Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εντάξεις μεγάλων και σημαντικών έργων στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τρία μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομών κατάφερε να εντάξει ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με δικαιούχο την ΔΕΥΑΞ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου), στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
Πρόκειται για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 19.300.000,00 € με τεράστιο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό όφελος.
Η ολοκλήρωση των έργων, θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την παροχή καλής ποιότητας πόσιμου νερού, την ολοκληρωμένη διαχείριση και επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής, την προστασία του Κορινθιακού κόλπου και της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών.
1) Ένταξη της πράξης «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» προϋπολογισμού 15.560.868,00 €.
Το έργο περιλαμβάνει:
  • Την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου
  • Το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου μήκους περίπου 10,8 χ.λ.μ. στις τοπικές κοινότητες Μελισσίου και Καρυωτίκων.
  • Το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης μήκους περίπου 17,2 χ.λ.μ. εκ των οποίων τα 13,1 χ.λ.μ. κατασκευάζονται μαζί με τον κεντρικό αγωγό για την εξυπηρέτηση των παραθαλάσσιων κατοικιών επί της ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών και τα υπόλοιπα 4,1 χ.λ.μ. αφορούν το δευτερεύον δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου
  • Την κατασκευή του Κεντρικού αποχετευτικού αγωγού (ΚΑΑ) συνολικού μήκους 14,3 χ.λ.μ. από Λουτρό έως Δερβένι.
  • Τη δαπάνη παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και ειδικά θέματα κατασκευής του Κεντρικού αποχετευτικού αγωγού.
2) Ένταξη της πράξης «Επέκταση αποχετευτικού δικτύου Δ. Δ. Καμαρίου – Λουτρού Δήμου Ξυλοκάστρου» προϋπολογισμού 2.400.000,00 €.
Προβλέπεται η επέκταση του κεντρικού αγωγού του δικτύου αποχέτευσης από την Τοπική Κοινότητα Καμαρίου μέχρι την Τοπική Κοινότητα Πιτσών, η τοποθέτηση του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης με ταυτόχρονη τοποθέτηση των ιδιωτικών παροχών των ιδιοκτησιών που βρίσκονται παράπλευρα του κεντρικού αγωγού. Το έργο ήδη δημοπρατήθηκε.
3) Ένταξη της πράξης «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου (τμήμα 4) – Τηλεέλεγχος και Τηλεχειρισμός κεντρικού δικτύου ύδρευσης» προϋπολογισμού 1.300.000,00 €.
Το έργο έχει δημοπρατηθεί.
Πρόκειται να γίνει αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου νότια της οδού Νοταρά, μέχρι το ύψος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής ανατολικά μέχρι την οδό Σαντοριναίου (Πευκιάς) και δυτικά μέχρι την οδό Αγίου Λουκά. Το ήδη παλαιό και προβληματικό δίκτυο ύδρευσης από σιδηροσωλήνα και αμίαντο θα αντικατασταθεί σε συνολικό μήκος 10.650 μέτρων. Με το έργο προβλέπεται και η επέκταση του ήδη υπάρχοντος συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στην δεξαμενή Κασσαβέτη και Ξυλοκάστρου.
Ο Δήμαρχος ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος