Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Προαναγγελία νέων μέτρων από τον Ευ. Βενιζέλο, και επίθεση κατά Α. Σαμαρά

Σε νέα συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα συνέλθει μετά την τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας θα εξειδικευτούν τα μέτρα -κατά βάση περικοπής δαπανών στο δημόσιο- που αποφασίστηκε να ληφθούν κατά τη σύσκεψη της διευρυμένης Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις κρίσιμες αποφάσεις:
Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής για όσα διημείφθησαν στην τριήμερη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στην Πολωνία.
Έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μια ρευστή κατάσταση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιτρέπει στους σπεκουλαδόρους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ, είπε και εξήγησε ότι μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση έχει σημασία να μην γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ένοιωσε "οδυνηρή έκπληξη" με όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, όταν, όπως πρόσθεσε, είχε την ίδια ενημέρωση με εκείνη που έχει ο πρωθυπουργός για την κατάσταση. "Καθετί που λέγεται έχει οδυνηρές συνέπειες για το εισόδημα του κάθε Έλληνα πολίτη", είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: "Εάν πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να πάει και να γοητεύσει τους συνομιλητές του, με τις προτάσεις του για μείωση της φορολογίας, νομίζω ότι δεν έχει καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει".

Ο Ολυμπιακός έσωσε την πατρίδα στο 94' . Νίκησε 2 - 1 την Ξάνθη

Στο παρά τρίχα γλίτωσε ο Ολυμπιακός τη γκέλα στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, καθώς βρέθηκε να χάνει μέσα στο Καραϊσκάκη από την Ξάνθη, αλλά με γκολ στο 86' και στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με 2-1.
Πέρσι του έδωσε τον τίτλο, φέτος το Καραϊσκάκη πήγε να πέσει με το... καλημέρα, όμως Πάντελιτς , Μέλμπεργκ και Τζιμπούρ δεν άφησαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Μια... καταιγίδα από το 86' και έπειτα έφερε την απίστευτη ανατροπή και ο Ολυμπιακός έστειλε στο καναβάτσο την Ξάνθη επικρατώντας 2-1. Το θρίλερ άρχισε στο 14' με το γκολ του Μαρσελίνιο, ο Ολυμπιακός από το 35' είχε μόνο πίεση και καθόλου ουσία προβληματίζοντας με την κακή ανάπτυξη. Ωστόσο, οι πολλές λύσεις φάνηκαν, Τζιμπούρ και Πάντελιτς έφεραν τη λύτρωση και οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν με άλλον αέρα στο πρωτάθλημα.
Αχρωμος, ασύνδετος και χωρίς γρήγορες επιστροφές, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 14'! Ο Μαρσελίνιο χαλαρός από τα αριστερά, ο Τοροσίδης τον μάρκαρε μόνο με τα μάτια και το σουτ που εξαπέλυσε από πλάγια ο Κοστάντσο ούτε που το είδε. Ο διεθνής αμυντικός και ο Αργεντίνος γκολκίπερ φέρουν τεράστια ευθύνη για το γκολ, όμως αυτό το σοκ δεν ξύπνησε κανέναν από τους Πειραιώτες, με τη μουρμούρα της κερκίδας ιδιαίτερα για τον Κοστάντσο να είναι έντονη!
Μια υποψία ευκαιρίας από το σουτ του Αμπντούν στο 19' μπορεί να θεωρηθεί ως... απάντηση στο τέρμα των ακριτών, οι οποίοι ήξεραν καλά να αμύνονται, αφού στην πίεση των γηπεδούχων απαντούσαν με πέντε αμυντικούς.
