Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ψυχάρης προβλέπει διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Με ένα πρωτοσέλιδο… τελολογικού χαρακτήρα κυκλοφορεί σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», που περιγράφει ως σεισμό όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν δεκτά τα σκληρά μέτρα που προτείνει η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο προκαλεί το κύριο άρθρο το οποίο υπογράφει ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης, με τίτλο «Ξεχάστε τους, όλα αλλάζουν», προβλέποντας ουσιαστικά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα πρωταγωνιστήσει στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.
«Ο μύθος δηλοί ότι η πολιτική, όπως ολόκληρη η φύση, απεχθάνεται το κενό. Από τα ερείπια που αφήνουν σήμερα οι πολιτικοί πατρίκιοι, θα ξεπηδήσουν αμέσως οι νέες εκείνες δυνάμεις που θα πάρουν στα χέρια τους τη σημαία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και το μέλλον του τόπου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο ισχυρός άνδρας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Νωρίτερα, στο ίδιο άρθρο, ο Σταύρος Ψυχάρης έχει επιχειρήσει μια ιστορική αναδρομή στην αλληλουχία δημιουργίας νέων κομμάτων που κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν στην πολιτική ζωή του τόπου, τόσο στον χώρο της Κεντροαριστεράς όσο και σε εκείνον της Κεντροδεξιάς.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr