Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σαν τώρα 190 χρόνια πριν η εξέγερση στη Ζάχολη (Επανάσταση του 1821)

 

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – 1824 είναι το πρώτο μέρος του Ελληνικού αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1832), που διεξήγαγε ο υπόδουλος ελληνισμός ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και που κατέληξε στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους από την Πύλη, με την συνθήκη του Μαΐου του 1832.

Η περίοδος είναι ευρέως γνωστή στην σύγχρονη Ελλάδα με τον όρο "επανάσταση του 21", και η επέτειος εορτασμού της έναρξής της είναι η 25η Μαρτίου, ημέρα επίσημης αργίας για το Ελληνικό κράτος

Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη , από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου , ο ηγούμενος Γερμανός ,όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου,υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλiκής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες.Στό Φενεό ο Αναγνώστης Κορδής και ο Χρήστος Ζαχολίτης, μετά από συμπλοκή σκότωσαν τούρκους γυφτοχαράτζηδες και ύστερα με ένοπλους Ζαχολίτες ενίσχυσαν τη μικρή δύναμη του Φιλικού Νικόλα Σολιώτη που μαζί με τους Ζαχολίτες επιτέθηκε σε Οθωμανούς φοροεισπράκτορες (χαρατζήδες) στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων. Παράλληλα ο Παναγιωτάκης Γεραρής με 60 Ζαχολίτες ξεκίνησε γιά να λάβει μέρος στην πολιορκία της Ακροκορίνθου που άρχισε στις 24 Μαρτίου. Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης με τους Πετμεζαίους χτύπησαν τους Οθωμανούς στους τρεις πύργους των Καλαβρύτων, όπου κλείστηκαν οι ντόπιοι μουσουλμάνοι και ξεκίνησαν την πολιορκία τους πιάνοντας τον πασά των Καλαβρύτων Αρναούτογλου . Η 25η Μαρτίου είναι εθνική εορτή, καθώς είχε οριστεί με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα στις 15 Μαρτίου του 1838 ως επέτειος της έναρξης της Επανάστασης, μάλλον με την έννοια της συμπύκνωσης στην ημέρα αυτή των επαναστατικών γεγονότων των ημερών.

Για το τί έγινε εκείνες τις ημέρες υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με την παράδοση στις 25 Μαρτίου του 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε μία ελληνική σημαία και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Όμως, η Ελληνική Επανάσταση είχε ήδη ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Ιάσιο. Ο ίδιος ο Γερμανός δεν αναφέρει απολύτως τίποτα σχετικό στα απομνημονεύματά του, για την ημέρα εκείνη, αλλά αντιθέτως ότι δε βρισκόταν στη Λαύρα.[3] Παρ'ολα αυτά το γεγονός οτι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός άφησε ανολοκλήρωτα απομνημονεύματα δεν μας αφήνει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. [1]

Οι περισσότεροι ιστορικοί, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, ήταν της άποψης που αναφέρεται στα απομνημονεύματα του Παλαιού Πατρών Γερμανού, δηλαδή, "οι δε συγκεντρωθέντες αποφάσισαν να μην δώσουν αιτίαν τινά, αλλά ως φοβισμένοι να παραμερίσωσι εις ασφαλή μέρη". Άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο πυρήνας της όλης ιστορίας διασώζει κάποια ιστορική αλήθεια, βασιζόμενοι σε προσωπικά αρχεία αγωνιστών και ιεραρχών του 1821, που ισχυρίζονται ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τέλεσε δοξολογία στις 17 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, ύψωσε το λάβαρο και όρκισε ορισμένους κοτζαμπάσηδες και επισκόπους του Μωριά, που βρίσκονταν εκεί για τον εορτασμό του Αγίου Αλεξίου. [2] Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συγκεντρωμένοι έφυγαν από την Αγία Λαύρα έχοντας γνώση της επικείμενης έναρξης επανάστασης.

Στην Στερεά Ελλάδα κηρύχθηκε επίσημα η έναρξη της επανάστασης στις 27 Μαρτίου, στη μονή οσίου Λουκά κοντά στη Λιβαδειά, με παρόντες τους οπλαρχηγούς Αθανάσιο Διάκο και Βασίλη Μπούσγο και προκρίτους της περιοχής.

Η επανάσταση επεκτάθηκε γρήγορα σε όλη την Πελοπόννησο και Ανατολική Στερεά και είχε μεγάλη επιτυχία αφού πέρασαν στον έλεγχο των επαναστατών πολύ σύντομα, Ζάχολη (14 Μαρτίου), Καλαμάτα (23 Μαρτίου), Αίγιο (23 Μαρτίου), Καλάβρυτα (26 Μαρτίου), Άργος, Καρύταινα, Μεθώνη, Νεόκαστρο, Φανάρι, Γαστούνη, Ναύπλιο στην Πελοπόννησο και Σάλωνα (Πανουργιάς, 27 Μαρτίου), Γαλαξίδι (Γκούρας, 28 Μαρτίου), Λιδωρίκι (Σκαλτζάς, 28 Μαρτίου), Μαλανδρίνο (Σκαλτζάς, 30 Μαρτίου), Λιβαδειά (Διάκος, 31 Μαρτίου), Θήβα (Μπούσγος, 3 Απριλίου), Αταλάντη στη Στερεά Ελλάδα.

Περισσότερα :
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_1821

Δηλώστε συμμετοχή στην «Ώρα της Γης» Πάρτε μέρος στο μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Συμμετέχοντας ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, το ΜAD για τρίτη συνεχή χρονιά ευαισθητοποιείται και μας καλεί όλους το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20.30, να πάρουμε μέρος σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να συμμετάσχουμε ενεργά στην ώρα της γης!

Από το πρωί του Σαββάτου 26 Μαρτίου, θα ξεκινήσει ένα countdown σε όλα τα μέσα του MAD κρατώντας alert τους mad fans μέχρι τις 20.30. Κατά τη διάρκεια της Ώρας Της Γης (20.30-21.30), τα κανάλια Mad TV & Mad Greekz θα προβάλλουν ασπρόμαυρα όλα τα video clip και θα μικρύνουν την οθόνη τους, ως ένδειξη εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς σύμφωνα με την έρευνα του Energy Analysis Department του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, όσο περισσότερο μαύρο χρώμα δείχνει η οθόνη τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομείται. Την ίδια ώρα, το Mad Radio 106,2 θα εκπέμπει σε χαμηλότερη εμβέλεια, φιλική προς το περιβάλλον, ενώ οι σελίδες του www.mad.gr θα γίνουν ασπρόμαυρες περιορίζοντας την ακτινοβολία και την κατανάλωση ρεύματος.