Αν κάτι ξεσήκωσε την εξέδρα στο πρώτο ημίωρο ήταν μια εξαιρετική ενέργεια του Ιμπαγάσα, ο οποίος πέρασε τρεις παίκτες, αλλά στο τέλος δεν άντεξε... Μετά το 35' το γήπεδο έγειρε, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ άλλαζαν διαρκώς θέσεις, ο Τοροσίδης με τον Χολέμπας είχαν σταθμεύσει μπροστά και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με σέντρες. Ούτε στο 37' η κεφαλιά του Τζιμπούρ, αλλά ούτε και η προβολή του Μέλμπεργκ στο 43' έφεραν την ισοφάριση, ενώ η «πολιορκία» του 45' από Τζιμπούρ και Μιραλάς έβγαλε νικητή τον Βιβιανί.
Πίεση με το καλημέρα από τον Ολυμπιακό, με το σύστημα να μετατρέπεται και σε 4-4-2 με τον Φουστέρ να πηγαίνει αριστερά και τον Μιραλάς να είναι πίσω και στο πλευρό του Τζιμπούρ. Όλοι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στην αντίπαλη εστία και στο 51' λίγο έλειψε να έρθει το δεύτερο σοκ. Η Ξάνθη έβγαλε τρεις στην κόντρα, ο Ολυμπιακός είχε μόνο έναν όμως ο Σουάνης προτίμησε να σουτάρει και να μπλοκάρει ο Κοστάντσο. Ο Ουζουνίδης έκανε πρώτος αλλαγή με τον Ντίκα να περνά στη θέση του Καζάκη προκειμένου η Ξάνθη να κρατήσει μπάλα.
Ο Μιραλάς δεν κέρδισε τον Βιβιανί στο 56' με τον Ολυμπιακό να γίνεται φουλ επιθετικός από το 57' όταν ο Βαλβέρδε πέρασε τον Πάντελιτς στη θέση του Αμπντούν. Ο Βάσκος πάντως έβγαλε και τον Τοροσίδη περνώντας τον Μοντέστο στα δεξιά. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, ο Χολέμπας ανέβαινε από τα αριστερά, όμως ρυθμός, φρεσκάδα και σωστή ανάπτυξη απουσίαζαν από το παιχνίδι τους. Τι και αν ο Ολυμπιακός στο 68' είχε 72% κατοχή μπάλας, από το β' μέρος έχει να θυμάται μια κεφαλιά του Χολέμπας και ένα σουτ του Φουστέρ. Η Ξάνθη θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, αν ο Πόι στο 78' που πέρασε άνετα τον κουρασμένο Μέλμπεργκ δεν έκανε σουτ από τα πλάγια.
Ο Ολυμπιακός χωρίς πάθος, διάθεση και ζωντάνια, με τον Ιμπαγάσα κουρασμένο (είχε περάσει δεκάρι, όταν ο Μακούν πήρε τη θέση του Φουστέρ) δεν έπειθε πως μπορεί να απειλήσει, όμως η Ξάνθη υπολόγιζε χωρίς τους... Τζιμπούρ, Πάντελιτς. Στο 86' ο Αλγερινός με μια εξαιρετική ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα όταν έπρεπε και ο Σέρβος με πολύ δύσκολη κεφαλιά ισοφάρισε 1-1 και σήκωσε το Καραϊσκάκη στον αέρα...
Από το 87' και έπειτα ο Ολυμπιακός ήταν όλος στην περιοχή του Βιβιανί, η Ξάνθη έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Εντιμάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η πίεση ήταν ασφυκτική. Ο Μιραλάς προκάλεσε... σοκ στο 90' όταν έχασε απίστευτη ευκαιρία από το ένα μέτρο, όμως το Καραϊσκάκη έμελλε να... καεί στο 94'. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τζιμπούρ και ο Ολυμπιακός πέτυχε μια απίστευτη ανατροπή παίρνοντας το «τρίποντο» στην πρεμιέρα του.
Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Τοροσίδης (57' Μοντέστο), Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμντούν (57' Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ (68' Μακούν), Τζιμπούρ.
Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Σουάνης (65' Μάρα), Μαρσελίνιο (75' Βλαχοδήμος), Πόι, Καζάκης (55' Ντίκα).

