευτές με επιστολή δεν θα πάρουν μέρος και η Λ. Κατσέλη δεν ψηφίζει τα μέτρα

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με έγγραφή δήλωσή τους αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή καθώς αυτή "επιβλήθηκε ως μόνη επιλογή στο πολιτικό σύστημα και αγνοεί τον ελληνικό λαό".

Mετά τις πολλές διαρροές που μετρά το ΠΑΣΟΚ έρχονται να προστεθούν και οι συγκεκριμένοι έξι βουλευτές, ενώ και η Λούκα Κατσέλη ενημέρωσε και επισήμως πλέον πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει  τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Όπως αναφέρουν οι έξι βουλευτές στην επιστολή τους το νέο μνημόνιο επιβάλλει απίστευτεςθυσίες στον ελληνικό λαό και προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να οδηγήσει στη διάσωση της χώρας μας και επισημαίνουν πως οι συμφωνίες χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) επιβάλλουν σοβαρή ανακατανομή πόρων υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των πολιτών.

Μάλιστα, οι έξι βουλευτές ζητούν επειγόντως εκλογές λέγοντας πως ουδείς ιστορικά κρίσιμες αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού και αναρωτιούνται "από πότε η μοίρα ενός ολόκληρου έθνους καθορίζεται και σφραγίζεται από τριακόσιους (300) αντιπροσώπους που δεν έχουν λάβει τη συγκεκριμένη εντολή από τους Έλληνες πολίτες;".

Τόσο οι έξι βουλευτές όσο και η Λούκα Κατσέλη εάν τελικά πραγματοποιήσουν τα όσα αναφέρουν τότε θεωρείται σίγουρο πως ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου θα τους διαγράψει.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη «παραδώσει» τις βουλευτικές τους έδρες αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Πρόκειται για τον βουλευτή Αρτας Πάυλο Στασινό, Ζακύνθου Δημήτρη Βαρβαρίγο και Α’ Αθηνών Πέμης Ζούνη. Οι τρεις αντικαταστάτες τους ορκίστηκαν ήδη όμως η Άννα Βαγενά που παίρνει την θέση της Πέμη Ζούνη δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Χρύσα Αράπογλου και Ελενα Παπαρίτη καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Μαγκούφης και Δημήτρης Κουσελάς.
newsit.gr