Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Γιώργος Κασαπίδης...Σημαντικότατος είναι ο ρόλος του αμπελοοινικού τομέα για την οικονομία των νομών Κορινθίας και Αχαΐας


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την περιοδεία του σε αγροτικές περιοχές στους νομούς Κορινθίας και Αχαΐας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σημαντικότατος είναι ο ρόλος του αμπελοοινικού τομέα για την οικονομία των νομών Κορινθίας και Αχαΐας.
Χιλιάδες θέσεις εργασίας στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία αμπελοοινικών προϊόντων, δημιουργούνται στους δύο αυτούς κατ’ εξοχήν αμπελουργικούς νομούς της Πελοποννήσου και είναι μεγάλης αξίας ο παραγόμενος πλούτος για την τοπική κοινωνία.
Θετικότατες είναι και οι επιπτώσεις των προϊόντων αυτών στην εθνική μας οικονομία, αφού τόσο η κορινθιακή σταφίδα, η σουλτανίνα και τα κρασιά ΟΠΑΠ Αϊ Γιωργίτικο, μαυροδάφνη, και μοσχάτο Ρίου των αντίστοιχων ζωνών της Νεμέας, της Πάτρας και του Ρίου είναι βασικά εξαγώγιμα προϊόντα.
Αυτή τη δυναμική οφείλουμε όλοι να τη διασφαλίσουμε και να την ενδυναμώσουμε, καταπολεμώντας κάθε τι που αντίκειται σ’ αυτό.
Η καταπολέμηση κάθε είδους νοθείας ή ελληνοποιήσεων, με αποτελεσματικούς ελέγχους, ψηφιοποίηση των δηλώσεων συγκομιδής και παραγωγής και εφαρμογή αυστηρών συστημάτων διασφάλισης της ποιότητας.
Παράλληλα, η προώθηση των προϊόντων αυτών, τόσο στο εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη δραστική μείωση και το μηδενισμό του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων της χώρας μας.
Όμως, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει σχέδιο και πολιτική πρόταση που να προβλέπει δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τα βασικότερα προβλήματα του αμπελοοινικού τομέα, που αφορούν εκτός από τις Π.Ε. Κορινθίας και Αχαΐας και τις περισσότερες Π.Ε. της χώρας, καταθέσαμε σχετική επερώτηση στη βουλή, ώστε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα θέματα αυτά, που αφορούν περισσότερες από τις μισές Π.Ε. της πατρίδας μας».