Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κλειστό όλο το κέντρο από τους χιλιάδες οδηγούς ταξί

Ταξί από όλη την Ελλάδα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη έχουν φθάσει στο Σύνταγμα
 Θ. Λυμπερόπουλος: "Εάν έρθουν να μας πάρουν τα σπίτια εμείς θα τα κάψουμε"

Χιλιάδες οδηγοί ταξί από διάφορες γωνιές της Ελλάδας έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο και να αποπειραθούν, όπως υποστηρίζουν να περικυκλώσουν τη Βουλή την ώρα που μέσα στο κτίριο ο υπουργός Υποδομών, κ. Ραγκούσης θα ενημερώνει το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το νέο νομοσχέδιο.

Βίντεο από τη συγκέντρωση των οδηγών ταξί στο Σύνταγμα



Χαρακτηριστικό είναι του μεγάλου αριθμού των οδηγών ταξί που έχουν συγκεντρωθεί είναι πως είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο. Της πορείας προηγήθηκε μηχανοκίνητη πορεία των οδηγών ταξί.



Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μπροστά στο Σύνταγμα έκανε λόγο για χούντα του ΠΑΣΟΚ, που οι οδηγοί ταξί πρέπει να ρίξουν από την εξουσία, ενώ κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να κάνουν στάση πληρωμών προς τον οργανισμό ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, αλλά και να μην πληρώνουν τις δόσεις των τραπεζών για τα δάνεια που έχουν λάβει για την αγορά ταξί. Μάλιστα, δήλωσε πως "όποιος έρθει να μας πάρει το σπίτι, εμείς θα το καίμε".

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑ



Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αυτοκινητιστές έκαψαν ένα φέρετρο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, λέγοντας πως αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Newsit

Ο Ολυμπιακός καλείται να "προσπεράσει" τη Μαρσέιγ (21.45) - Η αρχικό 11άδα του Ερνέστο Βαλβέρδε

Με όπλο το κατάμεστο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ρίχνεται σήμερα (21:45, MEGA) στη μάχη του Champions League, αντιμετωπίζοντας τη Μαρσέιγ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στην «καυτή» τους έδρα για να ξεκινήσουν ιδανικά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, αλλά και να αποκτήσουν προβάδισμα κόντρα στην πιο αδύναμη από τις τρεις αντιπάλους τους.

Σε σύστημα 4-2-3-1, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Ερνέστο Βαλβέρδε  θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με τους:

Κοστάνσο, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα, Αμπντούν, Γέστε, Φουστέρ, Μιραλάς

Ο Αμπντούν θα βρίσκεται στα δεξιά και ο Γέστε αριστερά, με τον Φουστέρ πίσω από τον Μιραλάς. Αυτό τουλάχιστον λέει η λογική αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη σέντρα για να δούμε μήπως ο Βαλβέρδε έχει επιλέξει κάτι διαφορετικό. Ο Μακούν θα κάτσει στον πάγκο.
Ο Βαλβέρδε δίνει το πρώτο του ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να κάνει ντεμπούτο με νίκη.

 

Θανατηφόρο τροχαίο στην Κλειτορία- Μια νεκρή και δύο τραυματίες- Ανάμεσά τους ένας 12χρονος

Το τραγικό τροχαίο έγινε σήμερα στις 15.30 το μεσημέρι στην Κλειτορία Καλαβρύτων.Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια 25χρονη και κινείτο στο 10ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κλειτορίας- Καλαβρύτων στην έξοδο προς Πριόλιθο, εξετράπη για άγνωστο λόγο από την πορεία του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 75χρονης πεθαράς της οδηγού, τον σοβαρό τραυματισμό της ίδιας της 25χρονης και τον ελαφρύ- ευτυχώς- τραυματισμό του 12χρονου γιού της που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
Το πτώμα της 75χρονης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας ενώ μάνα και γιος νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τριπόλεως.
thebest.gr