Γιάννης Μιχελάκης...Ακούμε πρωτοφανή πράγματα: Η πολιτική τους απέτυχε, οι άλλοι φταίνε!


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της αλήθειας κ. Βενιζέλος, με το αποψινό του παραλήρημα, απέδωσε την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης σε όσους πολιτικούς ή δημοσιογράφους τολμούν να έχουν διαφορετική από την κυβέρνηση άποψη.
Ακούμε πρωτοφανή πράγματα: Η πολιτική τους απέτυχε, οι άλλοι φταίνε!
Ακυρώθηκε το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με μόνο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα την απίστευτη επίθεση κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Και όλα αυτά, λίγη ώρα μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη…
Αν, επίσης, νομίζει ο κ. Βενιζέλος ότι κάθε φορά που επικοινωνεί με τον κ. Σαμαρά, θα εξασφαλίζει τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα!
Παίρνουν μέτρα, δεν τους βγαίνουν, παίρνουν και νέα μέτρα, πάλι δεν τους βγαίνουν και για αυτό τους φταίει … η Νέα Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος βρίζει, ο κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει και ακούει».

Άλωσε τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ . 2 - 1 τον Πανιώνιο σε επεισοδιακό αγώνα

Σπουδαίο ματς έγινε στη Νέα Σμύρνη το οποίο στιγματίστηκε από τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της αστυνομίας στο ημίχρονο του αγώνα. Ο δικέφαλος του βορρά πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 χάρη στο πρώτο φετινό γκολ του Σαλπιγγίδη αλλά και τον εκπληκτικό Κρέσιτς που κράτησε στα κρίσιμα σημεία την ομάδα του. Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ κυρίως με τον Εστογιανόφ. Καμία όμως από τις επιθέσεις των Νεοσμυρνιωτών δεν ολοκληρώθηκε επιτυχημένα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ.
 Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους ουσιαστικά καλή προσπάθεια στο 16', σκόραραν. Ο Βιεϊρίνια με εκπληκτικό τακουνάκι πάσαρε στον Αθανασιάδη ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ελευθερόπουλο. Μάλιστα ο δικέφαλος του βορρά θα μπορούσε άμεσα να κάνει δύο τα τέρματα του αλλά ο Ελευθερόπουλος αντέδρασε σωστά στα σουτ των Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το γκολ και αυτό φάνηκε να βολεύει τους παίκτες του Μπόλονι. Δεν μπόρεσαν όμως να κρατήσουν για πολύ το υπέρ τους σκορ. Ο Εστογιανόφ στο 35' με καταπληκτικό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.
Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μία διμοιρία των ΜΑΤ ανέβηκε στην εξέδρα που φιλοξενούσε τους 800 οπαδούς του ΠΑΟΚ και αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσουν επεισόδια. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν στη ρίψη αντικειμένων των οπαδών, με δακρυγόνα κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Το ματς καθυστέρησε να ξεκινήσει  Ο Πανιώνιος απείλησε κυρίως με τον Εστογιανόφ ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση. Στο 55' έφτασε μία ανάσα από το 1-2 με τον Ίβιτς να στέκεται άτυχος αφού το σουτ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
Την τύχη που έλειψε στον Ίβιτς, είχε με το μέρος του ο Σαλπιγγίδης στο 64'. Ο διεθνής επιθετικός βρήκε τη μπάλα μπροστά του μετά από κόντρες και δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, με το πρώτο του φετινό γκολ.
Ο Πανιώνιος πίεσε, αλλά βρήκε απέναντι του έναν εκπληκτικό Κρέσιτς που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στα σουτ του Εστογιανόφ και του Κουμορτζί.
Πανιώνιος: Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια (82' Κολοβός), Γιόνσον, Όμο, Κούτσι, Εστογιανόφ, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (75' Μιλοβάνοβιτς), Σιόβας, Τσότσαλιτς.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Έττο, Γκαρσία, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (89' Σπαντάτσιο), Βιεϊρίνια (93' Σνάουτσνερ), Ίβιτς (74' Μπαλάφας), Αθανασιάδης.

Νικηφόρα πρεμιέρα για ΑΕΚ νίκησε 1 - 0 τον Εργοτέλη

Η Ένωση προβλημάτισε με την απόδοση της αλλά κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στο πρώτο της φετινό ματς στη Σούπερ Λίγκα , στο άδειο ΟΑΚΑ , επικρατώντας με 1 - 0 του Εργοτέλη, με το όμορφο πλασέ του Μάκου στο 31΄.
Η παγωμάρα από τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ αλλά και τη βαριά ήττα από την Άντερλεχτ φάνηκε στις κινήσεις των παικτών της ΑΕΚ που μπήκαν νωθρά στο ματς δίνοντας την ευκαιρία στον Εργοτέλη να επιβάλει το ρυθμό του. Οι Κρητικοί είχαν ένα εκπληκτικό διάστημα 14'-22' όπου έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Μπούντιμιρ σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να νικήσει στα τετ α τετ τον Αραμπατζή ενώ και ο Μπέτο τον μιμήθηκε όταν μόνος του από την καρδιά της περιοχής έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Η Ένωση συνήλθε μετά το 25' και απείλησε με τον Λεονάρντο που ήταν και πάλι ο πιο δραστήριος παίκτης επιθετική της ομάδας.Το γκολ ήρθε 6 λεπτά αργότερα, όταν ο Μπέλεκ έβγαλε όμορφα στον Μάκο και αυτός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Πίρσον. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει και προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το ημίχρονο όμως το σουτ του Λεονάρντο σταμάτησε στο δοκάρι. Το δεύτερο μέρος ήταν σαν να μην έγινε αφού ο Εργοτέλης ήταν ακίνδυνος στην επίθεση και η ΑΕΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει τη νίκη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η μοναδική ευκαιρία στην επανάληψη χάθηκε στο 85' με τον Λεονάρντο να μην μπορεί να πλασάρει τον Πίρσον.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (60' Μπερνς), Μπέλεκ (73' Βάργκας), Γκούντγιονσεν (67' Λυμπερόπουλος).
Εργοτέλης: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Ρομάνο (76' Χαντί), Μπέτο, Σίλβα Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (68' Καρέλης).