To Mad TV, το Μad Radio 106,2, το www.mad.gr , και το Μad Greekζ συμμετέχουν ενεργά! Εσείς;

Δηλώστε συμμετοχή στη σελίδα του Mad Act Now για την Ώρα της Γης!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας & πάρτε μέρος στο μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή: http://www.wwf.gr/earthhour/madactnow

newsbeast.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Ανδρική Ομάδα Μπάσκετ Ξυλοκάστρου - 9η αγωνιστική 2ης Φάσης

Σας καλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, στο πρωτάθλημα στην Α2 ΕΣΚ Αργολίδας Κορινθίας.
9η Αγωνιστική 2ης Φάσης
Α.Ο.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΤΡΕΑΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
Σαββατο 19/3/2011,  Ωρα 19:30 μ.μ.
Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...

Μιχάλης Μπεκίρης: "Αδράνεια στην αποκατάσταση των κατολισθήσεων του Πλατάνου"

Η  Εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας στον οδικό άξονα Πατρών - Κορίνθου συμπληρώθηκε με την απαράδεκτη  εικόνα του Εθνικού οδικού άξονα από τις κατολισθήσεις που έχουν προκύψει , μια εικόνα η οποία υποκρύπτει την διάλυση και την  αποσύνθεση που επικρατεί στο έργο και στα συνοδά της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Κορίνθου  .Tην  κατάσταση αυτή την έχει προκαλέσει  η ανάλγητη πολιτική διάλυσης και απαξίωσης των δημοσίων έργων   από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η απουσία πολιτικών της κυβέρνησης καθήλωσε και τον τομέα των έργων  με ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη των τοπικών παραγόντων οι οποίοι παρακολουθούν ως απλοί θεατές τις εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα, τα οποία  κινούνται μόνο λόγω της αδρανείας.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση παρατηρείτε ακόμη και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με καταστροφές περιουσιών πολιτών όπως οι καθιζήσεις στον Πλάτανο της  Αιγιαλείας όπου τα πράγματα βαίνουν συνεχώς προς το χειρότερο.
Στα πλαίσια της κατάστασης αυτής, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης  Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Κατoλισθήσεις στην Νέα  Εθνική Οδό Πατρών Πύργου στο ύψος του Πλατάνου Δήμου Αιγιαλείας.»
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προπώληση εισιτηρίων για το μεγάλο ντέρμπι Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου

Η Διοίκηση της ομάδας του ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΥ προχωρά στην προπώληση όλων των εισιτηρίων για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ όπου θα διεξαχθεί στις 2/4/2011 στο κλειστό γυμναστήριο (Γεώργιος Τριαντάφυλλος) και που θα κρίνει την πρώτη θέση στην Α2 εθνική κατηγορία βόλεϊ αντρών. Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 18/3/2011 και η τιμή τους θα είναι στα 10 ευρώ.
Σημεία προπώλησης :
Βιβλιοπωλείο ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ (Βραχάτι)
Οπτικά ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ (Βραχάτι)
VIDEO CLUB X (Βραχάτι)

Ο Αγγελος Μανωλάκης ζητά βελτίωση παροχής υπηρεσιών του προαστιακού

«Πώς προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών ενός τόσου σημαντικού έργου, όπως είναι ο προαστιακός», καλεί τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο βουλευτής Κορινθίας Άγγελος Μανωλάκης.
Ο Κορίνθιος πολιτικός τονίζει την ανάγκη να αποκατασταθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους επιβάτες, «ώστε να νιώθουν ότι δικαίως προτιμούν το συγκεκριμένο μέσο για την εξυπηρέτησή τους». Σε ερώτηση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θυμίζει στον υπουργό πως ο προαστιακός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και μέσο εξυπηρέτησης εκατοντάδων επιβατών που συνεχώς αυξάνονται.
Ωστόσο, τονίζει, «αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των υπηρεσιών του, και μάλιστα πρέπει και μπορούν να γίνουν ακόμη πολλές βελτιωτικές αλλαγές». Σημειώνει μάλιστα ότι πρόσφατα αυξήθηκε κατά 50 % η τιμή των εισιτηρίων, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια αντίστοιχη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιβατών, ενώ επιπλέον δεν έχει μειωθεί και η διάρκεια του δρομολογίου, όπως είχε προβλεφθεί και που θα μπορούσε ενδεχομένως να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη αύξηση. «Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλη, χωρίς να δικαιολογείται από κάποια αναβάθμιση της παροχής των υπηρεσιών του συρμού» υπογραμμίζει ο κ. Μανωλάκης.
Επιπλέον, τονίζει πως έχουν παρατηρηθεί έντονα παράπονα επιβατών για προβλήματα και ελλείψεις. Για παράδειγμα αναφέρει τη στάση στα Λιόσια και την αναμονή εκεί ακόμη και με άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς δεν περιμένει ήδη εκεί ο συρμός, όπως και προβλέπεται. Επιπλέον, στον κεντρικό σταθμό Αθηνών οι ελλείψεις σε παγκάκια για να κάθονται οι πολυάριθμοι επιβάτες κατά την αναμονή, ανελκυστήρα για βαλίτσες, όπως και μελανιού στα μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων προδίδουν την προχειρότητα και την αδιαφορία, με την οποία αντιμετωπίζουν οι ιθύνοντες την εξυπηρέτηση των επιβατών του προαστιακού.
«Τέλος, ο έλεγχος των εισιτηρίων θα έπρεπε να γίνεται σε μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά» υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Απάντηση Πάνου Μπεγλίτη στις δηλώσεις Μιχελάκη σχετικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη σχετικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαιώνει καθημερινά με τις δηλώσεις του ότι δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως κατασκευαστής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Ο κ. Μιχελάκης..εκλαμβάνει τις επιθυμίες του για πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως, γι’αυτόν,  η πραγματικότητα των καθαρών κυβερνητικών θέσεων και της πολιτικής που υλοποιούν τα συναρμόδια υπουργεία στα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, τον διαψεύδει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
 Είναι προφανές ότι η απουσία εναλλακτικών προτάσεων σε όλα τα θέματα που συνδέονται με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υπερασπίζεται η Κυβέρνησή μας, του δημιουργεί  καθημερινά αντιπολιτευτικό άγχος και ανασφάλεια. Το πολιτικό αδιέξοδο της Ν.Δ. γίνεται όλο και πιο έντονο.»

Επίθεση του Κώστα Κόλλια στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής

Ομιλία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ένατη φορά επιχειρεί να νομοθετήσει για τη φορολογία. Οι προηγούμενες οκτώ προσπάθειες ...δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ανελέητο σφυροκόπημα σε βάρος των μικρομεσαίων εισοδημάτων Οι μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά στο φάσμα φτώχειας, ανέχειας, μπροστά στην απελπισία και την απόγνωση. Το δυσάρεστο είναι ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο. Κανένα θετικό αποτέλεσμα για την εθνική οικονομία. Αντίθετα, όλα χειροτερεύουν.

Ομιλία της Κατερίνας Φαρμάκη στην επιτροπή για το μητρώο των εμπόρων

Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη μίλησε στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με τη δημιουργία Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων. Τα βασικά σημεία της ομιλίας της είναι τα εξής:
«Η χρησιμότητα της ύπαρξης ενός ενιαίου μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων, είναι λίγο έως πολύ αυτονόητη. Ιδίως αν καταφέρουμε μέσα από αυτόν τον μηχανισμό να περιορίσουμε μια πολύ μεγάλη αδικία που συντελείται τα τελευταία χρόνια, και που λαμβάνει χώρα σ’ όλη την ελληνική περιφέρεια. Μια αδικία που αφορά τα δύο άκρα της αλυσίδας πώλησης αγροτικών προϊόντων.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

FOOTBALL LEAGUE 2 – Mπάλα... μεσοβδόμαδα - Δυο όμιλοι και του χρόνου

Η Football League και η Football League2 έκανε γνωστό με εγραφό της , ότι μετά από αίτημα της ΟΠΑΠ ΑΕ    οι αγώνες της 26ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου Ομίλου
(ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΧΑΝΙΑ Α.Ο.
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ)
 , θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23-03-2011, ενώ οι αγώνες
(ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 - Π.Α.Ο. ΡΟΥΦ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ)
θα διεξαχθούν το Σαββάτο 26-03-2011. Οι αγώνες ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΡΟΔΟΣ ΑΣ &   ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗδεν θα διεξαχθουν μετά την αποβολή του ΤΑΠ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και της ΠΑΕ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από το ΠρωτάθλημαΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου Ομίλου.
Επίσης όλοι οι αγώνες της 27ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου Ομίλου , θα διεξαχθούν την Τετάρτη 30-03-2011. Οι αγώνες ΧΑΝΙΑ ΑΟ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ & ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 , δεν θα διεξαχθούν μετά την αποβολή του ΤΑΠ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και της ΠΑΕ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου Ομίλου.
Τέλος όλοι οι αγώνες της 28ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου Ομίλου, θα διεξαχθούν την Τετάρτη 06-04-2011.
Οι αγώνες ΠΑΟ ΡΟΥΦ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, δεν θα διεξαχθούν μετά την αποβολή της ΠΑΕ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και του ΤΑΠ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ από το Πρωτάθλημα.

Δυο όμιλοι και του χρόνου

Εγκαταλείφθηκε η ιδέα της συγχώνευσης των δυο ομίλων της Football League 2 και έτσι και του χρόνου θα έχουμε κανονικά το πρωτάθλημα με τη σημερινή του μορφή. Αυτό αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ. Από τον καθένα γκροπ θα πέσουν εννέα ομάδες και θα ανέβουν 5 από τη Δ' Εθνική για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα 23 ομάδων από το 2012 και 20 ομάδων από το 2013. Βέβαια, όλα αυτά αν δώσει το «ΟΚ» η ΕΠΟ, που έχει τον τελευταίο λόγο.Παράλληλα θεσπίστηκαν και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει η κάθε ομάδα για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς με τα παρακάτω δεδομένα, αρκετές θα είναι οι ομάδες που θα έχουν πρόβλημα συμμετοχής

Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:


-Θέσπιση εγγυημένου προϋπολογισμού ύψους 100.000 ευρώ για κάθε ομάδα
-Το μετοχολόγιο κάθε ΠΑΕ θα πρέπει να δίνεται στην ΕΠΑΕ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και να εξασφαλίζεται από πριν η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
-Κάθε ομάδα πρέπει να έχει 250 μέλη από τα οποία θα εξασφαλίζει 200 ευρώ ετησίως (50.0000 ευρώ συνολικά)
-Πρόεδροι και παράγοντες δε θα έχουν πρόσβαση στους πάγκους...
-Τα γήπεδα πρέπει να έχουν κατ' ελάχιστο εξέδρα 500 φιλάθλων.
-Οι μισθοί των ποδοσφαιριστών θα προσαρμοστούν στα δεδομένα αυτών του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα
-Η ΕΠΟ θα κληθεί να ορίζει διαιτητές από κοντινούς νομούς για να μην είναι πολλά τα έξοδα διαιτησίας.

Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας».

