Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Βίοι αντίθετοι για τους «Δικέφαλους». - Ερυθρόλευκη εξόρμηση στη Τρίπολη

Αντίθετες πορείες ακολουθούν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα οι δύο «δικέφαλοι» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Η «Ένωση» πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο κερδίζοντας με δύο τέρματα του Μπέλεκ στο 21' και στις καθυστερήσεις, τον Παναιτωλικό με 2-0. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολή του Μπαμόγκο στο 79' με απ' ευθείας κόκκινη που χτύπησε εκτός φάσης τον Καράμπελα.
O ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε ακόμη ένα παιχνίδι να εκμεταλλευτεί την έδρα του και «στραβοπάτησε» για μία ακόμα φορά στη Τούμπα παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία (0-0) στη μαχητική Κέρκυρα, που παρατάχτηκε με καθαρούς αμυντικούς προσανατολισμούς και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.
 Τέλος στο Ηράκλειο , στο τρίτο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, ο Εργοτέλης νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Η ομάδα του Ηρακλείου πήρε από το πρώτο τέταρτο (15') προβάδισμα στο σκορ με τον Φραγκουλάκη, ενώ στο 63' διπλασίασε τα τέρματα του με το αυτογκόλ του Κώτσιου. Ο ΠΑΣ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 80'  με πέναλτι του Μπακαγιόκο, που ανατράπηκε από τον Σαρρή ο οποίος αποβλήθηκε.

Σήμερα Κυριακή, στις 19:30  ο Ολυμπιακός που προέρχεται από τη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη του στη Μασσαλία, φιλοξενείται στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Ο Ολυμπιακός,  κατεβαίνει στην Τρίπολη με πολλές απουσίες. Στην Αθήνα έμειναν οι Γέστε , Ιμπαγάσα και ο Φέισα, που υπέστη μερική ρήξη έσω μηνίσκου και το πιθανότερο είναι να επανεμφανιστεί με το νέο έτος. Ως εκ τούτου ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί αποδεκατισμένος στην αρκαδική πρωτεύουσα, γεγονός, που ευνοήσει τον Χαβίτο να συμπεριληφθεί στην αποστολή μετά από καιρό. Εκτός πλάνων και οι συνήθεις ύποπτοι Ζαραδούκας, Δασκαλάκης και Βαλεριάνος.  Στην αποστολή στην Τρίπολη μετέχουν: Κοστάνσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέβας, Μοδέστο, Αμπντούν, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Μόνχε, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, ΜιραλάςΣτο πλευρό του "Θρύλου" θα βρίσκονται πάνω από 2.000 οπαδοί του. Ο αγώνα της Τρίπολης θα μεταδωθεί ζωντανά από τη NOVA.

Στο ΟΑΚΑ στις 17:15 ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ,  ενώ  ο Ατρόμητος , δύο ώρες αργότερα ,θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο που έχει μετά από εννέα αγώνες στην έδρα της Ξάνθης.
Ακόμη, ο Πανιώνιος με τον Ακη Μάντζιο πλέον στον πάγκο του υποδέχεται στις 17:15 τον Αρη, σε έναν αγώνα χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Τέλος προβάδισμα -κυρίως λόγω έδρας- έχει ο Λεβαδειακός που στις 15:00 φιλοξενεί τη Δόξα Δράμας.