Σεισμός 6,8 ρίχτερ σκόρπισε τον θάνατο στην Ινδία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη βόρεια Ινδία.Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στη βορειοανατολική Ινδία και έγινε αισθητός στο Νεπάλ και το Μπαγκλαντές.
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία στα κρατίδια Σικίμ και Μπιχάρ.και πέντε στο Νεπάλ, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στα κρατίδια της Ινδίας Σικίμ, βόρεια Δυτική Βεγγάλη και Μπιχάρ.
Στο Νεπάλ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού όταν κατέρρευσε ένας τοίχος της βρετανικής πρεσβείας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτου Kantipur. Στην πόλη σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ εκκενώθηκαν τα ξενοδοχεία.
Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Γκαντόκ πρωτεύπουσας του Σικίμ και προερχόταν από βάθος 10 χιλιομέτρων.
Στο μεταξύ έχουν καταγραφεί τρεις μετασεισμοί μεγέθους μεταξύ 4,6 και 5,7 βαθμών, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.
Μετά το σεισμό στη Γκαντόκ έπαψαν να λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα, ενώ γρήγορα το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας υπερφορτώθηκε, γεγονός που δυσχαιρένει την επικοινωνία με τις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με έναν κάτοικο της Γκαντόκ η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς αμέσως μετά το σεισμό διακόπηκε και η ηλεκτροδότηση, ενώ πολλά κτίρια παρουσιάζουν μεγάλες ρωγμές.
NEWSIT.GR

Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο δείχνουν τα exit polls - Νέο εκλογικό χαστούκι για τη Μέρκελ

Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έναντι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στις σημερινές περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου δείχνουν τα exit polls, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Αυτή είναι η έκτη ήττα της καγκελαρίου στις επτά περιφερειακές εκλογές που έχουν διεξαχθεί φέτος στη Γερμανία. Σύμφωνα με το ARD, το SPD κέρδισε το 29,5% των ψήφων στο Βερολίνο, έναντι του 30,8% που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2006, και απ' ότι φαίνεται ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης Κλάους Βόβεραϊτ οδεύει προς μία τρίτη πενταετή θητεία με τους Πράσινους να είναι οι πιθανότεροι σύμμαχοί του. Το CDU κέρδισε 23,5%, μικρή άνοδο σε σχέση με το 21,3% του 2006, όμως πολύ χαμηλότερα από το 40% που κέρδιζε στις περιφερειακές εκλογές του κρατιδίου του Βερολίνου τις δεκαετίες του 1980 και 1990. Οι Πράσινοι κέρδισαν 18%, έναντι 13,1% το 2006, και το κόμμα Αριστερά έπεσε στο 11,5% από το 13,4%. Το Κόμμα των Πειρατών έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το 8,5% των ψήφων. Αντίθετα οι σύμμαχοι της Μέρκελ στην κυβέρνηση, οι Φιλελεύθεροι (FDP), δεν κατάφεραν να περάσουν το όριο του 5% για πέμπτη φορά στις επτά εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει φέτος. Στο Βερολίνο έπεσαν στο 2% από το 7,6% το 2006.

e-typos-com

Ο Αστέρας Δερβενίου με τον Δάνη "κάρφωσε" την Προοδευτική Περιγιαλίου , στην Αρχαία Κόρινθο