                                                                                               
Με το κεντρικό μήνυμα, "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει με ή χωρίς την βοήθεια της κυβέρνησης ", ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έθεσε κατηγορηματικά το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο ίδιος και οι υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης 38 Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε ένα ευρύ ακροατήριο παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επιχειρηματιών, διπλωματών και φορέων της Πελοποννήσου ο Κ. Πέτρος Τατούλης  ξεκαθάρισε ακόμα ότι "Θα αλλάξουμε ριζικά το μοντέλο που αδικούσε τον τόπο, θα βάλουμε τέλος στις οριζόντιες και απαγορευτικές δράσεις που καθυστερούν στην ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου". Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν θα διστάσει να απευθυνθεί στην Ε.Ε. εάν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πολιτικές δεν σχεδιαστούν υπέρ της αφομοίωσης των ανισοτήτων μεταξύ των Περιφερειών αλλά και ενδοπεριφερειακά.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την ανισορροπία στη χώρα, μας γιατί αυτό δεν τιμά κανέναν μας και ειδικά την παρουσία μας στην Ε.Ε" συνέχισε ο κ. Τατούλης στη υπογραμμίζοντας ότι "Η παρανομία και η έλλειψη σεβασμού στους νόμους, που αποτελούσαν το βασικότερο παράγοντα για την αναποφασιστικότητα και τη μη λήψη πολιτικών αποφάσεων μέχρι σήμερα τελειώνουν. Η περιφέρεια θα γίνει ευρωπαϊκή και θα διέπεται από νόμους και κανόνες που θα ισχύουν. Εμείς θα κάνουμε την επανάστασή μας με μικρά fast track στη διοίκηση, στην οικονομία και στις επιχειρήσεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον υπουργό να μεταφέρει ευθύνες στην περιφέρεια, προκειμένου να εντάσσεται έγκαιρα στα χρηματοδοτικά προγράμματα και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και χρήματα. «Έχουμε καθαρή πρόταση δεν εκλιπαρούμε. Ξέρουμε τι ζητάμε και που θα το πάμε. Η αιρετή περιφέρεια ζητάει να πάρει την ευθύνη του ΕΣΠΑ, όπως θα γίνει 1/7/2011. Θέλω πολύ γρήγορα να πάρετε μέτρα γιατί δεν θέλω να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση στο τέλος του 2011 να μην έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας. Και όπως αντιλαμβάνεστε και το ξέρετε καλύτερα απ’ όλους μας  μία τέτοια συνθήκη  θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, αφενός μεν στην ικανότητα που έχει η Περιφέρεια μας στην άντληση και αξιοποίηση των πόρων που θα αποτελεί ένα κόκκινο σημείο, ένα μαύρο σημείο για την Περιφέρεια μας».

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο κρατικός παρεμβατισμός των νομοθετημάτων για προώθηση της επιχειρηματικότητας, αυτό ήταν ο μηχανισμός του Σοβιέτ, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία των επιχειρηματιών στην Περιφέρεια που ζητούν ελευθερία στην επιχειρηματικότητα και όχι περισσότερους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

«Δορυφορικές μεταδόσεις (εικόνα ,ήχος) της Επιχειρηματικής Επίσκεψης Οικονομικών & Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

                                                                                        
Στα πλαίσια του προγράμματος της Επιχειρηματικής Επίσκεψης Οικονομικών & Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το INVEST INGREECE θα πραγματοποιηθούν δορυφορικές μεταδόσεις με πλάνα αλλά και ομιλίες. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας στην κάλυψη του γεγονότος αυτού λάβετε παρακαλώ το πρόγραμμα των Δορυφορικών  μεταδόσεων (εικόνα,ήχος) ανά ημέρα και ώρα:

Παρασκευή 18/3/2011
Δορυφόρος: W3A (7 Μοίρες Ανατολικά)
Downlink: 12507.92 H
S/R:       3300
FEC: ¾
α. Από ώρα 16,15 έως 18,30
Θα μεταδοθούν ζωντανά (live) (ob-van , 3 κάμερες)   οι  χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη κ Π. Τατούλη  και από τον πρόεδρο του ΕΟΤ στους επιχειρηματίες  και στους εμπορικούς ακολούθους καθώς και πλάνα από τις συζητήσεις των παρευρισκομένων όπως έχει διοργανωθεί στο Ξενοδοχείο Costa Navarino
β. Από ώρα 21,00 έως 22,00
Θα μεταδοθούν αμοντάριστα πλάνα από την περιοδεία και τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Μεσσηνίας

Σάββατο 19/3/2011
Από ώρα 21,00 έως 22,00
Θα μεταδοθούν αμοντάριστα πλάνα από την περιοδεία και τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Λακωνίας
*Τεχνικός Υπεύθυνος μεταδόσεων Αντώνης Σακελαρόπουλος (τηλ 6948286384)

Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Η Παγκόσμια Δημοκρατική Κοινότητα οφείλει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά τον Λιβυκό λαό να απαλλαγεί από το αυταρχικό καθεστώς της ακραίας και απροκάλυπτης βίας».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης είναι σωστή.  Η μεγάλη καθυστέρηση όμως με την οποία ελήφθη επέτρεψε στο καθεστώς Καντάφι να ανακτήσει την πρωτοβουλία των στρατιωτικών κινήσεων και να καταφέρει φονικά πλήγματα στους εξεγερμένους πολίτες της Λιβύης. Από δω και πέρα η Παγκόσμια Δημοκρατική Κοινότητα οφείλει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά τον Λιβυκό λαό να απαλλαγεί από το αυταρχικό καθεστώς της ακραίας και απροκάλυπτης βίας και να προχωρήσει προς μία ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία το ταχύτερο δυνατόν».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την 3η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο:

Νικόλαος Νικολόπουλος: «Η Πάτρα, η Αχαΐα δεν αντέχουν άλλες απολύσεις»

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας,  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή   την τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία για τις απολύσεις των εργαζομένων στο Καζίνο του Ρίου, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η αποτροπή των απολύσεων είναι βασική συνιστώσα της πολιτικής αντιμετώπισης της ανεργίας. Η Επιχείρηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει πριν προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων. Η Πάτρα, η Αχαΐα δεν αντέχουν άλλες απολύσεις. Ενδεικτική της ευαισθησίας του Πατραϊκού λαού για το θέμα είναι η πολύ μεγάλη συμπαράσταση  που εκδηλώθηκε στον πρόσωπο του απεργού πείνας και προέδρου των εργαζομένων στο Καζίνο. Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να στηρίξει το δικαίωμα των εργαζομένων για δουλειά. Σαφώς η θέση του πρέπει να είναι κατά των απολύσεων»

Η Εκδήλωση τη Γραματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις»,

Η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις», την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Λ. Συγγρού 340, Αθήνα).

            Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το κρίσιμο θέμα της Δωρεάς Οργάνων Σώματος.

Live εικόνα από Live Streaming, Al Jazzera, France 24, Euronews, RT και Bloobmerg TV


ΠΗΓΗ :NEWS 247

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων, σας μεταφέρει Live ό,τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Ενημερωθείτε κάθε στιγμή από το Live Streaming, του Al Jazzera English, του France24 English, του euronews, του RT English και του Bloobmerg TV.

Το NEWS 247 σας μεταφέρει τις εξελίξεις από όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε Live τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με εικόνα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ενημερωθείτε πρώτοι, έγκαιρα και έγκυρα.

Το Al Jazzera English, το France24 English, το euronews, το RT English και το Bloobmerg TV, μέσω των καναλιών τους στο Dailymotion σας ενημερώνουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 18 ΕΤΩΝ!

Την πιο μεγάλη και λαμπερή πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αύριο οι ρομαντικοί, οι φωτογράφοι και φυσικά οι αστρονόμοι καθώς το φεγγάρι θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά την...
8η Μαρτίου του 1993, σε απόσταση 356.580 χιλιομέτρων.

Το 1993 η απόσταση του δορυφόρου από τη Γη ήταν τα 356.530 χιλιόμετρα.

Η Σελήνη αύριο το βράδυ μπορεί να φαίνεται μέχρι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο.

Το Σάββατο στις 16.00 η Α' Κορινθίας στη σέντρα

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας υπενθυμίζει στα Σωματεία μέλη της, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που τους έχει κοινοποιηθεί, από το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 και  την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 αλλάζει η ώρα έναρξης  αγώνων  των πρωταθλημάτων μας και τα παιχνίδια θα ξεκινούν στις 16.00΄.
   Η αλλαγή της ώρας ισχύει μέχρι και την 2/4/2011 και από την 9/4/2011 τα παιχνίδια  θα αρχίζουν στις 17.00΄

epskor.gr

Επίσκεψη 38 διπλωματών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Π. Τατούλης: «Η περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουμε να γίνει πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος»..  
                                                                                               
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου με τις ομιλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Πρόεδρου της εταιρίας Invest in Greece, κ. Αριστομένης (Άρι) Μ. Συγγρού κα του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτριου Λουκά ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψης των 38 Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων της πλειοψηφίας των 45 Διπλωματικών Αποστολών που βρίσκονται στη χώρα μας.

18/3/1118/3/11 - Συνεδρίαση του Τομέα Μ.Μ.Ε. της Ν.Δ. - 17/3/2011

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα.

Ο τομέας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δημιουργήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά μετά την τελευταία αναδιάρθρωση της δομής του κόμματος. Η κίνηση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξανόμενης σημασίας, αλλά και των συσσωρευόμενων προβλημάτων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Συναγερμός της Ιντερπόλ στην Κύπρο. Ενδεχόμενο η οικογένεια Καντάφι να ταξιδέψει μέσω της χώρας

«Πορτοκαλί» σήμα έχει εκπέμψει προς την Κυπριακή Δημοκρατία η Ιντερπόλ, καλώντας την να βρίσκεται σε εγρήγορση στην περίπτωση που ο Μουαμάρ Καντάφι, μέλη της οικογένειάς του και στενοί συνεργάτες του, επιχειρήσουν να ταξιδεύσουν μέσω Κύπρου ή να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία.
Με το σήμα που απεστάλη στις αστυνομικές δυνάμεις όλων των κρατών που μετέχουν στην Ιντερπόλ, γίνεται ειδική αναφορά σε 16 άτομα της οικογένειας ή του περιβάλλοντος Καντάφι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.
Η ενέργεια της Ιντερπόλ εντάσσεται πλαίσιο εφαρμογής του ψηφίσματος που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, όταν άρχισε η κρίση στη Λιβύη.

newsbeast.gr

“Οι Έλληνες να απομακρυνθούν τουλάχιστον 80 χλμ” - Έλεγχοι για ραδιενέργεια στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ακριβώς μια βδομάδα μετά το φονικό σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψε τους πυρηνικούς αντιδραστήρες η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας
ενώ όπως συμβαίνει εδώ και αρκετές ημέρες σε άλλες χώρες που δέχονται πτήσεις απ΄λο την Ιαπωνία η Επιτροπή προχωρά σε ραδιολογικό έλεγχο στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", για όσους επιστρέφουν από την Ιαπωνία.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑΕ:
Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε ακτίνα 80 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό Νταϊ-ίτσι, πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθούν.
Στους Έλληνες πολίτες που η αναχώρησή τους από την Ιαπωνία δεν είναι εφικτή, συστήνεται τουλάχιστον η μετακίνησή τους προς τις νότιες περιοχές.
Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τοπικών αρχών ως προς τα μέτρα προστασίας.
Όσον αφορά τους πολίτες, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, η ΕΕΑΕ έχει οργανώσει, σε συνεργασία με το ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος", τον ραδιολογικό έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών τους που έρχονται από την Ιαπωνία, καθώς και των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν απευθείας πτήσεις.

Όποιος χρειάζεται πληροφορίες, οδηγίες ή κάποιες διευκρινήσεις μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα : +302106506700, +302106506803, +302106506714 και στο email: info@eeae.gr



Στο μεταξύ οι ...

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από την Λιβυή. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Καντάφι ετοιμάζει την μεγάλη “σφαγή”! Μέσα στις επόμενες ώρες αρχίζει ο βομβαρδισμός της Λιβύης από το ΝΑΤΟ


Έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε χθες το βράδυ υπέρ της προσφυγής στη στρατιωτική ισχύ εναντίον των στρατευμάτων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανοίγοντας το δρόμο για αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη.

 
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Καντάφι είχε απειλήσει ότι θα επιτεθεί στη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη, το οχυρό των εξεγερμένων, χωρίς να δείξει "ούτε έλεος ούτε οίκτο".
 
"Θα έρθουμε. Σπίτι με σπίτι, δωμάτιο με δωμάτιο", δήλωσε ο Καντάφι σε ραδιοφωνική ομιλία του αργά χθες το βράδυ προς τους εξεγερμένους της Βεγγάζης.
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα έδειξε χιλιάδες ανθρώπους να ακούνε την ομιλία σε μια κεντρική πλατεία της Βεγγάζης, έπειτα να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς μετά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, κουνώντας τις τρίχρωμες σημαίες τους και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Καντάφι.
 
 


Κόντρα Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Πάγκαλος στα Καλύβια της Αττικής

Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η κόντρα μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Πάγκαλος σε ταβέρνα στα Καλύβια από κατοίκους της Κερατέας.
Ο Θ. Πάγκαλος με ανακοίνωσή του χθες επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα” και συνέχισε την επίθεση κατά του κόμματος τονίζοντας ότι “η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου
Όπως ήταν φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στα λεγόμενα του κυρίου Παγκάλου ευχόμενος... περαστικά αλλά ταυτόχρονα προτρέποντας τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από την Κυβέρνηση:
Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει”.
Πριν προλάβει να... κρυώσει το μελάνι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος επανήλθε δριμύτερος με νέους βαρύτατους χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο ακόμη και για “χιτλερικής εμπνεύσεως απόψεις” :
Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί 2 περίπου ώρες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ.
Αργότερα το ίδιο βράδυ με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.Είναι προφανές ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια.
Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σ' αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ «ανανεωτικής αριστεράς» προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο
” αναφέρει η δήλωση στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Αντιπροέδρου.

thebest

"Έφυγε" ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.
Ο Χρήστος Τσάγκας σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους έλληνες ηθοποιούς (Χορν, Παπαμιχαήλ, Μυράτ, Ζουμπουλάκη, Παξινού, Μερκούρη, Συνοδινού).
Πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε περισσότερα από 40 θεατρικά έργα. Ως συνιδρυτής του «Παλκοσένικου» και του θεάτρου Κνωσός, ανέβασε επιλεγμένα έργα κλασικού ρεπερτορίου όπως το  "Τώρα Κείτεται" από το "Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας".
Τη σημαντική παρουσία του στο Ελληνικό Θέατρο συμπληρώνουν 27 κινηματογραφικά έργα και 21 τηλεοπτικά.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ανάληψη Βοιωτίας.

Τραγικό τέλος για 65χρονο ομογενή στο Αίγιο.που απανθρακώθηκε μέσα στο όχημά του

Ήταν λίγα λεπτά μέτα τις 7 χθες το απόγευμα όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος Σωτήρης Μπετιχαβάς εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα στη συνέχεια το αυτοκίνητο να τυλιχτεί στις φλόγες και ο οδηγός του να απανθρακωθεί μέσα σε αυτό!
Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε στο Αίγιο, το απόγευμα της Πέμπτης, στην οδό Όθωνος, έξω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου. Τα αίτια του θανάτου του αλλά και της ανάφλεξης του αυτοκινήτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα, με την υπόθεση να παρουσιάζει διάφορα ασυνήθιστα στοιχεία. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για τροχαίο, αλλά για αυτοκτονία! Τα ευρήματα οδήγησαν σε υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι του νεκρού, στο οποίο και βρέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα, με τα οποία  ο 68χρονος αναφερόταν στην πρόθεσή του να θέσει τέλος στη ζωή του.
Όπως αναφέρει το www.filodimos.gr  tο μπροστινό μέρος του οχήματος είχε καβαλήσει το πεζοδρόμιο, σταματώντας στον κορμό ενός δέντρου, ακριβώς στο χείλος του γκρεμού.
Το περίεργο είναι πως, ως φαίνεται, η φωτιά δεν προκλήθηκε από τη σύγκρουση του οχήματος με το δέντρο, καθώς το μπροστινό μέρος είναι σχεδόν ανέπαφο από το τρακάρισμα, ενώ η μηχανή δεν έχει πάθει το παραμικρό. Είναι όμως καμένη η καμπίνα του οδηγού κάτι που δεν θεωρείται ιδιαίτερα συνηθισμένο σε τέτοια ατυχήματα..
 Στο σημείο, εξάλλου, μετέβη και ο Εισαγγελέας, ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του συμβάντος.
 Εξετάζονται, πάντως, όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να αποκλείεται τίποτα.
Η σορός του άτυχου άνδρα, που διέμενε χρόνια στις Η.Π.Α. διατηρώντας εκεί επιχειρήσεις, ανασύρθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, ώστε να οδηγηθεί στον ιατροδικαστή και να βγει το πόρισμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο ο 65χρονος, που δεν είχε ποτέ παντρευτεί ή αποκτήσει παιδιάΌπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν γύρω στις 8 για αυτοκίνητο που είχε πάρει φωτιά έξω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου και το οποίο έφερε πινακίδες με κόκκινα γράμματα και αριθμό κυκλοφορίας ΚΧΥ.... Αμέσως κινητοποιήθηκαν τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, όσο και η Ασφάλεια Αιγίου και η Τροχαία, που έφτασαν στο σημείο, δυστυχώς πολύ αργά, καθώς ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός και απανθρακωμένος. Από τις πινακίδες αναγνωρίστηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου του και ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του, που διαμένουν στο Πανόραμα πρώην Δήμου Συμπολιτείας.

Απαγωγή 6χρονης απο 25χρονη στην Κόρινθο

Απίστευτο θράσος είχε μια 25χρονη στην Κόρινθο που δεν δίστασε να μπεί και να απαγάγει ένα κοριτσάκι που έπαιζε αμέριμνο.
Η νεαρή γυναίκα εκμεταλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία της μητέρας του παιδιού, πήγε με σβέλτες κινήσεις προς το μέρος του και το άρπαξε.
Η 6χρονη τρόμαξε και άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση στην γειτονιά.
Πανικόβλητη τότε η γυναίκα το έβαλε στα πόδια σέρνοντας μαζί της το άτυχο κοριτσάκι.
Η μητέρα της μικρής τηλεφώνησε στην αστυνομία άνδρες της οποίας άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.
Τελικά η μικρούλα βρέθηκε λίγη ώρα μετά στο σπίτι της 25 χρονης και παραδόθηκε στους γοινείς της. Όπως έγινε γνωστό η κοπέλα που συνελήφθη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.

Το internet κερδίζει τη μάχη της ενημέρωσης αλλά και τις εντυπώσεις.

Μεγάλη πτώση έχουν δεχτεί οι εφημερίδες και τα περιοδικά σε όλη την Ελλάδα ενω ταυτόχρονα το διαδίκτυο και πολύ περισσότερο οι ενημερωτικές σελίδες και blogs κερδίζουν συνεχώς έδαφος επισκιάζοντας τα “παραδοσιακά” μέσα ενημέρωσης.

Αυτό αποκαλύπτει η ετήσια έρευνα της Pew Project για την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Η πρώτη χρονιά που άρχισε να φαίνεται ολοένα και περισσότερο το “φαινόμενο” αυτό είναι το 2010.

