Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στους ξεκάθαρους άξονες ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Π.Τατούλης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17-01-2012 στην έδρα της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες  Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς, Απόστολος Παπαφωτίου,οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλο, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιο Πουλοκέφαλο καθώς και όλοι οι διευθυντές των υπηρεσιών της έδρας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την δημιουργία του πρώτου στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο οποίος θα αποτελεί το μπούσουλα για τη Πελοπόννησο του μέλλοντος.


Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε την πρωτόγνωρη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη σύνταξη και υλοποίηση ενός δυναμικού και αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλείτε σήμερα να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό που δε θα έχει σημείο αναφοράς το μικρόκοσμό μας αλλά τις ευρύτερες πολιτικόοικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα και το παγκόσμιο περιβάλλον. Θα αποτελέσει ένα βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό εργαλείο. Να θέσουμε σταθερούς κανόνες και αρχές που να αποτελούν σημείο αναφοράς για την ολοκλήρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως μιας νέας κοινωνικοπολιτικής οντότητας, μια Περιφέρεια πρότυπο για διέξοδο από την κρίση.

Η μοναδική ελπίδα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης αποτελεί η δυνατότητα που δίνει ο Καλλικράτης για την πραγματική αποκέντρωση των υπηρεσιών διοίκησης αλλά κυρίως για την ανάπτυξη μιας τοπικής δυνατής Περιφερειακής οικονομίας.