Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

O Θανάσης Παπαχρηστόπουλος υποψήφιος στην Κορινθία με την Νέα Δημοκρατία

Ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στις προσεχείς εκλογές στην περιφέρεια της Κορινθίας.
Ο αλτρουϊστής γιατρός είναι μία ξεχωριστή πολιτική περίπτωση και η υποψηφιότητα του σηματοδοτεί εκτός απο την ποιότητα στο ψηφοδέλτιο και την επανασύνδεση του κόμματος με την μαχόμενη κοινωνία. Ενας ξεχωριστός άνθρωπος που φέρνει στην Κορινθία ένα διαφορετικό αέρα και δίνει νόημα στην ουσία της πολιτικής.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ;

Γεννήθηκε στο Μελίσσι Κορινθίας με καταγωγή από το Πανόραμα του Φενεού Κορινθίας. Στο Μελίσσι τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και συνέχισε Γυμνάσιο και Λύκειο στο Κιάτο. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από όπου και αποφοίτησε. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.
Μετά την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και μέχρι σήμερα διαμένει στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης.
Υπηρέτησε για 30 μήνες στον Ελληνικό Στρατό (περίοδος επιστράτευσης) εκ των οποίων 22 μήνες στην Βόρεια Ελλάδα. Επιστημονική Δραστηριότητα Εργάζεται αποκλειστικά στα Δημόσια Νοσοκομεία πάνω από 25 χρόνια, εκ των οποίων, 21 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μετά το τέλος της ειδικότητάς του 1980 (Δερματολογία – Αφροδισιολογία) μετεκπαιδεύτηκε στην χειρουργική μεταμόσχευση (hair replacement surgery) στο Μαϊάμι των Η.Π.Α.
Το 1984 σε ημερίδα της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρίας παρουσίασε μαζί με τον Διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση στην Ελλάδα (Μάιος 1984, Holiday Inn).
Η πολυετής επιστημονική ιατρική έρευνά του μαζί με άλλους συναδέλφους του από το εξωτερικό (Maclom Ponts καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Berckley) που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αφορά στην εναλλακτική πρόταση στην πρόληψη του AIDS μετά την παρουσίαση σε διεθνές Δερματολογικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη (4/4/1998) γίνεται η αιτία για αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες «ΝΕΑ» (7/4/1998), «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (7/4/1998) και έγινε ευρέως γνωστή με την δημοσίευση άρθρου – σχολίου του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (1/12/2001) με τίτλο «Ποιοι παίζουν ακόμα με την πρόληψη του AIDS;»
Αφού εργάσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λοιμωδών (κέντρο χανσενικών) και στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, εντάσσεται από τους πρώτους στο νεοσύστατο τότε Ε.Σ.Υ. (1985) και εργάζεται ως Επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός αρχικά ως Επιμελητής Α΄ και στη συνέχεια ως Διευθυντής του Δερματολογικού Τμήματος, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

