Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μελέτη σωτηρίας του Κορινθιακού κόλπου

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικος είναι πρόεδρος στον σύνδεσμο Προστασίας και Οικολογικής ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου. Ο σύνδεσμος εδώ και χρόνια πιέζει για δράσεις που θα προστατεύσουν τον κόλπο.
Με την ιδιότητα του αυτή συμμετείχε στην  σύσκεψη σήμερα το πρωί στην Αθήνα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία συμμετείχε η αρμόδια επίτροπος αλιείας Μαρία Δαμανάκη.
Παρόντες οι περιφερειάρχες Αττικής κ.Σγουρός και Δυτικής Ελλάδας κ.Κατσιφάρας, ο πρόεδρος της επιτροπής αλιείας της Βουλής βουλευτής κ.Καρτάλης, ο βουλευτής κ.Τσούκαλης,ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες και η Greenpeace.
Για πρώτη φορά το πρόβλημα τα σοβαρά προβλήματα του Κορινθιακού μπήκαν σε μία σωστή βάση. Αποφασίστηκε να γίνει μία σοβαρή μελέτη η οποία θα καταγράψει τα πάντα. Από τις Ποσειδωνίες μέχρι και την παράνομη αλιεύση. Ολοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν να σταματήσει άμεσα  η παρουσία μηχανότρατων στον κόλπο και να ελεχθεί η παράνομη αλιεύση. Για πρώτη φορά θα μελετηθεί η μόλυνση της θαλασσας από τα αστικά απόβλημα και την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Ασφαλώς πρόκειται για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη και γεννιέται η ελπίδα ότι μπορεί στο μέλλον να σωθεί και να αναγεννηθεί ο Κορινθιακός.
Η κα. Δαμανάκη θα βρεί όπως δήλωσε τρόπο και χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να προχωρήσει η μελέτη που είναι απαραίτητη για να προστατευθεί ουσιαστικά ο Κορινθιακός..!

moriasnews.gr