Το γκολ του Δάνη

 Πρεμιέρα με το "δεξί" στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας, έκανε ο Αστέρας Δερβενίου καθώς έφυγε από το Γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου με το πρώτο του τρίποντο , νικώντας την Προοδευτική Περιγιαλίου με σκορ 1 – 0.
Στο α’ ημίχρονο, ο αγώνας διεξήχθη κυρίως στο κέντρο του γηπέδου με τον Αστέρα να κρατά περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, αλλά οι επιθετικές του προσπάθειες, που εκδηλώνονταν κυρίως με τον Γερμάνοφ, δεν είχαν αποτέλεσμα. Ένα καλό σουτ είχε ο Δημόπουλος στο 42’, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Αλλά και η Προοδευτική δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή του Αστέρα και τα όποια μακρινά σουτ επιχειρούσε δεν ανησυχούσαν τον τερματοφύλακα Κολιμάδη.
Στο β’ ημίχρονο με την τοποθέτηση του Νιάνγκ σαν κεντρικό χαφ, ο Αστέρας πήρε περισσότερο χώρο στο γήπεδο και με τον Δημόπουλο πλαγιοκοπούσε την άμυνα της Προοδευτικής. Στο 52΄ο Γερμάνοφ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Μακρή της Προοδευτικής σε ένα καλό σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 62’ ο Δάνης βρισκόμενος αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής δεν σούταρε και το μακρινό κοντρόλ του έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να τον προλάβουν. Ο Αστέρας διατηρούσε μάλλον εύκολα την πρωτοβουλία των κινήσεων και φαινόταν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 67’ ύστερα από κόρνερ του Δημόπουλου, ο Δάνης με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Ο Αστέρας “μαζεύτηκε”, αλλά συνέχιζε να είναι επικίνδυνος και ο Γερμάνοφ στο 73΄έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα, όταν δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ μετά από δική του υπέροχη ενέργεια. Από την άλλη μεριά ο Κολιμάδης δύο φορές, όταν χρειάστηκε, καθάρισε τις φάσεις : με βουτά πλάγια αριστερά στα πόδια του Τσάκωνα και με απόκρουση με γροθιά μεταξύ δύο αντιπάλων σε πλάγια σέντρα και πάλι από τ’ αριστερά.
Συμπερασματικά ο Αστέρας, χωρίς να αποδώσει εξαιρετικά, πήρε τον αγώνα γιατί ήταν πιο ουσιαστικός και καλύτερος σαν ομάδα.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά η επιμονή του με τις κίτρινες κάρτες είναι κάπως υπερβολική. Ο βοηθός κ. Καρακάσης ήταν αλάνθαστος, σε αντίθεση με τον κ. Καλαρά που είχε αρκετές λανθασμένες υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Ρούτσης, Γιαννακόπουλος, Δημόπουλος, Νιάνγκ (53’ Στεφανάκος), Φωλιάς, Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ (80’ Πεθαίνος).

Έσπασε το... ρόδι ο ΠΑΣ 3 - 1 επί του Αστέρα Τρίπολης

Την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολη .
Οι Γιαννιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας καθώς μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και αφού πρώτα έστειλαν 2 φορές τη μπάλα στα δίχτυα, , στο 4΄ με τον Γεωργίου και στο 11' με τον Μπακαγιόκο, αλλά τα γκολ σωστά δεν μέτρησαν, άνοιξαν το σκορ με ωραίο σουτ του Μπακαγιόκο στο 21' που από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Χακόμπο.
 .Ο Αστέρας έδειχνε αδύναμος να αντιδράσει, όμως ένα δώρο του Λίλα στο 36΄ ήταν αρκετό για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Αλβανός αριστερός μπακ του ΠΑΣ, έσπρωξε τον Ουσέρο μέσα στην περιοχή και ο Σιδηρόπουλος έδωσε το πέναλτι. Ο Τσαμπούρης νίκησε τον Κηπουρό και έφερε απρόσμενα το ματς στα ίσα στο 37. Οι οπαδοί των γηπεδούχων φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του διαιτητή της αναμέτρησης και γι' αυτό υπήρξε μία τρίλεπτη διακοπή στο ματς.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΣ να πιέζει και να καταφέρνει να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. ΄Στο 59΄ο Τζημόπουλος με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Γεωργίου ο οποίος πλάσαρε σωστά και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Αστέρας προσπάθησε να ξαναφέρει το ματς στα ίσα χωρίς επιτυχία και έτσι ο ΠΑΣ βρήκε χώρο και έφτασε στο 3ο γκολ. Στο 84' ο Ζαϊρί που έχει μπει 5 λεπτά πριν στο ματς, έκανε την κούρσα πέρασε τον αντίπαλο του και πλάσαρε σωστά σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.
ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (58' Κυριάκος), Ντε Βιντσέντι (79' Ζαϊρί), Γεωργίου (73' Ανδράλας), Μπεσέρα, Μπακαγιόκο.
Αστέρας Τρίπολης: Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46' Ράγιο), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμικα, Λαδάκης, Ουσέρο (70' Εγκόν), Κερ, Τσαμπούρης, Χουλι, Περόνε (57' Ροτζέριο).


 

Ηλεία: Συνελήφθη στο Λαμπέτι ο "Πάσσαρης"


Πριν από λίγα λεπτά εντοπίστηκε και συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 29χρονος ΡΟΜΑ, που δραπέτευσε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου.
Μετά από άκαρπες έρευνες στο φυτώριο του Βουνάργου, το βράδυ του Σαββάτου ισχυρή ομάδα ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και άλλες υπηρεσίες της ΑΔ Ηλείας, έφτασε σε τοπικό καταυλισμό στα Σαγέϊκα Αχαΐας, όπου διαμένει συγγενικό πρόσωπο του δράστη.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δραπέτη αλλά οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για τη σύλληψη.
Η παρακολούθηση συνεχίστηκε και το μεσημέρι της Κυριακής ο δραπέτης επέστρεψε στον Πύργο και στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Λαμπέτι.
Εκεί μετά από συντονισμένες ενέργειες, η ίδια ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στον καταυλισμό και συνέλαβε τον 29χρονο.
Ο δράστης προσπάθησε να αντιδράσει και να διαφύγει, όμως δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά.
Η σύλληψη του δραπέτη μέσα σε 48 ώρες από την φυγή του θεωρείται σημαντική επιτυχία για τις τοπικές αρχές της Ηλείας.
NEWSIT.GR

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ “Δεν καίω το μόνο όπλο του τόπου για καθαρές λύσεις, τις εκλογές”.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ:

Κύριοι συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στη συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

        Θα ήθελα να σας παρακαλέσω οι ερωτήσεις που θα υποβάλετε να είναι σύντομα διατυπωμένες και να έχουν μόνο ένα σκέλος, για να λάβουν το λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι.

        Η πρώτη ερώτηση θα γίνει από μέσο της Θεσσαλονίκης, από την ΕΤ3. Κύριε Παπαδάκη, την ερώτησή σας παρακαλώ. Και να ετοιμάζεται ο κύριος Κουβαράς από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ».

        Ευχαριστώ.

Κος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:

Ευχαριστώ κύριε εκπρόσωπε. Καλημέρα κύριε Πρόεδρε.

Διάψευση Μπεγλίτη περί αποδοκιμασιών του στο Κιάτο

Με αφορμή ανάρτηση σε blogs περί δήθεν αποδοκιμασιών που δέχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης κατά την επίσκεψή του στο Κιάτο και επειδή, ενδεχομένως, η πληροφόρηση η οποία είχαν για το περιστατικό ήταν ελλιπής ή ψευδής,επισημαίνονται τα εξής απο το γραφείο του υπουργού
Το περιστατικό που περιγράφεται ανήκει απολύτως στη σφαίρα της φαντασίας και είναι καθ’ όλα ψευδέστατο. Ουδέποτε ο κ. Μπεγλίτης δέχθηκε αποδοκιμασίες ή την επίθεση «αγανακτισμένων» πολιτών στη συνάντηση που είχε στο Κιάτο με τοπικά στελέχη και απλούς πολίτες. Πολλώ δε μάλλον, εκφράσεις που αποδίδονται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Τα δε σχόλια και οι χαρακτηρισμοί που εμπεριέχονται στην ανάρτησή αγγίζουν τα όρια της κακοήθειας και συμβάλλουν, δυστυχώς, στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, σε στιγμές που η ψυχραιμία επιβάλλεται απ’ όλες τις πλευρές.

Παρακαλούμε για την επανόρθωση.

Προβλέπεται πολυετής απραξία στην Ολυμπία Οδό

Απραξία από την κατασκευαστική εταιρεία στην Ολυμπία Οδό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Θόδωρος Τσελεπής, καταγγέλλει ότι σε 8 μήνες απολύθηκαν 2.600 εργαζόμενοι και έχουν παραμείνει μόλις 200.
Η εταιρεία ζητά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μην μιλούν στους εκπροσώπους του Σωματείου. Κρούει των κώδωνα του κινδύνου για οριστικό βάλτωμα των έργων με δύο πιθανές εξελίξεις.
Είτε η εταιρεία να αγοράσει τον δρόμο, να τον κατασκευάσει μόνη της και να επιβάλλει δυσβάσταχτα διόδια, είτε να καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση και να καταλήξουμε σε πολυετή δικαστική διαμάχη. Την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι θα αναρτήσουν μαύρες σημαίες στο εργοτάξιο Δρεπάνου στην Αχαΐα και στις 7 Οκτωβρίου θα ανοίξουν τα διόδια στο Ρίο

ionionfm.gr
 Ακούστε περισσότερα ΕΔΩ 

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να παραιτηθεί

Μια πληροφορία με πολύ νόημα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Ο πρωθυπουργός αναμένεται της Δευτέρα ή την Τρίτη να προχωρήσει είτε σε διάγγελμα είτε σε παρέμβαση η οποία όμως θα γίνει με τρόπο ώστε να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες. Ο Γ. Παπανδρέου, πήρε αυτή την απόφαση μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Γιουρογκρούπ όπου ο Βενιζέλος «έφαγε ακόμη μια πόρτα» από τους εταίρους σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων και την επίτευξη στόχων.