 Πολιτική Δραστηριότητα
Σαν φοιτητής δραστηριοποιήθηκε στην Οργάνωση «Ρήγας Φερραίος». Συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις (Συλλαλητήρια Μουσείου, Αμφιθέατρο Φυσιολογίας Γουδί) και στην πρώτη μαζική αντιδικτατορική εκδήλωση (Κατάληψη Νομικής Φεβρουάριος 1973).
Στην ιστορικά πλέον καταγεγραμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου η Ιατρική Σχολή ανέλαβε την περιφρούρηση των εξωτερικών χώρων συμμετείχε στην επιτροπή περιφρούρησης.
Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθήνας.
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας & Πρόνοιας Νικήτα Κακλαμάνη, διορίσθηκε τον Σεπτέμβριο του έτους 2004 Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» και παραιτήθηκε από τη θέση του Διοικητή στις 10/8/2006, προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 στον Δήμο Ξυλοκάστρου εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτιμήσεως στον Συνδυασμό «Νέα Πορεία» του φαρμακοποιού Βλάση Αλογογιάννη.
Είναι εκλεγμένο μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Συνδικαλιστική Δραστηριότητα
Τον Νοέμβριο του 2002 εκλέχτηκε στην ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) με την παράταξη της ΔΗΚΝΙ. Λίγους μήνες αργότερα με τη συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ εκλέχτηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κοινωνική Δραστηριότητα
Στις 19 Μαϊου 1999. Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά) οργανώνει και χρηματοδοτεί ανθρωπιστική αποστολή στην εμπόλεμη τότε Σερβία, για ενίσχυση και βοήθεια των αποκλεισμένων από τις αεροπορικές επιδρομές Νοσοκομείων της, στην οποία και συμμετέχει.
31 Οκτωβρίου 2001. Μεταβαίνει στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν, περιοχή Τσάμαν, όπου μαζί με διεθνή ανθρωπιστική ομάδα περιθάλπει Αφγανούς πρόσφυγες.
9 Μαρτίου 2003. Με χρηματοδότηση της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά) και τη βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου βρίσκεται στην Βαγδάτη σε ανθρωπιστική αποστολή (φαρμακευτικό υλικό για τα παιδιά που προσβλήθηκαν από ραδιενέργεια – σύνδρομο του κόλπου). Η επιστροφή του πραγματοποιείται στην κυριολεξία με την ψυχή στο στόμα, μία μέρα πριν από το οριστικό κλείσιμο του αεροδρομίου της Βαγδάτης.
7 Ιανουαρίου 2005. Μεταβαίνει στην Ταϋλάνδη (νήσος Πουκέ Κάιλακ) όπου συμμετέχει σε ανθρωπιστική αποστολή με φαρμακευτικό υλικό, λίγες μέρες μετά το φονικό τσουνάμι.
21 Ιουλίου 2006. Συμμετέχει σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Βηρυττό, λίγο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του Λιβάνου από την Ισραηλινή αεροπορία, δραστηριότητα για την οποία του απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος από τον Ιατρικό Σύλλογο του Λιβάνου.
Δεκέμβριος 2008. Συμμετέχει στην διεθνή ανθρωπιστική αποστολή με προορισμό τη Γάζα που ξεκίνησε από τη Λάρνακα της Κύπρου με το πλοιάριο Αρίων. Εμπλοκή με το Ναυτικό των Ισραηλινών στο μέσον της διαδρομής και αναγκαστική επιστροφή πάλι στην Κύπρο.
Ιανουάριος 2010. Σε ανθρωπιστική αποστολή στη σεισμόπληκτη Αϊτή με τους Γιατρούς της Ειρήνης, όπου για δύο σχεδόν εβδομάδες οι Γιατροί της Ειρήνης σε υπαίθριο ιατρείο δίπλα στους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Δεκέμβριος 2010. Με τους Γιατρούς της Ειρήνης σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αϊτή – επιδημία χολέρας.
Απρίλιος 2011. Συμμετοχή σε ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη στα σύνορα με την Τυνησία. Αύγουστος 2011. Συμμετέχει σε ανθρωπιστική αποστολή στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και παρέχει με τους Γιατρούς της Ειρήνης ιατρικές υπηρεσίες από το Νοσοκομείο της συνοριακής πόλεως Αλτενόγιου της Τουρκίας στους Σύριους πρόσφυγες.
Είναι ιδρυτικό μέλος των Γιατρών της Ειρήνης. Στο καταστατικό των Γιατρών της Ειρήνης απαγορεύεται η κρατική οικονομική ενίσχυση, όπως και η οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδέχονται άπαντες το αξίωμα, ότι η παροχή των υπηρεσιών υγείας δεν ανταλλάσσεται ποτέ με χρήμα.
Σήμερα που οι άνθρωποι των αγορών, δηλαδή το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, αποφασίζουν αυθαίρετα για τις τύχες όλων των υπολοίπων Σήμερα που το χρηματοπιστωτικό καθεστώς της καζινοοικονομίας αβίαστα εξοντώνει και καταδικάζει, όχι απλούς πολίτες, αλλά χώρες ολόκληρες στην ανεργία και την φτώχια Σήμερα που ελάχιστοι ακόμη αντιστέκονται στην Κίρκη του κέρδους και του χρήματος
Αξίζει να προσέξουμε τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του γιατρού Θανάση Παπαχριστόπουλου στο Νομό Κορινθίας

diogenis-press.gr