Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Βίντεο-παρωδία για τους Μερκοζί, κάνει το γύρο του Διαδικτύου

 
 
 
Ένα βίντεο παρωδία μίας γερμανικής ταινίας του 1963, του "Γεύματος για έναν" (Der 90. Geburtstag ή Dinner for one), στην οποία πρωταγωνιστεί η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ως Μις Ντέιζι και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο ρόλο του μπάτλερ, έχει γίνει μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο. 

    Στην αυθεντική ταινία μία ηλικιωμένη γυναίκα, η Μις Ντέιζι, θέλει να γιορτάσει τα 90α της γενέθλια με τέσσερις φίλους της, οι οποίοι όμως έχουν πεθάνει κι έτσι ο μπάτλερ της αναγκάζεται να παίξει το ρόλο των τεσσάρων καλεσμένων. 

    Στο βίντεο παρωδία, το οποίο δημιούργησε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και έχει τίτλο "Η 90η σύνοδος διάσωσης του ευρώ ή ευρώ για έναν", τα κεφάλια του Σαρκοζί και της Μέρκελ έχουν τοποθετηθεί στο σώμα των πραγματικών ηθοποιών. 

    Φανταστικοί καλεσμένοι της Μέρκελ-Μις Ντέζι είναι ο έλληνας πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο ισπανός πρώην πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

    Ο Σαρκοζί προσποιείται ότι είναι ο Κάμερον, ενώ η Μέρκελ κάνει πρόποση και του λέει: "Μην ξεχνάς, στην Ευρώπη μιλάμε γερμανικά". 

    "Φαίνεσαι νεότερη από ποτέ", της απαντά ο Κάμερον στα αγγλικά και στη συνέχεια της λέει στα γερμανικά: "Φαίνεσαι πιο πλούσια από ποτέ".
    Καθώς ο Σαρκοζί στο ρόλο του μπάτλερ τριγυρνά γύρω από το στρωμένο τραπέζι ο αφηγητής επισημαίνει: "Αυτό συμβαίνει σε κάθε σύνοδο για τη διάσωση του ευρώ, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν άλλοι παρόντες, αυτοί οι δύο κάνουν τα πάντα μόνοι τους". 
    Μέχρι τώρα σχεδόν 200.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν δει αυτό το βίντεο στο διαδίκτυο.

 
e-typos.com