Όπως λένε πληροφορίες του Antinews, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να απαίτησε από τον κ. Παπανδρέου την επιστροφή του στην Ελλάδα για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση, επειδή δεν μπορεί μόνος του !.
Ο πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει έναν τόνο πραγματικής εθνικής καταστροφής που επέρχεται, θα προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο της χρεοκοπίας όλους τους Έλληνες και θα τους ζητήσει να βάλουν πλάτη χωρίς να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν.
Θα ζητήσει από τους πολίτες αρχικά να στηρίξουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δηλαδή να σπεύσουν να πληρώσουν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν και να μην οργανώνουν κινήματα «Δεν πληρώνω φόρους».
Σε δεύτερο πλάνο θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, τους φορείς, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να πάνε σε μορατόριουμ ολίγων μηνών ώστε να βγει η χώρα από το τούνελ.
Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα παίξει το τελευταίο χαρτί για να παραμείνει πρωθυπουργός. Μήπως όμως θα έδινε καλύτερες υπηρεσίες στη χώρα αν παραιτούνταν ως αποτυχημένος;

http://www.antinews.gr/2011/09/17/122731/

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

rfghrtΣύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή την άσκηση που οι Τούρκοι κάνουν στην περιοχή του Καστελόριζου, μεταφέρουν πεζικό και αντιαεροπορικές δυνάμεις στα παράλια απέναντι από το Καστελόριζο.
Ίσως και αυτός να είναι ένας από τους λόγους επιστροφής του Παπανδρέου και της αναβολής του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.
Η Εβραϊκή ιστοσελίδα debka.com μιλά για επιφυλακή των δυνάμεων Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
Το Ισραήλ είναι έτοιμο για πόλεμο με τους Τούρκους και οι Τούρκοι θα φάνε το κεφάλι τους εναντίον Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ.
Η Τουρκία πάντως ετοιμάζεται για γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου, έχοντας απορρίψει το διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδος, αλλά με τον Ερντογκάν στις ΗΠΑ δύσκολα να προχωρήσει σε λεονταρισμούς, εκτός και αν οι στρατηγοί βρουν ευκαιρία με την απουσία Ερντογκάν για να κινηγθούν.

Θα επανέλθουμε για κάθε εξέλιξη
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_7986.html

prosexw.blogspot.com

Τζέση Παπουτσή: Οι δύσκολες ώρες, και η χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι

Το δικό της “Γολγοθά” ανέβηκε η γνωστή Κορίνθια ηθοποιός Τζέση Παπουτσή, όταν εντόπισε έναν όγκο στο κεφάλι της και χρειάστηκε άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση. Έχοντας στο πλευρό της τον γιο της και τον σύζυγό της ταξίδεψε στη Σκωτία και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο που ειδικεύεται σε ανάλογες επεμβάσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso”, η Τζέση Παπουτσή πέρασε ώρες γεμάτες αγωνία μέχρι να μάθει την αλήθεια.
Όλα ξεκίνησαν όταν ψηλάφισε τον όγκο στο κεφάλι της. Την επόμενη ημέρα ζήτησε τη γνώμη γιατρού και αμέσως ξεκίνησε τις εξετάσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήταν μηνιγγίωμα. Πρόκειται για όγκο του νευρικού συστήματος, που αναπτύσσεται από τις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι όγκοι είναι καλοήθεις και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και κακοήθεις. Ωστόσο, ακόμη και όταν υπάρχει καλοήθης όγκος, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα λόγω της θέσης στην οποία αναπτύσσεται, όπως ανεπάρκειες, ή να απειλήσει και τη ζωή του ασθενούς.
Μπορεί στην αρχή η αγωνία της να ήταν μεγάλη, αλλά η ίδια δεν το έβαλε κάτω, δίνοντας μάλιστα και κουράγιο στους δικούς της ανθρώπους. Αφού άντλησε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε, απευθύνθηκε στον διάσημο Σκωτσέζο νευροχειρουργό Dr Jenkins, ο οποίος ειδικεύεται σε ανάλογα νοσήματα.
Έτσι μαζί με τον γιο της και τον συζυγό της ταξίδεψαν για τη Σκωτία, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή επέμβαση. Ευτυχώς, το μηνιγγίωμα ήταν καλοήθες και η Τζέση έμεινε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και όλα πήγαν καλά.
Τώρα, έχοντας πια ξεπεράσει τον κίνδυνο, ανυπομονεί να ξαναβγεί στη σκηνή του θεατρού.
.tlife.gr/

Πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα γιά Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Φτάσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου και στην τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας για να δούμε -επιτέλους- τους “ερυθρόλευκους” και τους “κιτρινόμαυρους” να κάνουν... πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα.
Οι σημερινοί αγώνες