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου 16/9/2011

ΠΡΟΣ: κ. κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
Καλείσθε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου την 16η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:30μ.μ.,για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του Ν. 3852/2010:
  1. Απόφαση για προέγκριση λειτουργίας καταστήματος οβελιστήριο και αναψυκτήριο (για περαστικούς και ορθίους) «ΑΣΤΕΡΙΞ & ΟΒΕΛΙΞ» στην οδό Κ.Τσαλδάρη 26 στο Ξυλόκαστρο της κ. Μάρκου Άννας.
  2. Απόφαση για προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος, γραφείου τελετών, στην οδό Αγ.Βλασίου 5 στο Ξυλόκαστρο του κ. Μπαμπλέκου Ηρακλή.
  3. Απόφαση έγκρισης αίτησης για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα «CAFÉ NOUVEAU» στην οδό Σπ.Παπαγεωργίου 27 στο Ξυλόκαστρο της κ. Μανδρινού Ελένης.
  4. Απόφαση έγκρισης αίτησης για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα «ΤΑΜΑΜ» στην οδό Πατρών 48 στο Ξυλόκαστρο του κ. Νικολόπουλου Γεωργίου.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΜΙΩΤΗ

Αντώνης Κλαδούχος : Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση «Δράξατε παιδείας» ως προϋπόθεση για ελευθερία και ευημερία.

Αγαπητά μας παιδιά, αξιότιμοι καθηγητές - δάσκαλοι & νηπιαγωγοί
Φίλες & φίλοι γονείς
Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες λόγω της πολύπλευρης κρίσης στην οικονομία, στην κοινωνία, στους θεσμούς, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.
Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση «Δράξατε παιδείας» ως προϋπόθεση για ελευθερία και ευημερία.
Στο σχολικό περιβάλλον, σας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνεται τους πνευματικούς σας ορίζοντες, να απελευθερώσετε το πνεύμα σας, να αγωνιστείτε για αξίες και ιδανικά, να σπάσετε κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις.
Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και ασυμβίβαστοι, ζωντανοί - σύγχρονοι νέοι, ριζοσπαστικοί, αμφισβητίες και υπερασπιστές των μειοψηφιών.
Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά, να ευαισθητοποιηθείτε και να συνεργαστείτε, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για την προστασία του δημόσιου σχολείου από φθορές και καταστροφές.
Είναι αυτονόητο, οι δαπάνες, που αφορούν φθορές και καταστροφές, επιβαρύνουν τις τσέπες των γονέων σας σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Το σχολείο είναι η καρδιά και το πνεύμα της κοινωνίας, είναι το σπίτι σας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε, να το διατηρήσουμε καθαρό και όμορφο.
Παρακαλώ θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τους γονείς για την προστασία του δημόσιου σχολείου.
Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά.
Φιλικά
Αντώνης Κλαδούχος

Προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Αθηνών – Πατρών

Από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τις προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που αφορούν τον προσωρινό ολικό αποκλεισμό και των δυο κατευθύνσεων της ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών που θα πραγματοποιηθούν ως εξής:1. Για τις εργασίες στην 108.500 χ/θ, διάρκειας πέντε λεπτών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 08:00,προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης αγωγών της Δ.Ε.Η.
2. Για τις εργασίες στην 113,500 χ/θ, δέκα λεπτών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 08:00,προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης αγωγών της Δ.Ε.Η.
- Η Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε συνεργασία με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. υποχρεούται καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και συντηρεί την οδική σήμανση για εκτελoύμεvα έργα προς ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
- Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης ως και των σημάτων – υποδείξεων των Τροχονόμων, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 ΄΄Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Σύσκεψη στη Ν. Δ. για την εργασιακή εφεδρεία


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος σύσκεψη υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, με θέμα την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Σταϊκούρας Χρήστος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Μηταράκης Νότης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Βρούτσης Γιάννης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Ζώης Χρήστος, Τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Χατζηδάκης Κωστής, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γιαννόπουλος Θανάσης, Τομεάρχης Υγείας, και Νικολόπουλος Νίκος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ & ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ






Συνεχίζεται η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κοινή συνεδρίαση η Γραμματεία Προγράμματος με τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση προσδιόρισαν τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την Εργασία -  Κοινωνική Ασφάλιση, οι οποίοι θα τεθούν προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την «Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της αξιοπρέπειας».

 Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Αναστάσιο Καριπίδη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτή Σερρών, Γιώργο Βερναδάκη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Κοντό, Γραμματέα του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος,  Θεόδωρο Αμπατζόγλου, Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ιωάννη Κοντό, Μαθηματικό, καθώς και άλλους εξειδικευμένους τεχνοκράτες.  

Η ομάδα εργασίας:

·         Διαπίστωσε στοιχειοθετημένα ότι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ γεννάει Νέα Φτώχεια.

  • Διαμόρφωσε μια πολιτική «κοινωνικής ασπίδας» κατά του αποκλεισμού και της εξαθλίωσης και υπέρ της κοινωνικής κινητικότητας και των νέων ευκαιριών.

·         Στοιχειοθέτησε την αντίληψη ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την αρχή της Αλληλεγγύης των γενεών.

·         Προσδιόρισε ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας την «Ελλάδα της Αξιοπρέπειας», δηλαδή την προστασία του ασφαλισμένου και ιδιαίτερα του συνταξιούχου.

·         Εισηγήθηκε μια ριζοσπαστική πλατφόρμα για ένα σύγχρονο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφοντας μια Νέα Θεσμική Αρχιτεκτονική.

Όπως υπογράμμισε ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης:

«Η Νέα Δημοκρατία προκρίνει τον πόλεμο κατά της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Εισηγείται ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση, που προστατεύουν την κοινωνική συνοχή και διασφαλίζουν την κοινωνική κινητικότητα.

-        Ευκαιρίες στους νέους, που πλήττονται από την ανεργία.

-        Πολιτικές “Κοινωνικής Ασπίδας” για εργαζόμενους ή ανέργους που δοκιμάζονται.

-        Εφαρμοσμένη Αλληλεγγύη για την Τρίτη ηλικία, μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.    

Στόχος μας είναι η Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της Αξιοπρέπειας. Προετοιμαζόμαστε για να την επιτύχουμε και να την εγγυηθούμε στην επόμενη γενιά και θα το επιτύχουμε κόντρα στην αρνητική συγκυρία».

 Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε:

«Το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουμε ότι σύντομα θα αντικαταστήσει την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το πρόγραμμά μας έχει σε υψηλή προτεραιότητα την Απασχόληση και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η συγκυρία, όμως, σκιάζεται από την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Το 17% Εθνικό Ποσοστό  ανεργίας και τους 800.000 άνεργους δεν το αντέχει η Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.

Το τρίπτυχο της Προγραμματικής Πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση και την Κοινωνική Προστασία είναι:

Ø  Ευκαιρίες δουλειάς για όλους, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο της δημιουργικής παραγωγικής διαδικασίας.

Ø  Βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα, που θα εγγυάται τις συντάξεις, αλλά και την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων Ασφαλισμένων.



Κοινωνική Προστασία και αξιοπρεπές κοινωνικοοικονομικό επίπεδο διαβίωσης γι΄ αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη».


Θανάσης Νάκος...η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νομοθετεί την ουσιαστικά άνευ όρων νομιμοποίηση λαθρομεταναστών,


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος,  Εισηγητής στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου Νόμου: «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κώστας Κόλλιας: «Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα του Υπουργείου θέτουν σε κίνδυνο ζωές μικρών παιδιών»

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά μαθητών από καταργούμενα ή συγχωνευόμενα σχολεία κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με ιδιαίτερη αναφορά στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από ορεινά χωριά, όπως του Αγγελοκάστρου, του Αγιονορίου, του Στεφανίου, των χωριών του πρώην Δήμου Στυμφαλίας κλπ. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων στην ορεινή Κορινθία, λαμβάνω διαρκείς αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους γονείς σχετικά με τη διασφάλιση των μετακινήσεων των παιδιών τους. Το Υπουργείο, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τον κύκλο των καταργήσεων των σχολικών μονάδων, αντιμετώπισε το θέμα με πρωτοφανή προχειρότητα και ανευθυνότητα. Δεν άκουσε τις διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων και των γονέων ούτε για τα προβλήματα στέγασης, ούτε για την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ούτε για την επικινδυνότητα των μετακινήσεων.

Βεβαίως, έχουμε ακόμα ανοιχτά μέτωπα στο θέμα των συγχωνεύσεων, αφού σε πολλές περιπτώσεις το Υπουργείο προχωρά στην εκτέλεση των αποφάσεων χωρίς να έχει διασφαλίσει το κτιριακό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου οι γονείς συναίνεσαν στις καταργήσεις, συμφώνησαν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία μακριά από τα χωριά τους, υπό την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των μετακινήσεών τους.

