Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Επαναλμβάνεται η Θεατρική παράσταση «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη στο Ξυλόκαστρο


Ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Κυλλήνιος Άδωνις» σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρουσιάζει την Θεατρική παράσταση «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Το Σάββατο 3 και τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.30μ.μ. στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».
Τιμή πρόσκλησης: 5 ευρώ
Η παράσταση επαναλαμβάνεται μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο, Δερβένι, Συκιά όπου παρουσιάστηκε.
Λίγα λόγια για το έργο
"Η θαυμαστή Μπαλωματού, είναι μια χαριτωμένη γυναίκα του λαού, ένα ποιητικό πλάσμα που ο συγγραφέας το σφράγισε με τη βούλα της λαϊκής μαντινάδας και του παραμυθιού", μας λέει ο Λόρκα προλογίζοντας το έργο του, που το ονομάζει βίαιη φάρσα. "Η θαυμαστή Μπαλωματού" είναι ένα έργο ποιητικό που αναδίνει το άρωμα της ανδαλουσιανής γης, της ιδιαίτερης πατρίδας του ποιητή, την Ανδαλουσία που τόσο πολύ αγάπησε και τραγούδησε ο Λόρκα, εκεί όπου έμελλε να κοπεί και το νήμα της ζωής του, νέος 37 χρονών τότε και στο κορύφωμα της ποιητικής του δημιουργίας, καθώς σκληρά και άδικα εκτελέστηκε από την Guardia Civil, εκείνο το αυγουστιάτικο πρωινό του 1936.

Η θαυμαστή Μπαλωματού είναι επίσης μία απολογία για την ανθρώπινη ψυχή, δοσμένη με χάρη και με γοργό ρυθμό, με πλούσια λαικά στοιχεία, τις ρίζες της θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στις γιορτές και τα τραγούδια της Ανδαλουσίας, κι είναι ένα από τα δύο θεατρικά έργα του Λόρκα που η έκβασή της δεν έχει τραγικό τέλος. Παίχτηκε για πρώτη φορά σε φιλικό κύκλο του Λόρκα, το 1930, και τα κοστούμια είχε φιλοτεχνήσει τότε ο Πικάσο.