Ολυμπιακός-Skoda Ξάνθη 20:30
Οι πρωταθλητές προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την Μαρσέιγ, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να δώσουν χαρά στους φιλάθλους τους, επικρατώντας της Ξάνθης. Από την άλλη μεριά, η ακριτική ομάδα έχει δώσει ένα παιχνίδι και αυτό το έχασε (1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και θέλει αρχικά να βρει. ρυθμό και έπειτα να πάρει ότι καλύτερο μπορέσει μέσα στο Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ-Εργοτέλης 18:15
Με την χειρότερη ψυχολογία θα βρει την ΑΕΚ η πρεμιέρα της στην Σούπερ Λίγκας, μετά το βαρύ 4-1 από την Αντερλεχτ στο Βέλγιο. Η νίκη σε αυτό το ματς μπορεί να αποδειχθεί... βάσλαμο για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Πάντως ο Εργοτέλης δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, αφού έρχεται στο ΟΑΚΑ με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 18:15
Με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το "διπλό" στο Αγρίνιο, ο Πανιώνιος καλείται να δώσει χαρά και στους οπαδούς του μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας στη Νέα Σμύρνη. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο εκτός έδρας ραντεβού του για το πρωτάθλημα δεν τα κατάφερε, μέσα στην εβδομάδα στάθηκε άτυχος και δεν κέρδισε την Τότεναμ στην Τούμπα, ωστόσο κέρδισε πολλούς... ψυχολογικούς πόντους από την εξαιρετική εμφάνιση με τους Αγγλους.

Οι χθεσινοί αγώνες

Ισοπαλία... αστέρων στο Περιστέρι!
Δεν κατάφερε τελικά να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί ο Παναθηναϊκός, που ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-1) σε ματς για την τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει από το γκολ του... κακού του δαίμονα, Κώστα Μήτρογλου, αλλά έσωσε στο τέλος τα προσχήματα με το τέρμα του Λέτο, παρόλο που αγωνιζόταν από το 3' με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Καρνέζη.
Ο Επστάιν βγήκε μόνος του απέναντι στον Καρνέζη, πήγε να περάσει την μπάλα από πάνω του και ο πορτιέρε των “πράσινων” -τρία μέτρα έξω από την περιοχή του- απέκρουσε και αποβλήθηκε σωστά.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισα στο σκορ. Ο Μήτρογλου έκανε αυτό που είχε κάνει και στο παρελθόν με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του Πανιώνιου, στέλνοντας στο 50' την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού. Στην συνέχεια οι “πράσινοι” προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, αφού δεν είχαν τίποτα να χάσουν (ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε) και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό με το όμορφο τέρμα του Λέτο (86').
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ζουέλα, Μπάλλας (77' Μακρής), Τάτος, Πίτου Γκαρσία (66' Δημούτσος), Καραγκούνης, Επστάιν, Μήτρογλου (85' Αναστασάκος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης (46' Βύντρα), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο (5' Καπίνος), Κατσουράνης, Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ (57' Ρούντολφ).


«Αρχοντας» στη Κέρκυρα ο Παναιτωλικός!
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναιτωλικός επικράτησε εκτός έδρας της Κέρκυρας με 3-2, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη συνεχόμενη του νίκη στο πρωτάθλημα και παίρνοντας το πρώτο του ¨διπλό” στην Σούπερ Λίγκα. Οι Φαίακες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ στο 23' με τον Μετίν.  Ο Παναιτωλικός όμως μπήκε... μεταμορφωμένος στην επανάληψη και αποφασισμένος να μην ηττηθεί. Η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε αρχικά να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Θεοδωρίδη (50) ενώ πήρε κεφάλι στο σκορ με το τέρμα του Καμαρά (80). Τα γκολ για τον Παναιτωλικό δεν τελείωσαν εκεί, αφού ο Άγγελος Χαριστέας σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (86'). Το μόνο που κατάφερε η Κέρκυρα ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Μπάρκογλου.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Γραμμόζης (56΄ Χαμπλ), Λόβιν (57΄ Λαμπρόπουλος), Καλαντζής, Μετίν, Μπάρκογλου, Ιωάννου (73΄ Αγρίτης)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Κουτρουμάνος, Αναστασίαδης, Εντγζεγκουέλε (35΄ Μουμίν), 'Αντι, Κούσας, Σιόντης (84΄ Μεζάκ), Ρότσα, θεοδωρίδης, Χαριστέας, Σεγιέ (46΄ Καμαρά)
 

ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ...Μέτρα κατά... ριπάς με στόχο την 6η δόση

Η τρόικα τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα. Η ατζέντα της αυριανής τηλεδιάσκεψης περιλαμβάνει μέτρα-"φωτιά" και επίσπευση αυτών που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια.
Υπό την πίεση της τρόικας, και σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μειώνονται επικίνδυνα, η κυβέρνηση ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει δραστικές περικοπές στις μισθολογικές και κοινωνικές δαπάνες και αυξήσεις στη φορολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες,το πακέτο που θα κλειδώσει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία ξεκινά αύριο με την τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής της με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, περιλαμβάνει ακόμα και επίσπευση μέτρων που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια.