Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Να γίνει ανεξάρτητο κράτος η Θράκη θέλει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ


Δεν ξέρει κανείς από που να πιάσει τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη ο οποίος σε μια ομιλία - ποταμό μίλησε ακόμα και για ανεξαρτησία της Θράκης.
Ασσος και στην γεωγραφία ο δήμαρχος αφού είπε το εξής: «Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν».
«Η καρδιά της Αθήνας βρίσκεται στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται γεωστρατηγικά σε κάποιο σημείο πολύ επικίνδυνο αλλά γιατί η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς, ανάμεσα σε 2 ηπείρους, σε 2 χώρες. Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Λαμπράκης ζήτησε βοήθεια και στήριξη από την Αθήνα για αναπτυξιακά έργα και απείλησε ότι σε αντίθετη περίπτωση οι Θρακιώτες «θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη Θράκη ως μόνη οντότητα». «Εσείς εκεί στην Αθήνα μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Έβρο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγετε Θράκη, που λέγεται Έβρος» τόνισε στη συνέχεια.
newsit.gr