Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Στο ίδιο έργο...θεατές – Έχασε και από την Άντερλεχτ η ΑΕΚ. Ο Ζιλε την... "ξύρισε" κανονικά

Η Ένωση γνώρισε την πέμπτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στον όμιλο του Europa League και αν θέλει να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ πρέπει να πάρει βαθμό στο τελευταίο ματς κόντρα στην Στουρμ Γκρατς. Ο Ζιλε... ξύρισε την ΑΕΚ με 2 τέρματα και οδήγησε την Άντερλεχτ στην πέμπτη της νίκη.

Η ΑΕΚ που έτσι κι αλλιώς δεν είχε ελπίδες πρόκρισης έχασε με 2-1 από την Άντερλεχτ σε ένα ματς που κρατάει την καλή εικόνα που είχε από το 60' και μετά. Η Ένωση προδόθηκε από τις αμυντικές της αδυναμίες, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Αγωνία για την κατάσταση του Βάργκας που αποχώρησε τραυματίας.
 
Το πειραματικό σχήμα που παρέταξε ο Κωστένογλου άργησε να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο και η Άντερλεχτ χτύπησε μόλις στο 4ο λεπτό.
 Ο Ζιλέ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κανού και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Η ψυχρολουσία ξεπεράστηκε γρήγορα, αφού η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της και αφού πρώτα προειδοποίησε με τον Γκερέιρο, έφτασε στην ισοφάριση στο 18'. Ο Σιαλμάς έκανε εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και με αριστερό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 36' ο Ζιλέ σημείωσε και δεύτερο τέρμα. νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά σκόραρε για δεύτερη φορά. 
Η ΑΕΚ κατέρρευσε μετά το 1-2 και ως το τέλος του ημιχρόνου θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα τέρματα αλλά ο Σουάρεζ δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.
 Η είσοδος Μπέλεκ, Βάργκας βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ αλλά ο Κωστένογλου είδε τον Βάργκας να τίθεται νωρίς νοκ άουτ λόγω τραυματισμού. Στη θέση του μπήκε ο Λεονάρντο που αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του.
 Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Σιαλμά αναστάτωσαν την άμυνα της Άντερλεχτ και θα μπορούσε να σκοράρει ειδικά στη φάση του 80ου λεπτού που βρέθηκε απέναντι στον Προτό.
 Λίγο πριν το τέλος του αγώνα η Άντερλεχτ άγγιξε το 1-3 αλλά το τακουνάκι του Ντε Σουτέρ σταμάτησε στο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Χέλγκασον (46' Βάργκας και στο 63' Λεονάρντο), Μανωλάς, Κάλα, Εγγλέζου, Μάκος, Γκερέιρο, Μπερνς (46' Μπέλεκ), Κλωναρίδης, Σιαλμάς  
Άντερλεχτ: Προτό, Σαφαρι (54' Οντόι), Γιουχαζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Μάρετσεκ (71' Φερνάντο),Κλίεσταν, Σουάρεζ (83' Ντε Σούτερ), Κανού, Γιοβάνοβιτς
 
12ος όμιλος
 
Λοκομοτίβ Μόσχας – Στουρμ Γκρατς 3-1 (62' Μαϊκόν, 72' πεν. Σίτσεφ, 89' Γκλουσάκοφ – 64' Κάιντς)
ΑΕΚ – Άντερλεχτ 1-2 (18' Σιαλμάς - 4', 36' Ζιλέ)
 
Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες
 
1. Άντερλεχτ 15
2. Λοκομοτίβ Μόσχας 12
3. Στουρμ Γκρατς 3
4. ΑΕΚ 0

Η τελευταία αγωνιστική 14/12
 
Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ
Άντερλεχτ – Λοκομοτίβ Μόσχας

newsit.gr