Δυστυχώς, ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο ουδεμία εγγύηση μπορεί να παρασχέσει στους γονείς. Αντίθετα, δημιουργεί στην περιφέρεια και, ιδιαίτερα στα ορεινά απομακρυσμένα χωριά, μαθητές δύο ταχυτήτων, καθώς αδυνατεί να περιφρουρήσει το δικαίωμά τους στην ασφαλή μετακίνηση.  Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προέρχονται από ορεινά χωριά και μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω το πρόβλημα με τους μαθητές νηπίου και δημοτικού από το Αγγελόκαστρο, το Αγιονόρι και το Στεφάνι. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την ασφάλειά τους, ζητήματα που σχετίζονται με την ύπαρξη συνοδού, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και γενικά τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται για τη μετακίνηση μικρών παιδιών.

Η πιο πρόσφατη εγκύκλιος για την ασφάλεια των σχολικών μεταφορών που μπόρεσα να εντοπίσω, αναφέρει ρητά ότι όλα τα λεωφορεία που εξυπηρετούν σχολικές μεταφορές θα πρέπει να διαθέτουν ζώνες ασφαλείας για όλους τους επιβάτες, ενώ για όλα τα μισθωμένα λεωφορεία δημόσιας χρήσης που εξυπηρετούν σχολικές μεταφορές ισχύει η υποχρέωση ύπαρξης συνοδού, όπως ισχύει και για τα ιδιωτικά. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να δώσει ικανοποιητική απάντηση στους γονείς που αγωνιούν, ούτε μπορεί κανείς να τους καθησυχάσει και να εγγυηθεί την ακεραιότητα των παιδιών τους. Για το λόγο αυτό έχω απευθυνθεί στην τροχαία, τοπικούς φορείς, αλλά και νομικούς, προκειμένου να σχηματίσω μια εικόνα για τις υποχρεώσεις της πολιτείας. Παράλληλα, καταθέτω επίκαιρη ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών, που θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, προκειμένου να λάβω συγκεκριμένες και οριστικές απαντήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης.»


Εργασιακή εφεδρεία χωρίς σχέδιο και κατεύθυνση - 6550 νέες προσλήψεις, ενώ η χώρα χρεοκοπεί



Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβέρνηση και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας προχωρεί χωρίς σχέδιο και κατεύθυνση. Με ισοπεδωτικό τρόπο παίρνει μια λάθος απόφαση, με κριτήριο το πολιτικό κόστος αντί να προχωρήσει σε πραγματική αξιολόγηση.
Είναι παράλογο την ώρα που διακηρύσσεις την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου να αντιμετωπίζεις το ΙΓΜΕ με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεις το σπάταλο και αναποτελεσματικό Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών».

Στο μεταξύ η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, ενόψει της επίσκεψής της στη ΔΕΘ την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. 
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Χάρης Κυριαζής, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των επιχειρήσεων εστίασης. Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:


Ντόρα Μπακογιάννη: Να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των φορέων με τους οποίους είχα μια μακρά και παραγωγική κουβέντα. Σήμερα, την ύστατη ώρα, την ώρα που οι εταίροι μας συζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανασφάλεια και ανησυχία γονατίζουν την αγορά. Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο, η αντιπολίτευση προτείνει ανέφικτες λύσεις. Είναι η ώρα να παρθούν πολιτικές πρωτοβουλίες τέτοιες που θα ξαναδώσουν αξιοπιστία στη χώρα.

Δημοσιογράφος: Εκτός από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Ντόρα Μπακογιάννη:Η Δημοκρατική Συμμαχία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από το Μάιο γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Είχαμε αίσθηση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και φοβόμασταν ότι η συζήτηση αυτή θα αρχίσει. Σήμερα δεν είναι η ώρα μοιρολατρικά να περιμένουμε τις όποιες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Σήμερα είναι η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε στην Ελλάδα το πιστοποιητικό αξιοπιστίας που της λείπει. Να εμφανιστούν οι πολιτικές δυνάμεις αποφασισμένες να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και να πείσουμε ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου πρέπει τώρα να περάσουν από όλα τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Αυτό και μόνο θα δώσει μια ουσιαστική ανάσα και οξυγόνο στην ψυχολογία, η οποία αναμφισβήτητα σήμερα είναι ιδιαίτερα πεσμένη.

6550 νέες προσλήψεις, ενώ η χώρα χρεοκοπεί

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που επικαλείται η ηλεκτρονική σελίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ, η κυβέρνηση έκανε στο δημόσιο στο πρώτο επτάμηνο φέτος, 6550 νέες προσλήψεις (δεν περιλαμβάνονται δηλαδή σ' αυτές οι προσλήψεις λόγω μετατάξεων από άλλους δημόσιους φορείς).   
Την ώρα που η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπία και ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται φορολογικά, γίνονται νέες προσλήψεις για να καλύψουν τα "κενά" που δημιουργούν οι συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων από τα 50, οι οποίες συνεχίζονται κατά δεκάδες χιλιάδες με πρόσθετα πλασματικά έτη υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν πριν μόλις ένα μήνα.
Το πολιτικό σύστημα, που έχει την ευθύνη για την επερχόμενη καταστροφή, παραμένει αδιόρθωτο και αμετανόητο».

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που το ΚΚΕ, προχωρά σε μαζικές απολύσεις προσωπικού στον σταθμό 902, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εξαντλούν την επαναστατικότητα τους στον αποκλεισμό ιδιωτικών μονάδων, χωρίς τη θέληση των εργαζομένων τους.
Το ΚΚΕ, θα πρέπει να κατανοήσει πως όσο επιτίθεται σε υγιείς και παραγωγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, το μόνο που πετυχαίνει είναι να τις σπρώχνει εκτός χώρας, οδηγώντας έτσι, το σύνολο των εργαζομένων τους στην ανεργία».

Πλάι-πλάι οι λέξεις Ελλάδα και χρεοκοπία στα διεθνή δημοσιεύματα



  
Συνώνυμη της λέξης χρεοκοπία τείνει να γίνει η λέξη «Ελλάδα» στους τίτλους των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αντανακλώντας το κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας.
Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας έγινε θέμα σε μια σειρά ευρωπαϊκών και αμερικανικών μέσων, όπως οι Financial Times, οι Financial Times Deutschland, οι Los Angeles Times, το Spiegel, η Wall Street Journal και το πρακτορείο Bloomberg
.

Δημήτρης Αβραμόπουλος...η εθνική κυριαρχία και τα κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο συμφέροντα της Ελλάδος είναι αδιαπραγμάτευτα.


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το Καστελλόριζο όπου εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στους εορτασμούς για την απελευθέρωση του νησιού,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το Καστελλόριζο είναι το σημείο όπου δοκιμάζεται διαχρονικά το σθένος, η αντοχή και η δύναμη του Ελληνισμού. Σήμερα, από την εσχατιά αυτή της Ελληνικής Επικράτειας, τονίζουμε ότι η εθνική κυριαρχία και τα κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο συμφέροντα της Ελλάδος είναι αδιαπραγμάτευτα.Οι Έλληνες ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε οποιεσδήποτε απειλές ή αντιπερισπασμούς στα εθνικά μας δίκαια. Όπως και δεν θα επιτρέψουμε στην οικονομική κρίση να μετατραπεί σε Εθνική».

Αν οι λέξεις ήσαν σεντς, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα του χρέους!

Σφαγή… σπλάχνων, αλλά η Κομισιόν στον κόσμο της
 
 
Τα κατάφεραν τόσο καλά που μπορούν να ανταλλάσσουν χειραψίες και χαμόγελα, αλληλοσυγχαιρόμενοι. Οι ρητορείες συνεχίζονται, τα ψέματα το ίδιο, η επίρριψη ευθυνών σε άλλους επίσης. Από την πλευρά της, η Κομισιόν τους πιστεύει και δημοσιοποιεί εκθέσεις που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.
Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους για την ανάγκη να συγκρουστούν με τα συμφέροντα και να προχωρήσουν επιτέλους στις μεταρρυθμίσεις, πρωθυπουργός και υπουργός των Οικονομικών έκλεισαν χθες την τριλογία απελπισμένων μονολόγων με την παρουσία τους ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την χθεσινή εκδοχή της ανώφελης απεραντολογίας, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές του να συμβάλουν στην προσπάθεια για «συντριπτική απάντηση» σε όσους επιθυμούν είτε κρυφά είτε φανερά τη χρεοκοπία της Ελλάδας και να διαψεύσουν (και πάλι) τις Κασσάνδρες.

Το πιο ακριβό κανό του κόσμου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ένα κανό; Και για τα «σπλάχνα από τα σπλάχνα σας;». Δεν νομίζετε ότι είναι πολλά, κ. Παπανδρέου και κ. Βενιζέλε και κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ;

Πέρασε άπραγο ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Υπήρχε υστέρηση και το ξέρατε, αλλά επαναπαυθήκατε στις δάφνες (λέμε τώρα) τις 21ης Ιουλίου και στα χειροκροτήματα της 22ας Ιουλίου, προχωρήσατε σε διμερή συμφωνία εγγυήσεων με την Φινλανδία και μετά φύγατε για διακοπές, με τον κ. Παπανδρέου να κάνει κανό, αφήνοντας τους υπόλοιπους Έλληνες να βράζουν στο ζουμί τους.

Αυτή είναι η πικρή (για τον ελληνικό λαό και τις επιλογές του) αλήθεια. Τώρα, θα πληρώσουμε το πιο ακριβό κανό του κόσμου. Μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, την οποία είχαν και στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων – λες και υπάρχει ιδιώτης που θα δεχόταν κάτι τέτοιο.

Και όλα αυτά γιατί; Όχι, δεν πρόκειται μόνο για το κανό. Πρόκειται για την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση να μην πειράξει την εκλεκτή της πελατεία στις ΔΕΚΟ.

Ηλίας Μόσιαλος: Τέλος εποχής απο την άλλη εβδομάδα για την ΕΤ1

«Με τις πολιτικές που παίρνουμε έχουμε ξεφύγει από τη χρεοκοπία» εκτίμησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι την επομένη εβδομάδα θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για το κλείσιμο της ΕΤ1.

«Εφόσον καλυφθεί ο στόχος των 54 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει ο δημόσιος τομέας, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι πρυτάνεις θα πρέπει να ξεπεράσουν την ιδιοκτησιακή τους νοοτροπία» τόνισε.

«Φέτος θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα 1,8% του ΑΕΠ και του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα. Μεγαλώναμε το κράτος με δανεικά, 17,5% κόπηκαν οι λειτουργικές δαπάνες το πρώτο έτος, μπορούν να κοπούν και παραπάνω» σημείωσε.

Όπως επισήμανε δε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία για πολλά χρόνια στη χώρα για να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε δε ότι χρήματα υπάρχουν έως τον Οκτώβριο. «Έχουμε λεφτά μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά προλαβαίνουμε, η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας θα εκδοθεί το Σεπτέμβριο, και ό,τι έχουμε να κάνουμε από πλευράς κυβερνητικών πρωτοβουλιών θα το κάνουμε».

Όσον αφορά τις περικοπές στον τομέα αρμοδιότητάς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή την εβδομάδα θα κλείσει δύο Ινστιτούτα (σ.σ: Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, και Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο), ενώ την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΤ1.

«Θα έχουμε πλεόνασμα του χρόνου τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ (σ.σ: από τις περικοπές στην ΕΡΤ), που θα μετακυληθεί στους καταναλωτές» τόνισε. «Η είσπραξη του νέου φόρου μέσω ΔΕΗ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει είσπραξη» δήλωσε ο κ. Μόσιαλος για το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα.

Όσον αφορά το έκτακτο τέλος, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Χατζάρας έκανε λόγο για «κράτος ωμό εκβιαστή και φοροεισπράκτορα».

«Η ΓΕΝΟΠ θα είναι υπεύθυνη για την απόφαση της να μην πληρώσει ο καταναλωτής το έκτακτο τέλος όχι ο απλώς υπάλληλος της εταιρείας» σημείωσε.
skai.gr

 

Πάτρα:Το σουτ πέτυχε καλόγερο,στο "δόξα πατρί" και άρχισε τα "καντήλια"!


Μια ομάδα παιδιών έπαιζε μπάλα σε πλατεία. Ένα από τα σουτ πέτυχε έναν καλόγερο που καθόταν σε παγκάκι και... έγινε το έλα να δεις! Μεγάλη αναστάτωση την περασμένη Τετάρτη (07-09-2011) στα Ψηλαλώνια, όταν γονείς κόντεψαν να... πάρουν στο κυνήγι έναν καλόγερο!
Όλα αυτά επειδή ο καλόγερος έβριζε -και μάλιστα χυδαία- μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν μπάλα στην πλατεία. Η μπάλα τους είχε ξεφύγει χτυπώντας στο παγκάκι που καθόταν ο καλόγερος, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να βάλει τις φωνές στους μικρούς.
Μόνο που σύμφωνα με το dete.gr, δεν δίστασε να βρίσει ακόμα και τα... Θεία! Γεγονός που εξόργισε ορισμένους γονείς που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και αντέδρασαν άμεσα. Και ο καλόγερος, όπου φύγει φύγει...

newsit.gr

Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι αποφάσισαν να αντιδράσουν στις δηλώσεις Έτινγκερ

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Ο ευρωβουλευτής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Θεόδωρος Σκυλακάκης,έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Επιτρόπου Έτινγκερ, δεν θίγουν μόνο τους λαούς που προσπαθούν να ξεπεράσουν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες την κρίση, βλάπτουν ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ιδέα, που στηρίζεται στην ισοτιμία και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των χωρών μελών. Για τον σκοπό αυτό πρότεινα στον συνάδελφο ευρωβουλευτή Ρούι Ταβάρες, ο οποίος συνέταξε την επιστολή αποδοκιμασίας των δηλώσεων Έτινγκερ, να αναλάβουμε ο καθένας πρωτοβουλία στις αντίστοιχες πολιτικές μας ομάδες, ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αντιδράσει ως Σώμα στην πρόκληση αυτή. Με εισήγησή μου,η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, αποφάσισε να θέσει το θέμα στις άλλες πολιτικές ομάδες, ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αντιδράσει συλλογικά καταδικάζοντας τις δηλώσεις Έτιγκερ, που κατά τη γνώμη μου πρέπει σε κάθε περίπτωση να ανακληθούν.

Ντόρα Μπακογιάννη...στην ελληνική εξωτερική πολιτική τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

          «Μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι οφείλει η Αλβανία να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπόγραψα με τον Αλβανό ομόλογό μου την Άνοιξη του 2009. Είναι λυπηρό ότι στην ελληνική εξωτερική πολιτική τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα».

Στη Χάγη για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Δήμαρχος Καλαβρύτων


Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, κατά τη συνεδρίασή του στις 09/09/2011, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, μεταβαίνει την Τρίτη το απόγευμα στη Χάγη, προκειμένου να παραστεί, την Τετάρτη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να παρακολουθήσει, την ανάπτυξη των θέσεων και των απόψεων της Ελλάδος, από τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου κ. Στέλιο Περάκη με την παρέμβαση της Χώρας μας υπέρ της Ιταλίας, στη διεθνή διαφορά της με τη Γερμανία, για το σημαντικό και για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα ζήτημα της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μεταβαίνω στη Χάγη, για να παραβρεθώ στο Διεθνές Δικαστήριο και να παρακολουθήσω την εμπεριστατωμένη ανάπτυξη των θέσεων της Χώρας μας σχετικά με το, μέγα και για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων και το κρίσιμο θέμα της ετεροδικίας, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης και ενίσχυσης των θέσεων της Χώρας μας, αλλά και ανάδειξης της ηθικής, νομικής και πολιτικής αναγκαιότητας καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα των ολοκαυτωμάτων.

Τα Καλάβρυτα είναι το μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα των Γερμανών κατακτητών.

Διεκδικούμε σταθερά και αταλάντευτα και χωρίς υποχωρήσεις και δεν απεμπολούμε την άμεση καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, στις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, καθώς και σε όλα τα ολοκαυτώματα της Χώρας και της Ευρώπης, όπου τελέστηκαν εγκλήματα πολέμου.

Υποστηρίζουμε, ενισχύουμε και προωθούμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, τις δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων – δημοτών – κατοίκων μας, απέναντι στη Γερμανία, για τα εγκλήματα που τέλεσαν διατεταγμένα όργανά της την περίοδο της Κατοχής.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με τα θύματα, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος 1941-1944, το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και Επανορθώσεις και την Ελληνική Κυβέρνηση να έχουμε τη ζητούμενη, θετική για εμάς, απόφαση στη Χάγη και να καταβληθούν επιτέλους οι οφειλόμενες Γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

Η συμβολική παρουσία μου στη Χάγη, αυτή την έννοια έχει. Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι οι θέσεις μας στηρίζονται στην ηθική και στο δίκαιο.”.

BEST TV