Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ντροπή! Ατελείωτες ουρές στα κεντρικά της ΔΕΗ - Ο κόσμος τι σας φταίει; - Παρά τις διαβεβαιώσεις κόβουν το ρεύμα σε πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν

- ΔΕΗ: "Εάν δε βγει νέα εγκύκλιος εμείς θα κόβουμε το ρεύμα"
- Ηλικιωμένοι περιμένουν για ώρες στην ουρά
- 4η μέρα κατάληψης της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος στον Χολαργό

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου καθώς οι πολίτες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, άλλοι για να πληρώσουν το χαράτσι, άλλοι για να πληρώσουν ληγμένους λογαριασμούς, άλλοι για να ζητήσουν ρύθμιση, άλλοι για να ζητήσουν επανασύνδεση του ρεύματος που τους το έκοψαν γιατί δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν και άλλοι για να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής.
Ο φακός του Νewsit κατέγραψε τις εικόνες ντροπής με τους ηλικιωμένους να περιμένουν με τις ώρες για να πληρώσουν το χαράτσι από την πενιχρή τους σύνταξη. Και ενώ η κατάσταση είναι τραγική οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ δεν έχουν ανοιχτά όλα τα ταμεία και υποβάλλουν τον κόσμο σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία. Οπως μας είπαν δύο συνταξιούχοι, ο κύριος Νίκος και ο κύριος Γιώργος "η κατάσταση είναι απαράδεκτη, σχεδόν ολη μας η σύνταξη θα πάει στο χαράτσι και μας ταλαιπωρούν και από πάνω".



Αλλοι για να περάσουν την ώρα τους μέχρι να έρθει η σειρά τους διαβάζουν την εφημερίδα τους.
 Στην ουρά και ο συνταξιούχος κύριος Γιώργος που μας λέει "παίρνω σύνταξη 726 ευρώ, πως θα τα βγάλω πέρα;"



Στο μεταξύ για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος στον Χολαργό. Παρά το γεγονός πως ο εισαγγελέας έδωσε χθες τελεσίγραφο στους συνδικαλιστές να εγκαταλείψουν το κτίριο αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει εώς τώρα με αποτέλεσμα το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα "ΕΡΜΗΣ" να είναι εκτός λειτουργίας. Και το μπάχαλο δε σταματά εδώ.

Παρά τις διαβεβαίωσεις του Υπουργείου Οικονομικών πως δε θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, από το πρωί ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως "εάν δεν μας έρθει εγκύκλιος από το Υπ.Οικονομικών εμείς θα εφαρμόζουμε τον νόμο και θα κόβουμε το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν μέσα σε 40 ημέρες".
newsit.gr