Και αυτό είναι αλήθεια διότι τόσο οι ………

ιστοσελίδες (και κυρίως αυτές που δεν ανήκουν σε συμφέροντα μεγαλοεκδοτών) όσο και τα Blogs, προσφέρουν πολύ πιο αντικειμενική ή αν θέλετε πολύ πιο καθαρή ενημέρωση, λένε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση και δεν ακολουθούν γραμμές της διοίκησης.
Πόσα παραδείγματα υπάρχουν τόσο στον Αθηναϊκό τύπο όσο και στον επαρχιακό με ελάχιστες πλην όμως αξιοσημείωτες εξαιρέσεις κυρίως στον επαρχιακό τύπο.

Την πραγματικότητα αποτυπώνουν οι πίνακες πώλησης των εφημερίδων το 2010 μέχρι και σήμερα. Τα νούμερα πωλήσεων διαρκώς συρρικνώνονται χωρίς να μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα.
Προκειμένου να κερδίσουν κάτι τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα από το διαδίκτυο είναι πολλές που βγαίνουν από το πρωί ολόκληρες στο internet και σε αρκετές περιπτώσεις δωρεάν.
Αλλά και πάλι είναι αδύνατον να πιάσουν την αναγνωσιμότητα που έχουν αποκτήσει ιστοσελίδες και Blogs.
Και αυτό γιατί οι ιστοσελίδες και κυρίως τα blogs αποτελούν την άλλη φωνή την Ελεύθερη που δεν χειραγωγείται από συμφέροντα και παιχνίδια των μεγαλοεργολάβων με την εξουσία.

Στην έρευνα επίσης επισημαίνεται ότι τα “παραδοσιακά” μέσα ενημέρωσης έφτασαν στο απόγειο τους και τώρα βρίσκονται στην καθοδική τους πορεία ενώ παράλληλα τα διαφημιστικά πακέτα διαρκώς μειώνονται και τα έσοδα των ιστοσελίδων κυρίως αυξάνονται και πλέον ξεπερνούν αυτά των εφημερίδων.
Ωστόσο όμως υπάρχουν εφημερίδες κυρίως στον επαρχιακό τύπο που προσφέρουν σωστή ενημέρωση από τον τόπο τους χωρίς να επισκιάζονται τα θέματα τους από συμφέροντα.
Και έχει πολύ μεγάλη σημασία μια εφημερίδα να ασχολείται με την ειδησεογραφία του νομού που εδρεύει.

report24.gr

Παρασκευή 18-3-2011 / 7.30 π.μ …… «Καφενείον η Ελλάς», το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

ΠΗΓΗ : prisma news

«Το "Καφενείον η Ελλάς"», το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Το ήρεμο κλίμα διήρκεσε 2-3 συμβούλια μόνο.... οι εντάσεις, οι φωνές και η οξύτητα επανήλθαν…. 2 φόρες διέκοψε η Πρόεδρος το Συμβούλιο για να ηρεμίσουν τα πνεύματα. Το καλό με τη νέα περίοδο και νέο προεδρείο, είναι ότι, γίνεται διάλογος και παίρνουν το λόγο και Σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν… Το κακό ότι η συζητηση πλατειάζει υπερβολικά .… το Συμβούλιο του Φεβρουαρίου διήρκεσε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.. ενώ το χθεσινό χρειάστηκε 2 μέρες για να συζητηθούν 20 θέματα, έστω και μερικά πολύ σημαντικά.. Μερικοί αναπόλησαν το προεδρείο Λογοθέτη… Μετά και τη 2η διακοπή διέκοψε δικαιολογημένα και τη μετάδοση το ραδιόφωνο.. κατά συνέπια το 16ο και σοβαρό θέμα για την παραχώρηση των σχολείων στον ΟΣΚ δεν το παρακολουθήσαμε.. (Το θέμα τελικά αναβλήθηκε, αλλά θα γίνει σημερα το πρωι συνάντηση στο δημαρχείο, για να βρεθεί τρόπος κοινής προώθησης, όπως αναφέρει, το ιστολόγιο του Ανδρέα Ζάρρου), οσο για τη συζητηση που προηγήθηκε, με αφορμή το σχολειό Πιτσών, όλοι παρέμειναν στην απόφαση της προηγούμενης μέρας, ενώ απερρίφθη το αίτημα παράτασης μίσθωσης του beach connection, θέμα για το όποιο μάθαμε πολλά, με πολλές αλήθειες, φασαρία και διακοπή,

Π. Μπεγλίτης:"Το ειδικό μισθολογικό καθεστώς θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες δυνάμεις"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σ' ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών, δήλωσε:

Η απόφαση της Κυβέρνησης... για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους, δεδομένου ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού, καθώς και οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, είναι ίδιες και μοναδικές για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει, επανειλημμένως, εκφράσει, με καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, τη θέση της. Οι σχετικές, κατά συνέπεια, πληροφορίες, που κυκλοφορούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία βάση αληθείας και δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας.
Αντίθετα το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω στο πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.Ε. - ΥΕΘΑ θα συμβάλει στην αποκατάσταση χρόνιων μισθολογικών αδικιών εις βάρος τους.


Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τιμά την εξέγερση του 1821

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Εορτασμού της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, διοργανώνει εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, στην Τρίπολη και ώρα 13:00 μ. μ.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκό, κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο.
Η διάλεξη θα έχει ως θέμα: «Οι δημοκρατικές αντιλήψεις κατά την περίοδο του Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων».
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προσκαλεί τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Σε αναδιοργάνωση των μονάδων της προχωρά η ΔΕΗ στην Κορινθία


Η ΔΕΗ Α.Ε. προχωρά στην αναδιοργάνωση των Μονάδων της μειώνοντας τους χώρους ευθύνης των τεχνικών υπηρεσιών του Νομού Κορινθίας, από τρεις σε δύο, με έδρα την Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο. Ενημερωτικό έγγραφο για την αναδιοργάνωση των Μονάδων της ΔΕΗ απέστειλε στη Βουλή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αικατερίνης Φαρμάκη-Γκέκη.

«Πρωταρχικός στόχος της ΔΕΗ ΑΕ είναι η βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών της. Οι οργανωτικές δομές, η αξιοποίηση των διατιθεμένων πόρων, η μείωση των δαπανών, η βελτίωση της ασφάλειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων είναι παράγοντες οι οποίοι αξιολογούνται συνεχώς και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ικανοποίησής του εν λόγω στόχου», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης. 
Ειδικά για το νομό Κορινθίας, ο κ. Ζερβός σημειώνει ότι «η δομή και ο αριθμός των Μονάδων είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού αρκετών δεκαετιών πριν. Οι παράγοντες που οδήγησαν στη δομή αυτή τότε, ήταν ο χρόνος και οι δυνατότητες μετάβασης προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ και των πελατών της στις Μονάδες, η επικοινωνία, τα μέσα και ο εξοπλισμός που υπήρχε, η εμπειρία προσωπικού κλπ.  
Σήμερα είναι κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Όλοι οι παράγοντες έχουν διαφοροποιηθεί, η συγκοινωνία, η πρόσβαση, η μεταφορά, η επικοινωνία γίνονται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα ενώ οι ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας εξυπηρέτησης και μείωσης πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και δαπάνες είναι πιεστικές και επιβάλλουν τη βέλτιστη δυνατή διαχείρισή της».
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση της, είχε επισημάνει ότι την τρέχουσα περίοδο η τεχνική υπηρεσία στο Κιάτο καλύπτει και την περιοχή του Ξυλοκάστρου καθώς η εκεί υπηρεσία δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό. 
Ο κ. Ζερβός, στο έγγραφο του, αναφέρει ότι στο Κιάτο θα διατηρηθεί γραφείο εξυπηρέτησης, προσθέτει δε ότι με τις παραπάνω ενέργειες «επιτυγχάνεται οικονομικότερη λειτουργία και βελτίωση της απόδοσης των Μονάδων με συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας, της εξυπηρέτησης των πελατών και της ασφαλέστερης λειτουργίας των εγκαταστάσεων».

ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

Θέσεις του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Η κυβέρνησή μας πανηγυρίζει. Για τα νέα μέτρα βέβαια και για τις νέες δεσμεύσεις, που αναλαμβάνει απ τους ξένους δανειστές μας, έναντι μικρής προσωρινής ανακούφισης. Πόσο αστεία, πόσο βάρβαρα μεταχειρίζεται την απλή, ανθρώπινη λογική ! Μας κρύβει δόλια, πως τον φτωχό τον ακολουθεί παντού η φτώχεια του. Πως η φωτιά της ανεργίας φθάνει ίσαμε το ταβάνι (σκαρφαλώνει στο 14% του ενεργού μας πληθυσμού ! ). Πως με τη νέα ρύθμιση θα πληρώνουμε λίγο μικρότερες δόσεις, περισσότερους όμως τόκους, για περισσότερα χρόνια. Πως με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα θα αποπληρώνει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού χρέους της κάθε χρόνο (με τι λεφτά άραγε ; ). Πως με τη σημερινή Μνημονιακή της πολιτική, που δεν αλλάζει, η χώρα μας εχει ύφεση 6% ! Πως ενώ η ένδεια των καιρών μας τρυπά την κοινωνική της πολιτική κυριολεκτικά σαν βελόνα, ορισμένοι λίγοι βουτούν στο κέρδος, όπως οι ποντικοί στο λάδι. 
Κατάληξη ; Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι ασφαλώς τελειωμένη υπόθεση. Χρειάζεται όμως γρήγορο, νευρώδες πέταγμα της σκέψης. Ανάπτυξη ζητά. Αλλαγή δηλ.των όρων του Μνημονίου

www.steliosmarkellos.gr

5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 22.3.2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-Περιφ.-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί στις 22.3.2011

Αν και δεν ήταν ΔΣ αυτό...

Αν κάποιος άντεξε και παρακολούθησε ή άκουσε, ολόκληρο το σημερινό ΔΣ, μάλλον θέλει ιατρική παρακολούθηση (συμπεριλαμβανομένης και της αφεντομουτσουνάρας μου). Παρ' όλα αυτά, για τα σημαντικά θέματα μάλλον βγήκαν θετικά συμπεράσματα και αποτελέσματα.
Κατά αρχάς στο θέμα των αναψυκτηρίων του Πευκιά, αναδείχτηκε επιτέλους η αλήθεια. Δηλαδή, ότι για πολλά χρόνια η δημοτική αρχή έπαιζε με πελατειακούς όρους και ανανέωνε συμβάσεις παράνομα, ρισκάροντας και υποθηκεύοντας την υπόσταση του δάσους (το θετικό είναι ότι το παραδέχτηκαν, μη μπορώντας να αμφισβητήσουν τα έγγραφα που έδειχναν την πραγματικότητα).
Στο θέμα της παραχώρησης των οικοπέδων των σχολείων στον ΟΣΚ, αναδείχτηκε από τη μία, μέσα από την έρευνα και την παρέμβασή μας, η ανάγκη ελέγχου και άμεσης επέμβασης σε σχολεία μας και από την άλλη διαφάνηκε διέξοδος συναίνεσης. Το θέμα τελικά αναβλήθηκε, αλλά αύριο (σήμερα) στις 9π.μ. έχουμε συνάντηση στο δημαρχείο, για να βρούμε τρόπους κοινής προώθησης του ζητήματος.
Κατά τ' άλλα, ...τραγωδία! 3 Depon χρειάστηκα, συμπληρωματικά στη νικοτίνη...

Armonistas

Τόσο πολύ τους ενοχλεί η Ορθοδοξία - Διαβάστε τι έκανε το λαμόγιο ο Μπαρόζο - Έγγραφη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος

Έντονες αντιδράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προκάλεσε η έκδοση του «Ημερολογίου του 2011» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου καταχωρούνται οι εορτές όλων των θρησκειών εκτός από τις χριστιανικές εορτές. Στην έγγραφη αντίδραση της Εκκλησίας απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Μπαρόζο, με απαντητική επιστολή του στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τη δυσαρέσκεια που... μπορεί να προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους Ευρωπαίους πολίτες η παράλειψη αυτή. Σας παρακαλώ να δεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους της Επιτροπής οποιαδήποτε πρόθεση δυσμενούς μεταχείρισης της χριστιανικής θρησκείας με την έκδοση αυτή».

«Προς αποκατάσταση της παράλειψης θα αποστείλουμε πολύ σύντομα διορθωτικό σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβαν το ''Ημερολόγιο 2010/2011''. Το διορθωτικό αυτό θα αναφέρει τις εθνικές και θρησκευτικές αργίες στο σχετικό κράτος-μέλος. Οι αργίες αυτές θα ενσωματωθούν οριστικά στην επόμενη έκδοση του Ημερολογίου, που βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία» πρόσθεσε.

Πηγή:Hellenic Revenge