Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ξεκινώντας από σήμερα μια σειρά επαφών στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, εκπροσωπώντας τη ΝΔ, συναντήθηκα με την κα Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ. Η συζήτησή μας έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα
Μετέφερα στην κα Λαγκάρντ την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες μιας πολιτικής, που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς και στους στόχους που έχουν τεθεί.

 Τη διαβεβαίωσα όμως – εκ μέρους του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά - ότι η Νέα Δημοκρατία, συμφωνεί με το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όχι με τη μεθοδολογία που ακολουθείται μέχρι σήμερα, διότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα είναι η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η ανάγκη προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

Της μετέφερα τις θέσεις και τις απόψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις οποίες πρέπει να πω, ότι γνώριζε αλλά και την εποικοδομητική αντιπολίτευση που η ΝΔ τηρεί τα δύο τελευταία χρόνια. Έχει βοηθήσει και ψηφίσει ότι είναι θετικό για τη διέξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ έχει καταψηφίσει ότι οδηγεί σε νέο κύκλο ύφεσης.

Της υπογράμμισα όμως και την αγωνία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της, ως μέλος της Ευρωζώνης, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της, κάτι που προϋποθέτει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, ώστε να αναλάβει μόνη της τα του οίκου της, πέραν από την τακτοποίηση του χρέους.

Μόνο έτσι θα ανατραπεί η συνεχιζόμενη ύφεση και θα αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη».