Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Νικολόπουλος...Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Αν η Κυβέρνηση κατάφερνε στοιχειωδώς να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε. Αν πετύχαινε να συγκρατήσει το έλλειμμα. Αν αξιοποιούσε τις πολλές θυσίες των Ελλήνων πολιτών τους τελευταίους μήνες, δεν θα έφερνε αυτή την καταιγίδα μέτρων και ανατροπών.Το Πολυνομοσχέδιο “κουρεύει” μισθούς συντάξεις, Επικουρικές, Εφάπαξ.
Απολύει μαζικά εργαζόμενους από τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μέσω της Εργασιακής Εφεδρείας.
Με πρόσχημα την Αναγκαία Διοικητική αναδιάρθρωση θεσμοθετεί τον κομματισμό, στήνει ένα πράσινο κράτος όπου τύχη για θέση προϊσταμένου θα έχουν μόνο οι διορισμένοι τη δεκαετία του ‘80!
Αναστέλλει τη λειτουργία των Κλαδικών Συμβάσεων.
Με τον τρόπο αυτό δεν μειώνει απλώς Εργασιακά Δικαιώματα, ανατρέπει κάθε είδους ισορροπίας που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της Αγοράς Εργασίας.
Η Κυβέρνηση οφείλει να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης της Ανεργίας και της Κοινωνικής Υποβάθμισης.
Πρέπει να αλλάξει πολιτική και να στραφεί στην επανεκκίνηση της Οικονομίας στην ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου.
Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει.
Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι καταστροφικό».