Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μπεγλίτης: Συνέντευξη - ποταμός

Πολιτικό λάθος, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης. «Δεν κάνει καλό στην τόπο η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι λόγω αυτής της συνεργασίας, θα υπάρξει εκροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τα Αριστερά. Ήδη, όπως ανέφερε, μερίδα του κόσμου με προοδευτική αντίληψη για τη ζωή, σιγά σιγά φεύγει.

Στην ακροδεξιά συμπεριλαμβάνω το ΛΑ.Ο.Σ

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι συμπεριλαμβάνει το ΛΑΟΣ στην Aκροδεξιά, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στις τάξεις του κόμματος, που έρχονται από την ακροδεξιά και διατηρούν συνεργασία με αντίστοιχες δυνάμεις στην Ευρώπη.
Ερωτηθείς για σημεία σύγκλισης του ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟΣ την τελευταία περίοδο, μέσα από την ψήφιση του μνημονίου, τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής αλλά και τη στρατηγική του στη διαμόρφωση μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης μίλησε για συγκυριακές επιλογές ανάλογα με τα συμφέροντα που έβλεπε κάθε φορά η ηγεσία του κόμματος.
«Δεν υπήρχε πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε.

Κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε επίσπευση στις κρίσεις των ενόπλων δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν έκτακτες.
«Ήταν τακτικές, εδώ και πολύ καιρό σχεδιασμένες» είπε χαρακτηριστικά ενώ για πρώτη φορά όπως συμπλήρωσε έγιναν με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο.

Για επιθέσεις σε Παπανδρέου

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα ο Γ. Παπανδρέου, δήλωσε συγκλονισμένος από συγκεκριμένες συμπεριφορές που καταγράφηκαν τον τελευταίο μήνα.
Συμπεριφορές που όπως είπε, κινούνταν εκτός δημοκρατικής σταθερότητας.
«Ζητούσαν να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός,  για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αυτό για μένα αποτελεί δημοκρατική εκτροπή».

Για Σαμαρά

Για τον Α. Σαμαρά και το ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων, εκτίμησε ότι ο αρχηγός της ΝΔ, θα αποδειχθεί μία τραγική πολιτική προσωπικότητα λόγω της αντιμνημονιακής πολιτικής που ακολουθούσε.
«Είδε, το δημοσκοπικό τυρί, αλλά δεν είδε φάκα» ανέφερε χαρακτηριστικά  παρατηρώντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει τεράστιο στρατηγικό πρόβλημα
Η έγγραφη εγγύηση δεν είναι ένα καπρίτσιο, των Ευρωπαίων είναι απόφαση των θεσμικών οργάνων της ευρωζώνης λίγο πριν από την 27 Οκτωβρίου
Όταν αποδέχεται, τις αποφάσεις της 27 Οκτωβρίου, είναι σαν να αποδέχεται τα συμπεράσματα του Eurogroup.

ΕΡΤ: Επικράτησαν ισοπεδωτικές αντιλήψεις

Ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς που υπήρξαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα επικράτησαν ισοπεδωτικές αντιλήψεις.
«Δεν μπορείς να κρίνεις τη Δημόσια τηλεόραση από τα ποσοστά. Μπορείς να το ενσωματώσεις αυτό ως κριτήριο, δεν μπορεί όμως αυτό, να είναι το κριτήριο του όποιου σχεδιασμού σου» ανέφερε χαρακηριστικά και συμπλήρωσε
«Η δημόσια τηλεόραση, έχει άλλη αποστολή, να φθάνει μέχρι το τελευταίο χωριό, γιατί προσφέρει μία υπηρεσία στον πολίτη».
Παράλληλα, παρότι παρατήρησε ότι «έχει πολλά ράμματα στη γούνα της» θα έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός, σε μία άλλη αντίληψη.
«Μικρότερο κράτος που είναι ανάγκη, δεν σημαίνει και αποδιαρθρωμένο κράτος» συμπλήρωσε με νοήμα.
Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού
ert.gr